Grybai Briuselyje

Naikiname atsargas!!! Norėčiau pakviesti Jus iš spintelių ir šaldiklių išsitraukti pamirštus džiovintus bei šaldytus grybus ir nuskraidinti juos į Briuselį! Jei grybų atsargų nebeturite – dar galite pasinaudoti proga įsigyti paskutinius džiovintus grybus iš www.pirmassaukstas.lt.

Pietūs „Grybai Briuselyje“ – 2 porcijos

Reikės:

  • 200 g šviežių ar šaldytų baravykų/pievagrybių, ,,reishi” ar kitų grybų;
  • 25 g džiovintų raudonikių/baravykų ar pievagrybių;
  • 1 didelis svogūnas (100g);
  • 15 g ghee sviesto;
  • 200 g briuselio kopūstėlių;
  • Prieskoniai: 1 a.š. ciberžolės, lauro lapas, druska, pipirai;

Grybai su briuselio kopūstais

Gaminimo eiga:

  1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite ciberžolę, išmaišykite. Įmeskite lauro lapą ir suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Viską pakepinkite 1-2min.
  2. Suberkite pasmulkintus grybus (jei grybai buvo atšildyti – būtinai supilkite išsiskyrusį skystį), suberkite džiovintus grybus. Jei dar trūksta skysčio, įpilkite 120ml vandens ar skysčio nuo džiovintų grybų (jei buvote pamerkę iš anksto). Puodą uždenkite ir patroškinkite 10-12min. ant mažos kaitros. Kol grybai troškinasi, paruoškite briuselio kopūstėlius.
  3. Į puodą suberkite nesmulkintus kopūstėlius ir prieskonius, viską išmaišykite ir uždenkite. Po 1 minutės išjunkite ir palikite dar pastovėti 5 min.

Grybai su briuselio kopūstais

Valgykite su kepta makaronine cukinija ar keto duonele.
P.S. Neišvaizdu, bet nepaprastai skanu ir sotu!

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.