Mano anūkėlė dvi dienas iš eilės prašė pagaminti šias salotas! Rekomenduoju gaivias salotas karštomis vasaros dienomis kaip pagrindinį valgį. Tokių salotų galima valgyti kiek telpa, nes agurkai praktiškai neturi kalorijų, o tik išvalys jūsų žarnyną ir pamaitins gerąsias bakterijas.

Agurko sudėtyje yra beveik visa Mendelejevo lentelė! Jį sudaro: gliukozė, fruktozė, krakmolas, askorbo rūgštis, kavos ir folio rūgštis, florofilas, kalis, kalcis, fosforas, magnis, geležis, natris, chromas, chloras, cirkonis, marganas, nikelis, varis, cinkas, aliuminis, sidabras, titanas! Dėl kalio kiekio agurkai stabilizuoja kraujospūdį. Vasarą kuo dažniau pasigaminkite tokias salotas.

Reikės 2 porcijoms:

3-4 agurkų, supjaustyti smulkiais šiaudeliais ar sutarkuoti kaip burokine tarka

saujois išmirkytų graikinių riešutų

sūdytų alyvuogių su kauliukais, kauliukus išspausti

1 šaukšto sezamo pastos 3 šaukštų sėmenų aliejaus

1 laimo sulčių

2 šaukštų balzaminio acto

Petražolių ir švelniai paskrudintų moliūgo sėklų-pateikimui

Viską sumaišyti ir gardžiuotis. Jos tinka valgyti su rieke duonos, prie kiaušinių/omleto/žuvies.

Išmintingai sunaudoti didelius agurkus Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė