Vakarienei

Briedienos ar jautienos kepsneliai su salotomis

Jei nesate vegetarai, šis receptas išmokys jus taupyti laiką ir patiekti kepsnelius  be riebalų. Prie mėsos visuomet patiekite daug šviežių salotų- jose esantys fermentai padės suvirškinti baltyminį maistą. Reikės: orkaitės skardos, kepimo pieriaus Ingredientai: 2 svogūnai po 80 g 1 petražolės (arba saliero šaknis-160g) 2 morkos(230g) 3-4 skiltelės česnako po […]

Skaityti plačiau

Salotos “Kelionės prisiminimai”

Salotos “Kelionės prisiminimai” Nors tai protingas pasirinkimas vakarienei, bet puikiai tokios salotos tinka ir pietums : tai gerų baltymų, vitaminų ir mineralų kupina lėkštė. Sūris halloumi – nacionalinis Kipro pasidžiavimas.  Jis gaminamas iš ožkos ar avies pieno, ar šių pienų mišinio, kartais ir karvės bei avies pieno mišinio. Šis sūris saugomas […]

Skaityti plačiau

Salotos dviems

Jei už lango niūrus ruduo, tegul nors mūsų lėkštėje šypsosi vasaros prisiminimai. Nors daržovės iš parduotuvės, o ne iš lysvės, vis tiek tai vitaminai ir mineralai – gyvybė jūsų kūnui. Prie tokių salotų pusryčiams tinka pilno grūdo (geriausia naminė) ruginė duona, o vakarienei – kietai virti ekologiški kiaušiniai. Salotoms reikės: […]

Skaityti plačiau

Tuno salotos

4 porcijos 400 g konservuoto tuno savo sultyse 4 pomidorai, kubeliais salotų gūžė, suplėšyti 1 didelis arba du mažesni raudoni svogūnai, žiedeliais 2 raudonos paprikos, kubeliais 1/2 čili paprikos, labai smulkiai sukapoti 1 avokadas, kubeliais šviežių svogūno laiškų ir/ar krapų, supjaustyti Padažas: 1 citrinos sultys po 1/2 a.š druskos, maltos […]

Skaityti plačiau

Silkė vakarienei

2 porcijos 1 silkė 2 vidutiniai burokėliai 1 mažas raudonas svogūnas 300 g pekino kopūsto 4-5 švieži svogūno laiškai ir petražolės 4-5 džiovinti saulėje pomidorai Pomidorus pamerkti iš anksto 1/2 stiklinės vandens. Po to nupilti vandenį ir supjaustyti gabaliukais. Silkę išvalyti, paruošti filė, supjaustyti gabaliukais ir užpilti vandeniu, sumaišytu su […]

Skaityti plačiau