Vakarienei

Daržovių gaminimo ypatumai

Prisipažinkime, kad daugelis iš mūsų valgome per mažai daržovių. O jei ir sugalvojame pasigaminti sriubą, troškinį ar garnyrą, tai galime jas greitai paversti niekiniu produkltų. Daržovių gaminimo klaidos: virimas vandenyje kepimas su dideliu riebalų kiekiu kepimas aukštoje temperatūroje apipylimas riebiais padažais ilgas gaminimo laikas Jei nors vienas iš 5 punktų […]

Skaityti plačiau

Žiemos vakarienė

Iki Kalėdų geriausia duoti savo organizmui pailsėti, išsikrauti, nes laukia ilgas, šventinis laikas prie nukrautų stalų. Jei skrandis bus “susitraukęs” po mažesnio maisto vartojimo Advento laikotarpiu, tai ne taip nuliūdins jus kūno apimtys, išausus Naujiems metams. Tokį patiekalą galima valgyti ir pietums, ir vakarienei. Jis lengvas, bet sotus ir nemažai […]

Skaityti plačiau

Makaronai vakarienei su spalvotomis salotomis

Greičiausias būdas pavalgyti vakarienę, dažnai baigiasi nesveikais arba netinkamais produkltų derinimais ar pasirinkimais. Galiu jums pasiūlyti “greito”, bet labai sveiko maistro alternatyvą- jaunų sojos puplelių be gliuteno ekologiškus makaronus. Žaliųjų sojos ir mungo pupelių “FETTUCCINE” ekologiški makaronai Na o prie jų, kaip ir prie kitų baltyminių produktų pridėkite didelę lėkštę […]

Skaityti plačiau

18 valandos desertas

Visiems žinoma tiesa, kad vakare desertais mėgautis  netinka. Tačiau kartais skanus ir vertingas desertas yra geriau už riebią, sočią ir nevertingą maistiniu požiūriu vakarienę. jei užsimanysite desertą suvalgyti vietoj vakarienės, taip pat nieko baisaus nenutiks-o ypač TOKĮ! Pradėjau tuštinti šaldiklio atsargas ir mėlynių indelis liūdnai žiūrėjo į mane, o aš […]

Skaityti plačiau

Skalsios salotos

Pasigaminti pietus ar vakarienę jokia problema. Problema prasideda kai prie mėsos ar žuvies, ar kitokio maisto reikia patiekti salotas. Aišku, daug kas renkasi paprasčiausią būdą-papjausto pomidorą ar/ir agurką, suraižo papriką ir tuo daržovių vartojimas baigiasi… Todėl siūlau neatsibostantį maistą – SALOTAS- kurios tinka prie bet ko (košės, bulvių garuose, mėsos, […]

Skaityti plačiau

Triušiena su rudeninėmis gėrybėmis

Triušiena – dietinė mėsa ir galima sakyti mažiausiai užteršta. Ji tinka ir mažiems vaikams, ir visiems, kas nori maitintis sveikiau. Nereikia valgyti daug mėsos, pakanka du kartus per savaitę, bet geriau pasirinkti vertingesnę ir maistingesnę mėsos rūšį. 1/2 triušio – 4 porcijos troškiniui: 1 kumščio dydžio saliero gumbas, supjaustyti 1 […]

Skaityti plačiau

Salotos pusryčiams ir vakarienei

Mes įpratę kiaušinius valgyti ryte. Bet tai yra patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei! Ypač kai esate pavargę, tingite gaminti, kol išvirš kaimiški kiaušiniai, susitarkuokite skanias salotas, o vietoj duonos ant sausos keptuvės pašildykite moliūgų ar saulėgrąžų sėklų-ne tik pagardins salotas, bet ir atstos duonos poreikį bei praturtins jūsų mitybą geraisiais riebalais, […]

Skaityti plačiau

Ridikų salotos

Ruduo smagus tuo, kad kokias daržoves matai pavasarį ant turgaus stalų, tokias pat ir dar visokių daugiau gali pamatyti ir rudenį. Kai nuimu vasaros derlių (svogūnus, česnakus, šparagines pupeles), visada skubu pasėti vėl įvairių rūšių salotų ir ridikų bei ridikėlių. Taigi, šiomis salotomis galima gardžiuotis abiem sezonais. Jos tinka ir […]

