Žiemą yra du ridikai, tinkantys į salotas:balti apvalūs saldūs ir pailgi Daikono ridikai-vos kartesni. Švelnaus skonio mėgėjams rekomenduočiau apvalius, lengvai pjaustomus ar tarkuojamus, derančius su visomis daržovėmis ridikus. Galima juos vienus susitarkuoti, pagardinti sezamo pastra, citrinos sultimis ir valgyti su duona ar prie rimtesnių patiekalų. Ridikas yra puikus pagalbininkas stiprinant imunitetą, o tai yra labai svarbu šaltuoju metų laiku. Taip pat ridikėliai užpildo vitaminų ir mineralų trūkumą organizme. Vitaminas C, kuris yra ridikėliuose, sumažina onkologinių ligų riziką.

 

 Reikės 2 porcijoms:

1 balto ridiko, šiaudeliais

1 stambios morkos, šiaudeliais

1 saliero stiebo, kubeliais

10 cm baltos poro dalies, pusiau griežinėliais

1 raudonos paprikos, kubeliais, 3 pekino kopūstom lapų, smulkiai

Pagardinimui: petražolių ir čili pipiro(sukapoti smulkiai), 1 š. eko obuolių acto, 2 š sėmenų aliejaus, kanapių sėklų, liucernos daigų.

Visas supjaustytas daržoves sumaišyti, ant viršaus papuošti daigais.