Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašas 2019. kovo 6 dienos yra čia:

O apie ispaninio šalavijos sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.

 

Reikės:

1 svogūnas-smulkiais kubeliais

½ brokolio,  2 saliero stiebai

½ stiklinės šaldytų kale kopūsto lapų arba 2-3 švieži be storojo laspkočio

1 stiklinė žalių šaldytų žirnelių

3 skiltelės česnako

100 g (4-5 šaukštai) pilno grūdo avižų ar riešutų miltų

2 šaukštai čija sėklų

1 šaukštas garstyčių, 1 šaukštas sviesto ghee

Druskos, pipirų, čili pipiro, rozmarinų ir kalendros mišinio

Kepti ant kokoso aliejaus ar ghee sviesto

EIGA:

Viską sumalti iki smulkios, rišlios masės ir palikti 30 minučių brinkti.

Drėgnomis rankomis formuoti kepsnelius ir kepti ant keptuvės po 5-6 minutes kiekvieną pusę arba orkaitėje apie 20 minučių (kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi).  Galima valgyti kaip „burgerius“ su veganišku majonezu.

Būti sveikiems ir skaniai valgyti Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė