Žuvies kotletukai su šiltomis daržovėmis ir žaliosiomis salotomis

Žuvies kotletukai (5 porcijos):

  • 600 g riebios žuvies ar ežero žuvies faršo;
  • 1 svogūnas (130 g);
  • 1 morka (150 g);
  • 3 skiltelės česnako;
  • 2 XL kiaušiniai;
  • 20 g bolivinės balandos sėklų;
  • Prieskoniai: druskos, pipirų, raudonėlio, krapų;

Kotletukų gaminimo eiga: suminkyti visus ingredientus ir palikti 10-15 min, kol pabrinks.

PRIEDAI daržovių „paklodei“:

  • 1 didelis baklažanas – supjaustyti kubeliais;
  • 1 stambi morka – supjaustyti griežinėliais;
  • 1 didelis svogūnas – susmulkinti plunksnelėmis
  • 1 indelis (140 g) pomidorų pastos + 100 ml vandens;
  • Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto +1 v. š. miso pastos.

Daržovių ir kotletukų gaminimo eiga:

  1. Ištirpinti troškintuve sviestą, suberti daržoves, įdėti miso, pomidorų pastos, vandens ir ant viršaus sudėti kotletukus.
  2. Troškinti 30-35 minutes. Valgyti su salotomis.

žuvies kotletukai su daržovėmisSALOTOS 2 porcijos:

Viską supjaustyti vienodo dydžio smulkesniais kubeliais ir sumaišyti su pagardais.

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.