„Briuseliniai pietūs“ – 4 asmenims

„Briuseliniai pietūs“ – 4 asmenims

200 g briuselinių kopūstų,

1 didelis svogūnas,

2 didelės morkos,

1 didelis baklažanas,

2 pomidorai arba 2 v. š. pomidorų pastos,

200 g kreivabūdės/pievagrybių ar kitokių grybų,

4-5 skiltelės česnakų,

Saujelė špinatų ir keli svogūnėlių laiškai,

1 v. š. ghee sviesto.

Prieskoniai:

Druska, pipirai, 3-4 lauro lapai, 1 a. š. čiobrelių, 1 a. š. mairūno, 2 a. š. rožinių pipirų.

EIGA:

  1. Ištirpinti troškintuve sviestą. Suberti čiobrelius ir įmesti lauro lapus.
  2. Į keptuvę-troškintuvą suberti supjaustytus kubeliais svogūnus ir griežinėliais supjaustytas morkas. Nustatyti nedidelę ugnį ir toliau pjaustyti daržoves: baklažanus-kubelias ir suberti į keptuvę; briuselio kopūstus perpjauti pusiau, pasmulkinti nuplautus grybus. Viską pabarstyti likusiais prieskoniais, įpilti 50 ml vandens ir 2 v. š. pomidorų pastos arba suberti smulkiai supjaustytus 2 pomidorus. Tik dabar viską išmaišyti, uždengti ir palikti 20 min. trokšti ant silpnos kaitros.
  3. Patiekiant pasmulkinti špinatus ir svogūnų laiškus ir jais apibarstyti troškinį.
  4. Valgyti vieną arba pabarstyti brandintu sūriu. Tinka su ankštiniais.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Susiję produktai

2 komentarai po “„Briuseliniai pietūs“ – 4 asmenims

  1. Danguolė komentuoja:

    Labai geras receptas, nes aš niekaip negalejau prisipratinti prie briuselinių kopūstėlių, o šitam recepte gailėjausi, kad per mažai jų įdėjau. Ačių Ritai už nuostabų receptą, tikrai parduotuveje nepraeisiu pro briuselio kpųstus nusisisukusi, o jų ieškosiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *