Aviečių tortas

Šis nuostabiai paprastas desertas gali būti pagaminamas bet kuriuo metų laiku, naudojant iš šaldiklio atšildytas avietes ar kitas uogas. Agar-agaro naudojimas labai naudingas mūsų sąnariams. O šis receptas buvo gaminamas “Klauskite daktaro laidai.

ĮRAŠAS KAIP GAMINTI:

AVIEČIŲ TORTAS -25 cm apvali atsiseganti forma

Pagrindui:

150 g migdolo ar lazdyno riešutų

20 g sezamo sėklų

15 g 100proc kakavos

100 g džiovintų datulių be cukraus, pamirkyti nors 20min

60 g ištipinto kakavos sviesto arba kokoso aliejaus

Pabarstymui-1v.š. aguonų

Įdarui:

1,5 apelsino (170g skiltelių)

200 g kokosų ar kito augalinio pieno

500 g aviečių (tinka ir šaldytos)

15 lašų stevijos su vanile

50 g eritritolio

100g vandens

1 a.š agar-agaro : augalinio želatino

EIGA:

Formą silikoniniu šepetėliu patepti ištirpintu kakavos sviestu ar kokoso aliejumi, pabarstyti aguonomis. Padėti į šaldiklį.

2. Į plakiklį suberti riešutus ir sezamo sėklas. Sumalti iki miltų. Palikti plakiklyje.

Suberti kakavą, datules, supilti kakavos sviestą ar kokoso aliejų. Suplakti apie 30-40sek. iki vientisos lipnios masės. Gauta mase iškloti formą, užkeliant kraštelius. Dėti poagrindą į šaldiklį, kol pasiruošite įdarą.

Į plakiklį sudėti avietes, apelsino skilteles, saldiklius ir kokoso pieną. Viską suplakti apie minutę.

Agar agarą sumaišyti su vandeniu ir užvirti. Supilti į aviečių masę ir išmaišyti dar 10sek. Greitai supilti ant pastingusio pagrindo, papuošti uogomis, riešutais.

6. Palikti šaldytuve nors 30minučių.

Vienas komentaras po “Aviečių tortas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *