Guminukai

Artėja Šv. Velykos. Vaikai lauks šokoladinių kiškių, bet juk galima kartu pagaminti skanius naminius guminukus ir taip pabendrauti su mažaisiais, aptariant kodėl saldainiai gadina dantis. O jų rankytėmis pagaminti guminukai bus labai vertingi jų sveikatai!

guminukaiGuminukai (išeiga – 290g.) – reikės:

Guminukai – gaminimo eiga:

Pastaba: Jei neturite daržovių džiovyklės, imkite 60 g kokoso aliejaus, ojei planuojate gaminti tikrus guminukus – užteks 40 g. kokoso aliejaus.

  1. Puodelyje ištirpinti kokoso aliejų ir sumaišyti su skaldytomis kakavos pupelėmis ir eritritoliu.
  2. Į plakiklį sudėti atitirpintas uogas ir inuliną. Suplakti iki glotnios košelės. 1min./8. Palikti plakiklyje.
  3. Sudėti prie uogų ištirpintą aliejų, supilti kerobos miltelius ir tuoj pat suplakti, kad nesušoktų į gabaliukus. 30sek./6. Gausis tiršta masė.

guminukaiFormavimas: indelį patepti riebalais, iškloti maistine plėvele, paliekant ilgesnius kraštus. Išdėti gautą masę, išlyginti ir padėti į šaldytuvą stingti. Kitą dieną galima išimti ant silikoninės lentelės, supjaustyti 1,5cm kubeliais ir dėti į džiovyklę. Džiovinau 10val/50″C. Tačiau ir be džiovyklės galima juos valgyti -saldainiai bus labai skanūs, bet ne guminukai. Išdžiūvę jie nuostabūs saldžiarūgščiai guminukai!!!

Patarimas: Gautus nedžiovintus kubelius galima apvolioti maltuose riešutuose ar panardinti į ištirpintą šokoladą – tuomet gausis šokoladiniai saldainiai su minkštu uogų įdaru.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.