Daržovių blyneliai-duonelė

Rytiečių duonos dažniausiai yra plokščios kaip blyneliai. Mes įpratę duoną vadinti ruginių ar kvietinių miltų kepalo formos produktą. Tačiau galima į viską žiūrėti paprasčiau – išsikepti tokius blynelius, kurie pakeistų įprastinę duoną ir dar gautume daugiau naudos! Tai daržovių blyneliai, kurie yra labai sotūs, nes su kokosu, bet nepaskandinti riebaluose, todėl atvėsę skanūs tokie pat kaip ir šilti. Žinoma, reikia mokėti (ar turėti ant ko) juos teisingai iškepti…

Reikės:

daržovių blyneliai

Daržovių blyneliai – gaminimo eiga:

  1. Visus ingredientus (be miltų) sudėti į plakiklį ir suplakti apie minutę iki košelės.
  2. Suberti miltus ir dar kartą perplakti. Palikti masę pastovėti nors 10 minučių, kad išbrinktų sėlenos. Tešla turi būti jogurto konsistencijos.
  3. Kepti ant pateptos ghee sviestu keptuvės, uždengus dangčiu. Saladmaster “šefo” keptuvę įkaitinti iki 180C, patepti ghee sviestu ir išdėti po šaukštą tešlos. Uždengti ir po minutės apversti. (Kitiems kepimams riebalų galima nebedėti). Kepant ant paprastų keptuvių, svarbiausia nesudeginti produkto ir nepridėti daug riebalų, nes žala bus didesnė nei nauda.
  4. Atvėsusius, nesuvalgytus blynelius galima pasiimti į kelionę, darbą ir valgyti su salotomis ar humusu.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Apie unikalių maisto medžiagas tausojančių puodų naudą skaitykite čia:


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.