Vakarienei

Žvėriena su salotomis

Mėsa yra pilnaverčių baltymų šaltinis, tačiau mėsa nelygu mėsai. Ką mes pateikiame savo organizmui, kai valgome pramoniniu būdu augintų gyvulių mėsą, suvalgome ir augimo hormonus, ir vaistus, ir chemikalus su kuriais šeriami gyvūnai. Žodžiu, nereikia stebėtis, kad mūsų organizme siaučia hormonai, silpsta imunitetas, stoja virškinimas ir t.t.

Skaityti plačiau

“Burgeriai”

Vaikų (ir ne tik)  taip mėgstami “burgeriai” turi vieną pliusą – ten įdeda net salotos lapą:)))! Aš siūlau taip geidžiamą blogybę pakeisti gerybe-vien tik išmetus bulką, jau bus super, o padarius patiems iš geros mėsos ir su daržovėmis-tobula.

Skaityti plačiau

Baklažanų troškinys

 5 – 6 porcijos 1 (150g) svogūnas 3 sprindžio ilgio baklažanai (500g) 1/4 didelės saliero šaknies (250g), nedideliais kubeliais 1(500g) indelis trintų pomidorų 1š.ghee sviesto-kepimui 100ml vandens troškinimui Prieskoniai: 4 lauro lapai, 1/2 a.š. druskos,1 a.š raudonėlio,žiupsnis kmynų ar kumino, 1/2 a.š šviežiai grūstų pipirų Papildomai: švieži svogūnų laiškai, petražolės, […]

Skaityti plačiau

Kiaušiniai ant pomidorų

2 porcijos. Tinka vakarienei ar greitiems pietums 1 a.š. ghee-kepimui 2 mėsingi pomidorai, supjaustyti 1 cm griežinėliais Po 2 laisvų vištų kiaušinius asmeniui 1 svogūnas, pusžiedžiais Druskos, pipirų, ciberžolės, džiovinto baziliko pagal skonį Papildomai: svogūnų laiškai, krapai, (tunas savo sultyse) Eiga: 1) ištirpinti sviestą, suberti žiupsnį ciberžolės, išmaišyti ir sudėti […]

Skaityti plačiau

Kepenėlių paštetas

Pakliuvo man į rankas “brangių, kokybiškų” kepenėlių pakelis… Taigi, patyrinėjau ir sugalvojau paskaičiuoti (pirma mano specioalybė – ekonomistė). minėto pašteto kilogramo kaina -6 Eur. Patyrinėkime už ką moka pirkėjas: kepenėlių tik 30 %, toliau sultinys, odelės, neaišku koks procentas kalakutienos (nes paprastai sudėtinės dalys rašomos mažėjimo tvarka), stabilizatoriai ir t.t. […]

Skaityti plačiau

Salotos su pastarnoko šaknimi

Retas kuris eina į turgelį nusipirkti šakninių daržovių. O be reikalo. Jose yra užkoduotas sveikata. Visos šakninės daržovės siurbia iš žemės energiją ir pasiruošusios atiduoti ją mums. Tad, imkime jas ir pamilkime. Pastarnoko šaknyje ypač daug kalio, silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno ir […]

Skaityti plačiau

“Žuvies piršteliai”

Kai perki kažkokį produktą, tai ir norisi valgyti tai, už ką moki. Man visada buvo įdomu, ko tikisi žmonės, pirkdami pusgaminius, pvz.: žuvies pirštelius? Paskaičius etiketę, supranti, kad žuvies ten 22% ir tai sumaišytos su šprotais. O kam cukrus, mielės ir kildinimo medžiaga?- čia tai rebusas. Na o kalorijų!!! Tai […]

Skaityti plačiau

Grikiniai žali pusryčiai

Grikių košė su vasaros salotomis 2-3 porcijos Po ½ puodelio kepintų ir nekepintų grikių Užpilti dvigubu kiekiu vandens, pavirti 10min ir išjungti. Užkloti ir palikti 10min brinkti. Prieš valgant įmaišyti 1 š sviesto ir pagardinti druska. Pasiruošti žalias salotas kol brinks košė : Daug salotų lapų (gali būti mišinys), suplėšyti […]

