Kasdien internete pateikiami šimtai receptų. Dažnai daugelį iš jų atmeti dėl sudėtingumo, sunkiai surandamų ingredientų, nesveiko gaminimo būdo, riebumo, cukraus ar gliuteno buvimo. Lieka paprastas, kasdienis , maistingas, maistas:).

Vieni iš tokių pietų, kurie “susikūrė” iš “likučių” ir jūsų teismui.

Ryte, kol pusryčiavome, užkaičiau natūralius ryžius, kurie buvo reikalingi filmavimui (išviriau iš karto daugiau ir mums). Iš vakaro buvo išvirti avinžirniai, beliko tik susiplakti humusą:

3 stiklinės po 200ml virtų avinžirnių

1 citrina

3 šaukštai sezamų pastos tahini

3 skiltelės česnako

druskos, pipirų

100 ml nuoviro nuo avinžirnių

100ml alyvuogių aliejaus

Viską suplakiau iki pusrios masės. Valgant pabarstytis sezamo sėklomis, raudonosios paprikos milteliais.

Salotoms:

1/4 kalafijoros-smulkiai sutarkuoti

1/2 nedidelės saliero šaknies-sutarkuoti plonais šiaudeliais

špinatų lapelių-suplėšyti

pienių lapų, salotų lapelių-suplėšyti

keli ridikėliai’-supjaustyti

3 “juosvi” pomidorai-kubeliais

1 šaukštas žaliųjų alyvuogių pastos ar alyvuogių

Pagardinti: citrina ar obuolių actu, nerafinuotu aliejumi, druska, pipirais

Va tokie paprasti, pilni vitaminų ir skaidulų patiekalai tinka norintiems turėti gražias apimtis.

Valgykite sočiai ir būkite laimingi.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė