Balzaminiai agurkai

Šį kartą pavadinau balzaminėmis savo agurkų salotas todėl, kad pavyko susiplakti labai švelnų, gomurį glostantį padažą, kuriuo perliejau salotų sluoksnius.

Salotoms 5-6 porcijos

  • 3-4 agurkai (peraugusius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais)
  • 1 stiklinė virtų baltų pupelių
  • 3-4 avokadai- smulkiais kubeliais
  • 1 indelis juodų alyvuogių– suplėšyti
  • Sauja petražolių, krapų, kalendros lapelių
  • 3-4 Kale lapai be kietojo lapkočio
  • 6-8 baziliko šakelių

Padažui: 2  v. š. sezamo pastos Tahini, 100 ml alyvuogių aliejaus, 50 ml nefiltruoto obuolių acto, 3 v. š. apelsinų balzamiko, 100 ml vandens, 25-30 g bazilikų- viską suplakti

Eiga:

Visas daržoves ir prieskonines žoleles supjaustyti kaip „salsai“. Sluoksniuoti į serviravimo indą su pupelėmis ir pašlakstyti padažu.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.