Sveikuoliški blyneliai-kepsneliai

 

Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašas 2019. kovo 6 dienos yra čia:

O apie ispaninio šalavijos sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.

 

Reikės:

1 svogūnas-smulkiais kubeliais

½ brokolio,  2 saliero stiebai

½ stiklinės šaldytų kale kopūsto lapų arba 2-3 švieži be storojo laspkočio

1 stiklinė žalių šaldytų žirnelių

3 skiltelės česnako

100 g (4-5 šaukštai) pilno grūdo avižų ar riešutų miltų

2 šaukštai čija sėklų

1 šaukštas garstyčių, 1 šaukštas sviesto ghee

Druskos, pipirų, čili pipiro, rozmarinų ir kalendros mišinio

Kepti ant kokoso aliejaus ar ghee sviesto

EIGA:

Viską sumalti iki smulkios, rišlios masės ir palikti 30 minučių brinkti.

Drėgnomis rankomis formuoti kepsnelius ir kepti ant keptuvės po 5-6 minutes kiekvieną pusę arba orkaitėje apie 20 minučių (kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi).  Galima valgyti kaip „burgerius“ su veganišku majonezu.

Būti sveikiems ir skaniai valgyti Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė

 

 

Vienas komentaras po “Sveikuoliški blyneliai-kepsneliai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *