Baltyminės bandelės

Ypač žiemos metu stengiamės valgyti mažiau gyvūninės kilmės baltymų (mėsos) ir ieškoti vertingų augalinių baltymų. Kadangi stengiamės mažiau vartoti angliavandenių, sėklų ar riešutų miltai dažnai patenka į mūsų duonos tešlą.

Baltyminės bandelės 20vnt. Išeiga – 1kg.

Reikės:

A:

  • 200 g čederio sūrio;
  • 30 g česnako;

B:

  • 200 g saulėgrąžų miltų (galima keisti migdolų miltais);
  • 100 g kokosų miltų;
  • 50g sumaltų moliūgų sėklų;
  • 10 g džiovintų jūros kopūstų;
  • 5 g druskos;
  • 1 a.š. sodos.

C:

  • 1 mocarelos sūrio pakuotė 220g/125g;
  • 3 kiaušiniai;
  • 290 g vandens ar augalinio pieno.

baltyminės bandelės

Gaminimo eiga:

  1. Sūrį ir česnakus sudėti į plakiklį ir sumalti kuo smulkiau. 10sek./7. Palikti inde.
  2. Suberti į plakiklio indą B ingredientus ir viską permalti su sūriu. 20 sek./6. Išpilti į maišymo dubenį.
  3. Į plakiklio indą supilti kiaušinius, vandenį, mocarelos rutuliuką su skysčiu ir suplakti iki vientisos konsistencijos. 40sek./8. Išpilti prie sausų ingredientų. Išmaišyti, užminkyti tešlą.
  4. Formuoti 20 vienodų rutuliukų, sudėti į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir kepti 170C/30min. su oro pūtimu. Orkaitė visada kepiniams turi būti įkaitinta!  Atvėsinti. Puošti sezamo sėklomis.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.