Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas – ingredientai:

Kriaušių pyragas – gaminimo eiga:

  1. Atskirti baltymus nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. 3 min./3/ su „drugeliu“. Išimti į maišymo dubenį.
  2. Į plakimo indą sudėti trynius, suberti eritritolį, sviestą ir plakti kol pasidarys puri masė ir padvigubės apimtis. 1min./4. Išpilti prie išplaktų baltymų ir švelniai išmaišyti.
  3. Atskirame dubenėlyje pasverkite abiejų rūšių miltus. Jei norite, kad pyragas būtu ne trapus, (o panašus kaip su kvietiniais miltais) įberkite dar 1 a.š. guaro gumos arba 1 nubrauktą šaukštą konjako miltų.
  4. Kokoso minkštimą sudėti į plakiklį ir sumalti iki drožlių. 10sek./10. Suberti į atskirą miltų dubenį. Permaišykite sausus ingredientus.
  5. Suberkite po šaukštą į kiaušinių masę ir vis atsargiai, iš apačios kabinant mentele, įmaišykite miltus į tešlą.
  6. Nulupkite kriaušes, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Aš vienoje formoje susmaigsčiau kriaušių ketvirčius stačius, kitoje – smulkesniais gabaliukais.
  7. Formas patepkite sviestu, pabarstykite kokoso miltais, paskirstykite tešlą ir susmeikite kriaušių gabaliukus.
  8. Kepkite apie 45 min./175 su oro pūtimu.

Karštas kriaušių pyragas puikiai derės su mėgstamo skonio Nick’s ledais.

Kriaušių pyragas

PASTABA: Pyragas labai trapus dėl kokoso drožlių, tirpstantis burnoje ir ne per saldus. Žinoma, saldumas priklauso ir nuo kriaušių. Vaikams galima į tešlą kartu su sviestu suplakti ir saldesnį bananą.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.