Aviečių tortas

Šis nuostabiai paprastas desertas gali būti pagaminamas bet kuriuo metų laiku, naudojant iš šaldiklio atšildytas avietes ar kitas uogas. Agar-agaro naudojimas labai naudingas mūsų sąnariams. O šis aviečių tortas buvo gaminamas “Klauskite daktaro laidai.

ĮRAŠAS KAIP GAMINTI:

AVIEČIŲ TORTAS

– 25 cm apvali atsiseganti forma

Pagrindui:

  • 150 g migdolo ar lazdyno riešutų
  • 20 g sezamo sėklų
  • 15 g 100proc kakavos
  • 100 g džiovintų datulių be cukraus, pamirkyti nors 20min
  • 60 g ištipinto kakavos sviesto arba kokoso aliejaus
  • Pabarstymui-1v.š. aguonų

Įdarui:

  • 1,5 apelsino (170g skiltelių)
  • 200 g kokosų ar kito augalinio pieno
  • 500 g aviečių (tinka ir šaldytos)
  • 15 lašų stevijos su vanile
  • 50 g eritritolio
  • 100g vandens
  • 1 a.š agar-agaro : augalinio želatino

Aviečių tortas gaminamas:

  1. Formą silikoniniu šepetėliu patepti ištirpintu kakavos sviestu ar kokoso aliejumi, pabarstyti aguonomis. Padėti į šaldiklį.
  2.  Į plakiklį suberti riešutus ir sezamo sėklas. Sumalti iki miltų. Palikti plakiklyje.
  3. Suberti kakavą, datules, supilti kakavos sviestą ar kokoso aliejų. Suplakti apie 30-40sek. iki vientisos lipnios masės. Gauta mase iškloti formą, užkeliant kraštelius. Dėti poagrindą į šaldiklį, kol pasiruošite įdarą.
  4. Į plakiklį sudėti avietes, apelsino skilteles, saldiklius ir kokoso pieną. Viską suplakti apie minutę.
  5. Agar agarą sumaišyti su vandeniu ir užvirti. Supilti į aviečių masę ir išmaišyti dar 10sek. Greitai supilti ant pastingusio pagrindo, papuošti uogomis, riešutais.
  6. Palikti šaldytuve nors 30minučių.

Aviečių tortas


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Aviečių tortas