Avinžirnių traškučiai

Užkandžiai vaikams, suaugusiems ir norintiems numesti svorio – amžina problema… Kaip pasirinkti sveiką užkandį? Ką daryti, kad vaikai nezirstų čipsų ar kitų “skanėstų”? Išeitis- avinžirnių traškučiai! Tik vienas pavojus- jie tokie skanūs, kad sunku sustoti valgyti… Beje, svečiams patiekus prieš pagrindinį patiekalą, gali prireikti pamažinti vakarienės porcijas:)

Reikės:

  • 500 g sausi avinžirniai
  • 1 galvos česnako
  • 1 kupino šaukštelio ciberžolės arba saldžios paprikos miltelių
  • 1 nubraukto šaukštelio čili dribsnių
  • 1 a.š druskos
  • 1 šaukšto ghee sviesto

Eiga:

  1. Avinžirniai išmirkomi 12-20 val, kelis kartus nupilti šaltą vandenį.
  2. Užvirti su šviežiai pakeistu vandeniu ir virti 8-10 min., įberti į vandenį druskos. Nukošti, supilti atgal į puodą.
  3. Česnaką nulupti, skilteles sutraiškyti arba smulkiai sukapoti ir su ciberzolę, čili suberti į puodą. Įkrėsti sviesto ir, uždengus dangtį, gerai sukratyti, kad visi žirniai vienodai “apsivilktų” prieskoniais ir tirpstančiu sviestu.
  4. Kepimo skardą išklojama kepimo popieriumi(tam, kad mažiau plauti) ir suberiami avinžirniai.
  5. Orkaitė įkaitinta iki 190C. Įjungti konvekciją (oro pūtimą) ir kišti skardą į orkaitę. Kepti 15 min.
  6. Ištraukus su šaukštu pavartyti, paragauti traškumą, ar netrūksta druskos. Jei truks,įberti ir dar  pakepti. Kepant 30 min., jie bus labai traškūs, nors vertingesni- trumpiau kepti. Taip pat geriau padaryti aštriau, negu berti daug druskos. Subalansuotais prieskoniais galima kompensuoti druskos poreikį.

image

 

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Avinžirnių traškučiai