Skaityti plačiau

Jaunų ridikėlių salotos

Kol dar nėra lietuviškų ar savų pomidorų, džiaukimės salotomis, ridikėliais, svogūnų laiškais ir pievų žolių vitaminais. Pasisėjau baltų, pailgų, bet nedidelių ridikėlių (panašūs į Daikono, bet mini variantas) ir labai pasidžiaugiau derliumi – saldūs, neaštrūs, tinka į bet kokias salotas. Na, o ridikai mums ypač naudingi, nes juose gausu kalio, […]

Skaityti plačiau

Silkė pataluose

Silkė pataluose – maistingas patiekalas ir sveika alternatyva tradicinėms silkių pataluose variantams. Priskiriamas kategorijai – patiekalai taurėje, todėl papuoš kiekvienos šventės stalą. Pagaminkite šią silkę Velykoms ir ne tik. Silkė taurėje- 4 porcijos 1 morka (160g), šiaudeliais 2-3 salotos ir špinatų lapeliai, smulkiomis juostelėmis 2 brokolio žiedynai, smulkiais kubeliais 2 […]

Skaityti plačiau

Sluoksniuotos salotos su vištiena

Margos salotos Velykoms. Kai norisi kažko gaivaus ir lengvo, o kartu maistingo ir sveiko. Kelios minutės ir sluoksniuotos salotos paruoštos. Jas galite paruošti tiesiog stiklainėlyje ir įsidėti į darbą, o šventiniam stalui patiekite stikliniame inde. Paukštienos salotos- 15cm kvadratinis indelis 1 morka (150g), šiaudeliais 1/2 apvalaus balto ridiko,smulkiais kubeliais 1 agurkas, smulkiais […]

Skaityti plačiau

Vilkžuvė su salotomis

Kepenys- antras didžiausias mūsų organas, atliekantis daug skirtingų funkcijų, todėl juo rūpintis labai svarbu. Valgome per daug mėsos, bet ją reikėtų keisti riebia žuvimi. Šiandien gaminsime žuvį su salotomis. Reikės 2 porcijoms: 2 gabaliukų vilkžuvės/oto, menkės ar lašišos po 100 g porcija 4 kalafijoro žiedynai, perpjauti pusiau 1 citrinos, druskos, […]

Skaityti plačiau

“Geležinė vakarienė”

Lęšiais mėgaujasi visame pasaulyje nuo vargingiausių iki turtuolių. Ir ne tik dėl to, kad tai nebrangus produktas. Juos vertina už galingą geležies užtaisą mūsų organizmui, o vegetarai juos garbina – už kokybiškus baltymus, nepakeičiamas aminorūgštis ir maistines skaidulas.  Be to, jie laikomi ekologišku produktu, nes neturi savybės kaupti savyje nitratų, radionuklidų […]

Skaityti plačiau

Lašišos vokeliai

Patiekalas tinkantis ir pietums, ir vakarienei. Rekomenduoju keisti daržoves pagal sezoną. Suvyniuoti galima kaip nuotraukoje arba kaip video. Svarbu išsaugoti vitaminus ir paslaptį. “Lašišos vokeliai”-3 porcijos 300 g(3x100g) lašišos filė 4 skiltelės česnako, susmulkinti 5 saliero stiebai, supjaustyti 1cm pločio gabaliukais 1 laimo sultys lašišai pašlakstyti Eiga: Ant kepimo popieriaus […]

Skaityti plačiau

Raudonųjų pupelių balandėliai

Balandėlius prisimenu kaip mėgstamiausią mano mamos patiekalą. Ji gamindavo su tokia meile, o aš sėdėdavau ir valgydama raukydavausi, kapstydavau po mėsą ir išrinkinėjau tik ryžius. Atsiprašau, mamyte, bet man su mėsa nepatiko… Todėl gaminu savo versiją, kurią valgau su pasitenkinimu, bet gaminu ne dažnai. nes užima laiko pasiruošti kopūstą ir […]

Skaityti plačiau