Rytiečių duonos dažniausiai yra plokščios kaip blyneliai. Mes įpratę duoną vadinti ruginių ar kvietinių miltų kepalo formos produktą. Tačiau galima į viską žiūrėti paprasčiau- išsikepti tokius blynelius, kurie pakeistų įprastinę duoną ir dar gautume daugiau naudos! Tai daržovių blyneliai, kurie yra labai sotūs, nes su kokosu, bet nepaskandinti riebaluose. todėl atvėsę skanūs tokie pat kaip ir šilti. Žinoma, reikia mokėti (ar turėti ant ko) juos teisingai iškepti…

Reikės:

1 svogūno (apie 100g)

2 skilt.česnako

2 stambios morkos (250g)

100 g saliero šaknies

3 kiaušiniai

3 š kokoso drožlių

150 ml pasukų (ar vandens)

1 š kokoso aliejaus

2 š avižų sėlenų

apie 200ml pilno grūdo avižų miltų

Prieskoniai: 1 arbat.š.ciberžolės, po 1/2 arbat.š. druskos ir pipirų

 

 

Eiga:

1.visus ingredientus (be miltų) sudėti į plakiklį ir suplakti apie minutę iki košelės.

2. Suberti miltus ir dar kartą perplakti. Palikti masę pastovėtio nors 10minučių, kad išbrinktų sėlenos. Tešla turi būti jogurto konsistencijos.

3. Kepti ant pateptos ghee sviestu keptuvės, uždengus dangčiu. Saladmaster “Šefo” keptuvę įkaitinti iki 180C, patepti ghee sviestu ir išdėti po šaukštą tešlos. Uždengti ir po m inutės apversti.) Kitiems kepimams riebalų galima nebedėti). Kepant ant paprastų keptuvių, svarbiausia nesudeginti produkto ir nepridėti daug riebalų, nes žala bus didesnė nei nauda.

4. Atvėsusius, nesuvalgytus blynelius galima pasiimti į kelionę, darbą ir valgyti su salotomis ar humusu.

Valgyti su jogurtu ar humusu.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Apie unikalių maisto medžiagas tausojančių puodų naudą skaitykite čia:

Saladmaster