Skaityti plačiau

Rudeninis daržovių pyragas

Negaliu atsidžiaugti stebuklinga maisto gaminimo sistema žemoje temperatūroje. Pamėginau “iškepti” daržovių pyragą be miltų ir kiaušinių (tiesiog jų neturėjau:), o netikėtai pakvietė mus į svečius). Žodžiu, eksperimentas ne tik pavyko, bet buvo labai puošnus, skanus ir patogus transportuoti. Kol neturite tokių indų, galite kepti 26 cm formoje orkaitėje, tik teks […]

Skaityti plačiau

Pomidorų salotos su sūrio rutuliukais

Kaip jūs įsivaizduojate vakarienę ar pietus karštą vasaros dieną? Aš tikrai nenorėčiau stovėti prie viryklės ir lieti prakaitą. Tad ir jmums rekomenduoju paprasčiau žiūrėti į gyvenimą bei pasigaminti pilnaverčius, sočius ir patrauklius akiai pietus. 4 porcijos: 10 sūrio-varškės rutuliukų aliejuje (gaminau pati, suplakus varškę, feta sūrį ir česnakus) 3 mėsingi […]

Skaityti plačiau

Vasaros salotos

Burokėlis šypsosi iš lysvės ir prašosi į lėkštę toks saldus ir šviežias. Kol dar rūsys neatėmė iš jo saldumo ir gaivaus kvapo, rekomenduoju nevirtą ir kitaip termiškai neapdorotą burokėlį bei jo lapus valgyti ir džiaugtis vitaminais. Salotois, kurios puikiai tinka prie visko, o mes valgėme vakarienei prie virtų geltonųjų lęšių. […]

Skaityti plačiau

Žaliųjų sojos pupelių makaronai su traškiomis salotomis

Moterys ypač turi pamėgti sojos makaronus. Kodėl? Tai fitoestrogenai, labai panašūs į moteriškus hormonus, kurių su amžiumi mums ima trūkti. Taip pat tai vertingas augalinių baltymų šaltinis. Žinoma, reikia atkreipti dėmesį, kad tai būtų nemodifikuota ir geriau ekologiška soja ir jos gaminiai. 2 Porcijos Pakelis makaronų: Žaliųjų sojos ir mungo […]

Skaityti plačiau

“Šventinis suktinis”

Kai norisi pagaminti kažką įtdomesnio, visai nereikia “mandrų” ingredientų, tiesiog reikia “mandrai” juos nsudėti ir bus šventė! Šį kartą neturėjau atsidarančios formos, tad įdaro gavosi kiek daugoka, bet skonis buvo nuostabus. Apvali kepimo forma 26cm, geriau atsidaranti. Reikės: 1 cukinija 25-30 cm , supjaustyti bulvių skutuku juostelėmis 2 stambesnės morkos, […]

Skaityti plačiau

Sojų makaronai su šparaginėmis pupelėmis

Makaronai-labai patogus maistas. Deja, visų rūšių makaronai netinka valgyti vakarienei. Labiau baltyminiaiu produktai yra maistas ramiai dienos pabaigai. Čia ir gelbsti lęšių, sojų bei avinžirnių makaronai, kurie nesulaikys jus ilgai virtuvėje, o pasimėgausite sočia ir skania vakariene. Jų galite įsigyti mūsų sveikų produktų skyrelyje. Soti vakarienė dviems: 1 ekologiškų sojos […]

Skaityti plačiau

Kiaulienos kotletas su salotomis

Ar galima valgyti kiaulieną? Taip, jei jums norisi, kodėl gi ne. Tačiau galioja tas pats, jau daug kartų kartotas mano patarimas-rinktis ekologišką ir liesą dalį. Pati liesiausia kiaulienos dalis – išpjova; 100g tik 110kcal. Pavyzdžiui, 100 g jautienos filė turi 20,4 g baltymų, 2,2 g riebalų, o jos energinė vertė – […]

Skaityti plačiau