Šis nuostabiai paprastas desertas gali būti pagaminamas bet kuriuo metų laiku, naudojant iš šaldiklio atšildytas avietes ar kitas uogas. Agar-agaro naudojimas labai naudingas mūsų sąnariams. O šis receptas buvo gaminamas “Klauskite daktaro laidai.

ĮRAŠAS KAIP GAMINTI:

AVIEČIŲ TORTAS -25 cm apvali atsiseganti forma

Pagrindui:

150 g migdolo ar lazdyno riešutų

20 g sezamo sėklų

15 g 100proc kakavos

100 g džiovintų datulių be cukraus, pamirkyti nors 20min

60 g ištipinto kakavos sviesto arba kokoso aliejaus

Pabarstymui-1v.š. aguonų

Įdarui:

1,5 apelsino (170g skiltelių)

200 g kokosų ar kito augalinio pieno

500 g aviečių (tinka ir šaldytos)

15 lašų stevijos su vanile

50 g eritritolio

100g vandens

1 a.š agar-agaro : augalinio želatino

EIGA:

Formą silikoniniu šepetėliu patepti ištirpintu kakavos sviestu ar kokoso aliejumi, pabarstyti aguonomis. Padėti į šaldiklį.

2. Į plakiklį suberti riešutus ir sezamo sėklas. Sumalti iki miltų. Palikti plakiklyje.

Suberti kakavą, datules, supilti kakavos sviestą ar kokoso aliejų. Suplakti apie 30-40sek. iki vientisos lipnios masės. Gauta mase iškloti formą, užkeliant kraštelius. Dėti poagrindą į šaldiklį, kol pasiruošite įdarą.

Į plakiklį sudėti avietes, apelsino skilteles, saldiklius ir kokoso pieną. Viską suplakti apie minutę.

Agar agarą sumaišyti su vandeniu ir užvirti. Supilti į aviečių masę ir išmaišyti dar 10sek. Greitai supilti ant pastingusio pagrindo, papuošti uogomis, riešutais.

6. Palikti šaldytuve nors 30minučių.