Vasariška „baltyminė“ vakarienė

Dar vis džiaugiuosi nenurautais burokėliais ir visur naudojame burokėlių lapkočius. Apie jų naudą galima paskaityti čia. Taip pat vykdome programą “agurkų ir cukinijų naikinimas“.  Agurkų privalumai išdėstyti čia.O cukinija – puiki, universali daržovė, kuri tinka ir į pyragus, ir salotose, ir duonos tešloje, ir dar nežinia kur. Ji beskonė, nevandeninga, todėl susidraugauja su šalia esančiais produktais. Pati naudingiausia cukinijų savybė – sureguliuoti vandens balansą organizme. Cukinijos padeda pašalinti iš organizmo druskų perteklių, pasižymi šlapimą varančiu poveikiu. Todėl salotos labai dera su raugintais agurkėliais. Tinka jos ir dietinei mitybai: galima nesibaiminant dėl nereikalingo svorio suvalgyti per dieną iki 1,5 kg šios naudingos daržovės.

Šiuo metu į parduotuvę užsukti netenka, nes daržas pilnas gėrybių, kiaušinių parūpina kaimyno vištos, o sūriai greitai negenda, tad apsiperkame mėnesiui☺. Vakarui ypač tiks baltymais turtingas maistas, todėl derinys kiaušiniai su sūriu – greita ir skanu.

Kuo mažiau į parduotuvę, tuo mažiau tikimybių pasigauti bacilą…

Taigi, baltyminė vakarienė dviems

Ingredientai:

  • 4 laimingų vištų kiaušiniai
  • Sauja burokėlių lapkočių ir jaunų lapelių
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 50 g Bri sūrio
  • Gabaliukas jaunos cukinijos
  • 5-6 džiovinti pomidorai

Prieskoniai: po ½ a. š. druskos, pipirų, ciberžolės, peletrūno.

Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto

Salotoms: Šviežias gurkas, raugintas agurkas, juodųjų alyvuogių, moliūgo sėklų, krapų

Pagardinti: nefiltruotu obuolių actu ir alyvuogių ar kitu šalto spaudimo aliejumi

Eiga

Ištirpinti keptuvėje sviestą, suberti supjaustytus kubeliais svogūnus, burokėlių lapkočius (supjaustytus 2-3 cm ilgio gabaliukais), suberti pasmulkintus džiovintus pomidorus, prieskonius ir visas daržoves išmaišyti. Pakaitinti, kol supjaustysite cukinijas. Jas ir suberti į keptuvę ir uždengti. Pakepinti ant nedidelės kaitros apie 1-2 min.

Ant daržovių užpilti kiaušinius, išdėlioti sūrio kubelius, uždengti ir dar pakepti 3-4 minutes. 

Pasigaminkite salotas: šviežius agurkus sutarkuokite šiaudeliais, raugintus- supjaustykite nedideliais gabaliukais. Įmaišykite pasmulkintas alyvuoges, pagardus, sėklas, kapotus krapus.

Pusę lėkštės turi užimti salotos!!!

Susiję produktai

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *