Baklažanų troškinys

Baklažanų troškinys – 5-6 porcijos:

  • 1 (150g) svogūnas;
  • 3 sprindžio ilgio baklažanai (500g);
  • 1/4 didelės saliero šaknies (250g), nedideliais kubeliais;
  • 1(500g) indelis trintų pomidorų;
  • 1 š.ghee sviesto – kepimui;
  • 100ml vandens troškinimui;
  • Prieskoniai: 4 lauro lapai, 1/2 a.š. druskos,1 a.š raudonėlio, žiupsnis kmynų ar kumino, 1/2 a.š šviežiai grūstų pipirų;
  • Papildomai: švieži svogūnų laiškai, petražolės, karštai rūkyta skumbrė.

baklažanų troškinys

Baklažanų troškinys – gaminimo eiga:

  1. Ištirpinti sviestą, suberti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kmynus ir apkepti 1 min.
  2. Suberti saliero kubelius, apkepti 1 min.
  3. Suberti 2×2 cm supjaustytus baklažanus, įpilti vandens, prieskonius, išmaišyti ir patroškinti uždengus 2 min.
  4. Supilti trintus pomidorus, išmaišyti ir ant mažos ugnies uždengus patroškinti 10 min.
  5. Patiekiant pabarstyti žalumynais ir grūstais pipirais.
  6. Valgyti vieną ar su duona. Mūsų pasirinkimas buvo troškinys su žuvimi (gali būti garinta, sūdyta, kepta ant laužo)

baklažanų troškinys

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Baklažanų troškinys


  1. Rita komentuoja:

    Parašyta nedideliais, bet,jei netoleruojate, galima sutarkuoti plonais šisudeliais. Tuomet jų nesijaus. Saliero kubeliai sugeria prieskonių puokštę, todėl jų tokia ar kitokia forma nelabai ir jaučiasi. Skanaus

  2. Linas komentuoja:

    Suberti saliero kubelius, apkepti …
    saliero kubeliai kaip baklažano,ar mažesni?Salieras aršesnis-nedaug kas jį toleruoja.