Čirviniai ,,Linksmi blyneliai”

Manau, kad tokią čirvinių blynų keptuvę turėtų turėti kiekviena šeimininkė. Ji pradžiugins didelius ir mažus, o svarbiausia „atpalaiduos rankas“ stovinti virtuvėje prie keptuvės.

Kodėl?:

  • Nereikia stovėti ir vartyti blynų;
  • Įmaišius į tešlą šaukštą riebalų, nebereikia tepti keptuvės, o taip suvartojama mažiau sočiųjų riebalų!
  • Keptuvė pati pradeda šaukti, kai iškepa blynai, todėl nesudeginsite maisto;
  • Nėra galimybės apsitaškyti riebalais, spragsinčiais iš keptuvės;
  • Čirviniai blynai yra puikus, džiuginantis vaizdas lėkštėje patiks ir dideliems ir mažiems.

Siūlome gausų čirvinių blynų keptuvių asortimentą –  www.pirmassaukstas.lt.

čirviniai blynaiČirviniai „Linksmi blyneliai“ 2-3 porcijos:

„Šlapi“ ingredientai:

„Sausi” ingredientai:

čirviniai blynai

čirviniai blynaiČirvinių blynų gaminimo eiga:

  1. Sudėti į plakiklį visus „šlapius” blynų ingredientus ir juos suplakti iki glotnios košelės. 50sek./6. Palikti inde.
  2. Suberti sumaišytus tarpusavyje visus sausus ingredientus ir suberti į plakiklio indą. Išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų. 50sek./6.
  3. Kepti čirvinių blynų keptuvėje, į ją dedant po kupiną šaukštą tešlos. Keptuvė pati praneš, kada reiks išimti iškepusį blyną.

Čirvinius blynus valgyti su jogurtu, uogomis.

Maistinė vertė:

100g / 205 kcal 11 g baltymų 13 g riebalų 9 g angliavandenių

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *