Lašišos kepsneliai

Lašišos kepsneliai – 9 vnt./3-4 porcijos

Ingredientai:

  • 330g brokolio žiedynų
  • 1-2 maži svogūnėliai  (45  g)
  • 240 g sūdytos lašišos ar lašišinio upėtakio
  • 2 kiaušiniai
  • Prieskoniai: 1 a.š. ciberžolės, ½ a.š. pipirų. Druskos nedėkite!

Gaminimo eiga:

  1. Brokolių žiedynus pasmulkinti, sudėti į plakiklį. Taip pat sudėti perpjautus svogūnus, kiaušinius, prieskonius. Viską suplakti iki košelės. Palikti plakiklio inde.
  2. Sudėti gabaliukais supjaustytą sūdytą žuvį ir dar kartą perplakti.
  3. Ant kepimo skardelės pakloti kepimo popierių, šaukštu kabinti masės, suformuoti kepsnelius. Pirštu įspauskite kepsneliuose duobutę ir pripildykite alyvuogių aliejaus.
  4. Kepti apie 25-30 min./170C.
  5. Valgyti su sezoninėmis daržovėmis ir avinžirnių kremu.

Avinžirnių kremui pagaminti reikės:

Viską suplakti ir patiekti prie žuvies kepsnelių.daržovės

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.