Aguonų suflė

KETO suflė gali tapti kiekvienos šeimininkės mėgstamu patiekalu, jos labai primena lengvą varškinį pudingą. Jį kepiau „Klauskite daktaro“ laidai, kurį rodė besibaigiant 2019 metams-prieš pat Kūčias.

Kaip gaminau  jį ir dar saldainius, galima pamatyti  paspaudus čia:

Pasiruošti 1,5 l talpos kepimo indą: Formą ištepti sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis/maltais riešutais/sėklomis ar miltais. Ant dugno galima padėti šaldytų vyšnių/slyvų ar kitų vaisių.

Ingredientai:

150 g aguonų

100 g anakardžių

300 g apelsinų (2vnt)-nulupti, susmulkinti

100g minkšto sviesto 5 kiaušiniai (atskirti trynius)

100 g kokoso miltų

20 lašų stevijos su vanile (papildomai) arba 60 g eritritolio

Papuošimui: šaldytos braškės – atšildyti

EIGA:

1.Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Išdėti į maišymo indą.

2.Aguonas, riešutus, sumalti apie 20 sek. Palikti plakiklio inde.

3. Sudėti supjaustytus apelsinus, trynius, sviestą, saldiklį – viską suplakti apie minutę.

4. Suberti miltus ir dar kartą trumpai suplakti. Išdėti į maišymo indą

5. Supilti paruoštą masę į kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180C/25-30 min su oro pūtimu.

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai

Akcija!

Cukraus pakaitalai

Eritritolis 900g

14.35 10.45
Neturime
Akcija!

Cukraus pakaitalai

STEVIJA SU VANILE

5.95 5.50
Neturime

Cukraus pakaitalai

Sukrin – ERITRITOLIS 500g

8.45

2 komentarai po “Aguonų suflė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *