Sojos sūrio kubeliai su pankoliu

Lengvi vasariški patiekalai suteikia sotumo, lengvumo jausmą bei padeda sutaupyti mūsų laiko virtuvėje. Kas dera prie sojos, kokia jos nauda ir kam ji tinka bei apie mažai naudojamą pankolį – išsamiai recepte. Šie du produktai gali sukurti puikų derinį lėkštėje.

Video receptas ČIA

Ritos Šilenskienės Youtube kanale galite pamatyti daugiau sezoninių receptų.

Ingredientai:

  • 200 g sojos sūrio – supjaustyti kubeliais.
  • Prieskoniai: druskos, saldžios paprikos ir ciberžolės miltelių, alyvuogių aliejaus.
  • 1 nedidelio pankolio
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • ¼ kalafijoro (žiedinio kopūsto)
  • 1 jaunos cukinija
  • ½ raudonosios paprikos

Kepti: 1 v.š. ghee sviesto

Gaminimo eiga:

  1. Sojos sūrį supjaustome kubeliais, apibarstome prieskoniais, pašlakstome aliejumi ir kepame orkaitėje 15min./180C.
  2. Tuo tarpu troškintuve ant ghee sviesto pasikepame supjaustytas daržoves: svogūną, česnakus, pankolį, morkas, papriką, kalafijorą, cukiniją. Troškinant galima įpilti šlakelį vandens. Troškinti ne ilgiau 7 minučių ant nedidelės kaitros, kad liktų traškios daržovės.

Papuošimui galite naudoti: baziliko lapelių, šaukšto išlukštentų pistacijų, alyvuogių aliejaus šlakelį.

Sojos sūrio kūbeliai ir pankolis

 

Receptą Jums paruošė: dietistė Rita Šilenskienė


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.