Advento skumbrė

Šiuo laikotarpiu galime gauti šviežios žuvies ir pailsėti nuo mėsos patiekalų. Taigi, labai paprastas maistas, kuris vertingas maistine prasme ir neužtruks daug laiko jam pagaminti. Šakninės daržovės su truputėliu žalumos aprūpins Jūsų ląsteles vitaminais ir mineralais.

Advento skumbrė 2 porcijos 

Prieskoniai: ½ a.š. ciberžolės, druskos, pipirų,  1/2  a.š. džiovintų česnakų

skumbrė

EIGA:

  • Skumbrei nupjauti galvą, išvalyti vidurius, išplauti po šaltu vaneniu ir perpjauti išilgai palei kaulą per pilvą taip, kad galėtumėte atversti į dvi vienodas puses.
  • Ant viryklės dėti dvi keptuves/troškintuvus. Kiekvienoje tuo pačiu metu išlydyti po pusę v.š. ghee sviesto.
  • Į vieną suberti plunksnelėmis supjaustytus svogūnus, ciberžolę ir pipirus. Pamaišyti ir ant viršaus padėti “atverstą” skumbrę. Uždengti ir sumažinti ugnį iki 3-4 (iš 10).
  • Kitoje keptuvėje troškinsime daržoves: plokštelėmis supjaustyti kaliaropes ir suberti. Po to suberti pasmulkintus išilgai džiovintus pomidorus, supilti kokoso pieną ir uždengti keptuvę. Troškinti ir žuvį, ir daržoves apie 8 minutes. Po to suberti prie daržovių pasmulkintus brokolius, išmaišyti ir uždengti.
  • Tuo tarpu nusiplauti laimą, atsipjauti po ketvirtį ir pasiruošti serviruoti: iš vienos keptuvės dėkit po pusę žuvies su geltonais svogūnais, iš kitos – daržoves. Viską pašlakstykite laimo sultimis ir pabarstykite gera druska ir česnako granulėmis.

skumbrė                        skumbrė

 

 

 

 

gaminama skumbrė

skumbrė lekštėje

Skanaus

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.