Visiems žinoma tiesa, kad vakare desertais mėgautis  netinka. Tačiau kartais skanus ir vertingas desertas yra geriau už riebią, sočią ir nevertingą maistiniu požiūriu vakarienę. jei užsimanysite desertą suvalgyti vietoj vakarienės, taip pat nieko baisaus nenutiks-o ypač TOKĮ! Pradėjau tuštinti šaldiklio atsargas ir mėlynių indelis liūdnai žiūrėjo į mane, o aš į jį. Kol toptelėjo puiki mintis sujungti raudonskruosčius obuoliukus su uogytėmis. Desertus visada geriau valgyti prieš maistą, bet jis buvo toks gardus, tiek daug ir taip sotu, kad vakarienei vietos tiesiog neliko…

2 porcijoms reikės:

5-6 obuolių, išstumti su specialiu įrankiu viduriuką

1 a.š. ghee sviesto

1 a.š. medaus

80 g graikinių riešutų

60 g razinų, pamirkyti 10 min.

Eiga:

1.Obuolius be viduriukų sudėti į troųkintuvą, įpilti 100ml vandens ir uždengus troškinti 10-15 min.(priklausomai nuo rūšies). Rudeniniai obuoliai net pasileido, o žieminiai išlaikė savo formą.

2. Kol troškinsis obuoliai, ant keptuvėlės arba kitame puodelyje ištirpinti ghee, suberti pasmulkintus riešutus ir razinas, pakaitinti ant vidutinės kaitros 1min. Išjungti, įdėti šaukštelį medaus ir uždengti kelioms minutėms, kol ištirps medus(šiuo metu jis jau sukietėjęs).

3. Patiekti lėkštėje 12/ stiklinės mėlynių ar šilauogių, po 2-3 obuolius ir apibarstyti riešutų saldžiu mišiniu.