Raw keksiukai su mėlynėmis, 16 vienetų
Pagrindui:
- 80 g migdolų, sumalti iki miltų
- 130 g džiovintų datulių, pamirkyti 15-20min.
- 20 g tirpinto kakavos sviesto ar kokoso aliejaus
Sumalti migdolus, sudėti datules ir tirpintą kakavos sviestą ar aliejų ir viską suplakti iki lipnios masės. Iškloti keksiukų formeles pirmu sluoksniu ir dėti į šaldiklį 15-20minučių.
Kremas:
- 350 g anakardžių, išmirkyti 2 valandas, vandenį nupilti
- 2 citrinų sultys (120g)
- 120 g kokoso aliejaus, ištirpinti
- 100 g fiber syrup clear arba medaus
- 250 g mėlynių
- kokių nors uogų, gėlių žiedelių, mėtų-papuošimui
Anakardžius, citrinos sultis, pasirinktą saldiklį ir ištirpintą kokoso aliejų sudėti į galingesnį plakiklį ir suplakti iki kremo. Pusę kiekio išdėlioti į keksines formeles ant pirmo sluoksnio ir dėti į šaldinkį 15minučių.
Mėlynes suplakti su likusiu kremu ir taip pat išdėlioti trečiu sluoksniu į keksines. Viską užšaldyti 5-6 valandas. Tokius keksiukus galima laikyti nors ir kelis mėnesius sandariame indelyje, šaldiklyje.
Raw keksiukai su mėlynėmis ištraukus paliekami nors 20 minučių vos atšilti.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Puikūs receptai!