Alyvinių obuolių-aguonų pyragas

Mano mažoji 4 metukų princesė aplankė senelius – t.y. mane su vyru ir paprašė močiutės pyrago… Teko Gilei su seneliu surinkti nukritusius alyvinius obuolius nuo obels, kurią kažkada sodino Gilės mama su broliu. Abu pjaustė obuolius, o man beliko užmaišyti tešlą. Totali kūryba, kuri pasiteisino 100proc! Rekomenduoju Kalėdas prisiminti vasarą, nes aguonų sėklos yra labai maistingos, nesukelia alergijos ir rekomenduojamos nėščioms ar neseniai pagimdžiusioms moterims.

Visa orkaitės skarda bus skanaus, kavapnaus vasariškai kalėdiško pyrago…

Įkaitinkite orkaitę, patepkite skardą ghee sviestu ar kokoso aliejumi, pabarstykite drožlėmis ar maltais riešutais.

700 g obuolių-supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis

Tešlai:

300 g aguonų

100 g kokoso drožlių arba 1/2 šviežio kokoso sumalti iki drožlių

200 g džiovintų slyvų

500 g riebaus natūralaus jogurto (naudoju avies pieno)+1 arbat.š sodos

150 g minkšto ar tirpinto sviesto

6 L kiaušiniai

Sausi ingredientai:

1 arbat. š cinamono

100 g SUKRIN ar kito sveiko saldiklio/ arba 150 g razinų

50 g Fiberfin atsparios krakmolingos ląstelienos arba tapijokos miltų/dar gali būti 2 š krakmolo

200 g avižų miltų/ riešutų miltų

EIGA:

  1. sumalti aguonas ir kokoso drožles, sumaišyti su sausais ingredientais
  2. Į plaktuvą sudėti kiaušinius, jogurtą su soda ir sviestą-suplakti iki košelės apie minutę. Išpilti prie sausų ingredientų
  3. Įmaišyti į tešlą pasmulkintas džiovintas slyvas, supjaustytus obuolius ir viską kruopščiai išmaišyti.
  4. Supilti į paruoštą skardą , išylyginti ir keptiapie 45min./165min. su oro pūtimu, kol gražiai paskrus paviršius. Pjaustyti atvėsintą. Puikiai laikosi 4-5 dienas, nedžiūsta, atrodo kaip ką tik keptas.

Mielų akimirkų su brangiausiais linki Jums subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

Susiję produktai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *