Šis Italiją primenantis desertas iš tiesų susideda tik iš grietinėlės, cukraus ir želatinos. Deja, nei vieno ingrediento mano deserte nėra. Bet konsistencija labai panaši. Skonis nerealus, o ir nauda irgi neabejotina. Man patinka pasimėgauti desertu, bet nestovėti valandų valandas prie viryklės. Taigi, virsiu ne grietinėlę, o tik agar agarą…
6 porcijos
1 ananasas (800 g ananaso skiltelių)
200 g natūralaus jogurto ( Prakapavičių ūkio eko avių jogurtas)
2 a.š. (5g) agar agaro –augalinio želatino
150 ml vandens
2 š vasaros medaus
2-3 lašai vanilės
1 stiklinė šviežių uogų
kokoso drožlių ir mėtų lapelių-papuošti
Eiga:
1) Agar agarą užpilti 150 ml vandens ir palikti kol suplaksite ananasą.
2) Išpjauti ananaso šerdį, nes ji kieta ir paliks panakotoje plaušus. Suberti ananaso kubelius į plakiklį, sukrėsti jogurtą ir medų. Plakti apie 1min. Palikti plaktuve.
4) Paruoškite iš anksto indelius į kuriuos pilstysite panakotą. Suberti ant dugno po šaukštą žemuogių.
5)Puodelyje užkaisti ištirpintą agar agarą. Kai užvirs,intensyviai maišyti šluotele ir virti 10sek. Po to greitai supilti į plaktuvą ir išmaišyti tik 5 sek. Tuoj pat pilstyti į indelius ar tortinę, pabarstyti šviežiomis uogomis, kokoso drožlėmis, papuošti mėtų lapeliu.
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė