“Atsargų desertas“

1 stiklinė (200 ml) anakardžių– išmirkyti 2-3 val.,

10 natūralių džiovintų abrikosų- pamerkti 20-30 min.,

1 stiklinė šaldytų ar šviežių juodųjų serbentų,

1 stiklinė šviežių ar šaldytų aviečių,

2 stiklinės šviežių ar šaldytų braškių,

1 nubraukto šaukšto agar-agaro ir 200ml vandens,

Papuošimui: kokoso drožlių, smulkių juodųjų vynuogių.

EIGA:

  1. Išmirkytus ir nuplautus anakardžius sudėti į plakiklį ir sumalti iki košelės. Palikti inde.
  2. Sudėti atitirpintas uogas (apie 3-4 šaukštus pasilikti) su visu skysčiu arba šviežias ir suplakti apie 2 minutes iki tobulos konsistencijos. Palikti inde. Paliktas uogas išdėti į serviravimo indą ant dugno.
  3. Mažame puodelyje išmaišyti agara-agarą vandenyje ir užkaisti. Maišyti iki užvirimo, pavirti 15 sek. ir karštą supilti į suplaktą masę. Dar kartą suplakti 10 sek. ir greitai išpilti į serviravimo indą, ant uogų.
  4. Papuošti kokoso drožlėmis ir įspausti vynuoges ar kitas uogas.
  5. Palaikyti šaldytuve 1-2 val.

Pastaba: Jei uogos plakiklyje bus labai šaltos, supylus išvirtą agarą, jos gali tuoj pat sušokti į žėlė.

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai

Keto produktai

Agar Agaras, 60 g.

7.95
Neturime

Riešutai, džiovinti vaisiai ir uogos

Kokosų drožlės, be gliuteno, 200 g.

2.90 2.57

5 komentarai po ““Atsargų desertas“

  1. tatjana komentuoja:

    Man labai patiko Jusu receptas ,jau isivaizdoju ,kad bus skanu, butinai padarysiu, nes jau sveikstu nuo apnuodyjimo vaistais su pagarba Tatjana Romanovskiene.Sveikinu Jus su Sventem linkiu sveikatos visu svajoniu iissipildymo.

  2. virginija komentuoja:

    Sveiki,
    noreciau pasigaminti ši gardumyną,bet gal galite patarti iš kur gauti agaro?

    Virginija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *