Skumbrė ar dorada su vasaros daržovėmis

Skumbrė ar dorada su vasaros daržovėmis – 2 porcijos:

  • 1 atvėsinta dorada ar menkė;
  • Daug krapų su stiebais (3-4 vnt);
  • 1 citrina;
  • Brokolių žiedynai 5-8 vnt;
  • Druskos, pipirų;
  • 1 v.š. kokoso aliejaus.

Salotoms:

skumbrė su salotomis

Gaminimo eiga:

  1. Išvalyti skubrę ar doradą, įpjauti iki stuburo, atversti kaip knygą ir pabarstyti pipirais, druska.
  2. Citriną supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant vienos skumbrės pusės. Dėti ant citrinos kelias krapų šakeles ir užversti žuvį.
  3. Įdėti kokoso aliejaus, ant keptuvės išdėti krapų šakeles, ant jų – žuvį, įdarytą citrina ir krapais. Likusią citriną galima padėti aplink žuvį į keptuvę. Įpilti 120ml vandens ar kokoso pieno ir uždengus troškinti 10 minučių.
  4. Sudėti į keptuvę brokolio žiedynus ir palikti kelias minutes juos sušilti.
  5. Valgyti su gaiviomis vasaros daržovėmis.

VIDEO receptas ir daugiau informacijos apie žuvies naudą laidoje ,,Sveikatos kodas” – Kokia žuvų vartojimo nauda mūsų organizmui?

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.