Baravykų-moliūgų sriuba

Moliūgai – nekaloringa (atsižvelgiant į jų subrendimą, iš 100 g gaunama 15-29 kcal), kaip tik šaltiems vakarams skirta daržovė. Galima jo valgyti sočiai ir nestorėti, ar netgi mesti svorį. Vaisiaus minkštimas puikiai reguliuoja žarnyno veiklą – gerina jo motoriką, padeda užkietėjus viduriams, todėl pavalgius sočiai tokios sriubos, nesunkiai aplankysite ryte WC. Metant svorį, per dieną rekomenduoju pasigaminti 2 patiekalus ir suvalgyti iki 0,5 kg skirtingų patiekalų. Pavyzdžiui, ryte kokteilis su moliūgo gabaliukais, vakare- sriubos arba salotų. Moliūgai padeda virškinti, nes jų ląsteliena nepluoštinė, gerai suverda ir lengvai organizmo pasisavinama. Tačiau virkite ne ilgiau 5 minučių – stenkitės išlaikyti kuo daugiau naudos šios super daržovės.

Moliūgai turi 5 kartus daugiau karotino nei morkos, o vitaminas A geriausiai absorbuojamas kartu su riebalais, todėl sriubą gardinkite grietine ir aliejumi.

4 dubenėliai sriubos

  • 1 svogūnas (apie 90 g)
  • 2 morkos (po 120 g)
  • 700 g moliūgo (gali būti su sėklomis ir žieve)
  • Sauja džiovintų baravykų (apie 30 g)

Prieskoniai:

  • 3 skil. česnako,
  • druskos,
  • pipirų,
  • džiovintų čiobrelių,
  • ciberžolės

Gardinimui:

  • sviestas ghee,
  • moliūgų sėklų aliejus,
  • moliūgų sėklos,
  • šviežių petražolių

Eiga paprastame puode:

  1. Džiovintus grybus užpilti vandeniu. Palikti 15-20 min. išbrinkti.
  2. Svogūnus supjaustyti kubeliais, morkas griežinėliais, sudėti į puodą. Užkaisti vidutinę ugnį, įdėti šaukštą ghee sviesto, suberti visus prieskonius. Maišant pakepinti 2-3 minutes. Jei ims traukti prie puodo, Įpilkite šaukštą vandens.
  3. Moliūgą supjaustyti kubeliais 5×5 cm, suberti į puodą. Įpilti 200 ml verdančio vandens ir užvirti. Virti apie 5 min. Po to viską suplakti blenderiu, gardinti grietine, aliejumi, sėklomis, kapotomis petražolėmis.

Eiga su Mambo:

  1. Į mikserį sudėti gabaliukais supjaustytas morkas, svogūną. Suberti prieskonius, džiovintus grybus ir šaukštą ghee sviesto. Viską pasmulkinti 7-8 sek./6 greičiu. Kepti 8 min./80C/ 2 be viršutinio skaidraus dangtelio.
  2. Sudėti gabaliukais supjaustytą moliūgą, įpilti 150 ml vandens ir virti 12 min./100C/2.
  3. Suplakti 1min./10.

Patiekti su grietine,moliūgų sėklų aliejumi, sėklomis, kapotomis petražolėmis.

moliūgų sriuba

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


3 komentarai po “Baravykų-moliūgų sriuba


    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Paprastame puode gaminame paprastai: iš karto pačiame puode pakepinti svogūnus, supjaustytus grybus, moliūgą (dėti viską palaipsniui), po to užpilti verdančiu vandeniu, pavirti kelias minutes ir sutrinti. Skanaus