Aguonų suflė

KETO suflė gali tapti kiekvienos šeimininkės mėgstamu patiekalu, jos labai primena lengvą varškinį pudingą. Jį kepiau “Klauskite daktaro” laidai, kurį rodė besibaigiant 2019 metams-prieš pat Kūčias.

Kaip gaminau  jį ir dar saldainius, galima pamatyti  paspaudus čia:

Pasiruošti 1,5 l talpos kepimo indą: Formą ištepti sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis/maltais riešutais/sėklomis ar miltais. Ant dugno galima padėti šaldytų vyšnių/slyvų ar kitų vaisių.

Ingredientai:

150 g aguonų

100 g anakardžių

300 g apelsinų (2vnt)-nulupti, susmulkinti

100g minkšto sviesto 5 kiaušiniai (atskirti trynius)

100 g kokoso miltų

20 lašų stevijos su vanile (papildomai) arba 60 g eritritolio

Papuošimui: šaldytos braškės – atšildyti

EIGA:

1.Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Išdėti į maišymo indą.

2.Aguonas, riešutus, sumalti apie 20 sek. Palikti plakiklio inde.

3. Sudėti supjaustytus apelsinus, trynius, sviestą, saldiklį – viską suplakti apie minutę.

4. Suberti miltus ir dar kartą trumpai suplakti. Išdėti į maišymo indą

5. Supilti paruoštą masę į kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180C/25-30 min su oro pūtimu.

 

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


Susiję produktai

2 komentarai po “Aguonų suflė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *