30 MINI KEKSIUKŲ

Atsitiko taip, kad prieš ilgąjį savaitgalį pamiršau nusipirkti kiaušinių. Ką gi,sukis moteriške iš padėties kaip nori… Na ir išsisukau! Kaip tikra suvalkietė nušoviau du zuikius vienu šūviu:

1) išsikepiau keksiukus be kiaušinių (juos pakeitė bananas)

2) kaip rišiklį panaudojau tik vieną mažą pakelį paruošto kepimui keksiuko mišinio “Cake in a cup”  su karamele.  O svarbiausia- išsikepiau 30 vnt . mažų vienakąsnių keksiukų! 3,5cm diametro.

Taigi, vietoj vienos desertinės porcijos pyragiuko „Cake in a cup“,  iškepiau 10-čiai žmonių deserto ir apsiėjau be kiaušinio.

Pamėginkite ir Jūs padaryti iš mažai daug, greitai, sveikai ir skaniai!

“30  Mini keksiukų”

“Šlapi ingredientai”:

100g sviesto-ištirpinti

100 g jogurto+1 arbat.š sodos

2 morkos (230g)- gabaliukais

1 bananas(120g)-gabaliukais

1 v.š. kerobos miltelių (25g)

“Sausi ingredientai”:

60g mažesnio riebumo kokoso miltų

60 g žemės riešutų miltų

1 pakelis “Cake in a cup” (65g)

EIGA:

1) Į blenderį sudėti ištirpintą sviestą, jogurtą su soda, morkas, bananą, kerobos miltelius ir viską suplakti apie minutę iki košelės. Išpilti į dubenį.

2)Suberti visus sausus ingredientus ir gerai sumaišyti arba suplakti plakikliu. Kokoso ir žemės riešutų miltus galite keisti 120 g nuriebalintais migdolų miltais.

3)Gautą tešlą išdėti į silikonines formeles ir kepti 20-35minutes /170C su oro pūtimu. Valgyti atvėsintus. Stebėti, kad keksiukai gražiai apskrustų, bet nesudegtų. laikas priklauso nuo pasirinktos formos. jei kepsite vienoje didesnėje torto formoje, gali prireikti 45minučių. Tikrinkite kepintį medinių pagaliuku.

PASTABA:

65 g pakelio turinį sumaišius su 50 ml vandens orkaitėje vieną porciją  deserto puodelyje iškepsite per 8 min./180C

Tačiau protingiau jį išnaudoti didesnio kiekio pyragui ar keksiukams.

Galite vieną kartą  naudoti šokoladinį skonį, kitą kartą su karamele.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                          Sumaniai gaminkite ir mėgaukitės desertais saikingai!

Subalansuotos mitybios ekspertė Rita Šilenskienė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *