Subalansuota vakarienė

Subalansuota vakarienė – reikės:

Subalansuota vakarienė – gaminimo eiga:

  1. Lęšius užpilti 1.5 stiklinės verdančiu vandeniu ir virti 5 min. Pasūdyti, įdėti 1 v.š. sviesto, išmaišyti ir uždengti. Užkloti šiltai, kad jie pabaigtų šusti.
  2. Lašišinį upėtakį rekomenduoju pasisūdyti patiems. Tam reikia tik žuvies ir geros druskos. Ant visos filė užberkite 2-3 v.š. jūros druskos ir palikite per naktį. Druską kitą dieną nubraukti, o skystį nupilti. Pjaustykite ir mėgaukitės.

Upėtakis su lęšiais

Salotoms reikės:

  • 10 ridikėlių – supjaustyti griežinėliais;
  • Sauja špinatų – pasmulkinti;
  • ¼ jaunos cukinijos – šiaudeliais;
  • 10-12 – alyvuogių;
  • 5-6 saulėje džiovinti eko pomidorai – supjaustyti smulkiais kubeliais;

Salotų gaminimo eiga:

  1. Daržoves susmulkinti, sumaišyti ir pagardinti padažu.

Padažui: 1 v.š. balzamiko be cukraus, 2 v.š. Kretos alyvuogių aliejaus, žiupsnis jūros druskos, pipirų, 1 v.š. citrinų sulčių.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.