Ilgaamžių patiekalas

Ne be reikalo gamta daržovėms, vaisiams ir uogoms padovanoja vienokią ar kitokią spalvą.

Meino universiteto mokslininkų duomenimis, mėlyna spalva produktuose yra galingas antioksidantas, vadinamas antocianinu, kuris gali apsaugoti nuo vėžio ir širdies ligų. Rumunijos žurnale „Diabetes Nutrition and Metabolic Diseases“ 2017 m. paskelbtas tyrimas pateikė koreliaciją tarp purpurinių baklažanų ir sumažėjusiu oksidaciniu stresu. Oksidacinis stresas yra susijęs su daugybe ligų: širdies ligomis, vėžiu ir Parkinsono liga.

Ilgaamžių patiekalas – 3 porcijos:

  • 2 baklažanai;
  • 2 svogūnai;
  • 3 nedidelės violetinės bulvės;
  • 20 alyvuogių (eko);
  • 200 ml kokoso pieno ar grietinėlės;
  • 1 v.š. ghee sviesto;
  • 1 a.š. ciberžolės + 1/4 a.š. pipirų;
  • 3-4 v.š. alyvuogių aliejus;
  • 2 v.š. saulėgrąžų sėklų (eko);
  • Papildomai: avių/ožkų feta sūrio.

Ilgaamžių patiekalas – gaminimas:

1.Ištirpinti ghee sviestą, suberti prieskonius ir susmulkintus kubeliais svogūnus. Pakepinti 1 min. ant nedidelės kaitros.

2. Suberti kubeliais susmulkintas bulves, įpilti 2-3 v.š. vandens, uždengti ir pakaitinti 2min kol supjaustysite kubeliais baklažanus.

ilgaamžių patiekalas

3. Suberti baklažanus, supilti kokoso pieną, uždengti dangtį ir patroškinti 12min.baklažanų troškinys

4. Patiekiant įmaišyti alyvuogių, pašlakstyti aliejumi, uždėti avių /ožkų feta sūrio ir pabarstyti saulėgrąžų sėklomis.baklažanų troškinys

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.