Vakarienei

“Pošventinis” kokteilis

Kai po švenčių pilvas papūstas, liemuo kažkur pasimetė, visai palanku pasidaryti iškrovos dienas su kokteiliais. Žiemos metu yra vis dėlto iš ko padaryti skanių, žarnyną valančių kokteilių. Laidoje “Klauskite daktaro” Gali būti 3 porcijoms:        3 saliero stiebai sauja špinatų 1 obuolys 2 mandarinai 1 laimas 1 obuolys (nesaldus) 500 ml […]

Skaityti plačiau

Mėsos maltinukai ant kopūsto

Kaip iš mažai mėsos padaryti skaniai ir sveikai, o patiekti įdomiai ir neperkraunant, pasidalinau savo patirtimi laidoje “Klauskite daktaro” prieš Kalėdinių švenčių maratoną 2018.12.20 dieną. Visą laidos įrašą su kitais receptais rasite mediatekoje (kaip pasigaminti sveiką majonezą ir baltą mišrainę, aguonų keksiukus, silkę taurelėse, karštą gėrimą virškinimui). O dabar tiesiog […]

Skaityti plačiau

Paprasta, bet įdomiai silkė

Pamatai per šventę silkę ir jau žinai koks bus skonis…. Tačiau tokia silkė nustebins šeimininkę gaminimo paprastumu, laiko taupymu, o jos ragautojus-savo netradiciniais skonių deriniais ir silkės paieškomis:) Šis ir kiti šventinių patiekalų, tinkančių kasdieniam stalui, receptai buvo nufilmuoti LRT “Klauskite daktaro” laidai 2018.12.20 dienai. Visą irašą rasite mediatekoje. 4-6 […]

Skaityti plačiau

Marinuotas sūris

Receptas iš laidos “Klauskite daktaro” 2018.12.20 dieną 22proc. baltą sūrį arba padžiovintą mozarella sūrį supjaustyti kubeliais ir su prieskoniais užpilti geru alyvuogių aliejumi. palikyti kelias dienas ar net savaitę. Naudoti salotoms.   Daugiau mano Kalėdinių receptų rasite peržiūrėję LRT mediatekoje 2018m. 12mėn.21 dienos laidą “Klauskite daktaro”   DOVANA Puiki DOVANA […]

Skaityti plačiau

Lašišos “vokeliai”

Receptas iš “Klauskite daktaro” laidos 2018.12.17. nuo 40 minutės Lašišos filė moliūgo griežinėliai Morkų griežinėliai Pankolio juostelės Citrina Maži pomidoriukai, galima dar perpjauti pusiau Lauro lapas rozmarinas, druska, pi[pirai Kepimo popierius ir smeigtukai EIGA: Pasitiesti kepimo popieriaus lakštus, per vidurį padėti žuvies juostelę, pagardinti druska, pi[pirais, citrinos sultimis ar uždėti […]

Skaityti plačiau

Menkė druskoje

Receptas iš LRT “Klauskite daktaro”   Jei nepernešate žuvies kvapo, tai druska taip paslėps jūsų nepageidaujamus kvapus, kad nustebsite jog buvo gaminama žuvis, o namuose sklandys tik citrinos ir žolelių kvapai. Nebijokite, žuvis šsisavins tik tiek druskos, kiek jai reikės, todėl papildomai nesūdykite. Dar geriau būtų jei žuvis būtų su […]

Skaityti plačiau

Skumbrė čiobrelių piene

 Receptas iš LRT “Klauskite daktaro” 4 porc. po 350 cal, 16g baltymų 4 filė skumbrės ar kitos žuvies filė – apie 120 g žmogui 200 g kokosų ar kito augalinio pieno 6-7 čiobrelių šakelių  arba 1a.š. džiovintų 400 g brokolio žiedynų  (1vnt.) 50 g sviesto 100 g daržovių sultinio ar […]

Skaityti plačiau

Sterkas su daržovėmis

Nepraleidžiu progos namo parsinešti sterko ar starkio (tai tas pats). Tai karališka žuvis, kurios balta mėsytė, mažai ašakota ir sultinga tinka bet kokio amžiaus žmogeliui, o ir gurmanai nuryja seilę. Jos ruošti ypatingai nereikia, nes jos tiesiog neįmanoma sugadinti (nebent perkepti ar pervirti). Svarbu pasigaminti skanų garnyrą ir nepražudyti jos […]

Skaityti plačiau

Vafliukai be gliuteno ir cukraus

Paskutiniu metu vis aplanko vaikystės prisiminimai kaip mūsų – anūkų – močiutė kaime laukdavo su vafliukais-širdelėmis. pagalvojau, kad ir savo anūkėlę, kuri atvyks po kelių dienų, noriu pradžiuginti šiuo vaikų mėgstamu skanėstu. Beeksperimentuodama atradau, kad jie gali būti greitai išsikepta, traški duonelė prie salotų ar sveikas užkandis pasiimti į darbą. […]

Skaityti plačiau

Žemės riešutų sviestas

Žemės riešutų svieste gausu augalinių baltymų ir vitamino B, kas svarbu ląstelių, smegenų bei nervų sistemos tinkamai veiklai Žemės riešutų kremas ar sviestas yra geriausios kokybės augaliniai baltymai. Valgant tokš kremą, organizmas gaus VITAMINŲ ir MINERALŲ- tokių kaip Natrio, Kalcio, Magnio, Kalio.  Riešutuose esančios skaidulos užtikrina sklandžią žarnyno veiklą ir […]

Skaityti plačiau

Netikras medžiotojų zuikis su salotomis

Moliūgai, tai moliūgai… Jie praktiškai tinka visur. Išmėginkite sausą mėsą (paukštienos krūtinėlę ar jautieną) sumaišyti su įvairiomis daržovėmis ir pamatysite, kaip paprasta išsikepti skanų ir “liekną zuikį”.   500 g maltos jautienos ar paukštienos faršo (naudojau elnienos faršą) Daržovės į faršą:                           1 didelis svogūnas (120g) 5 skiltelės česnako 1 vidutinė […]

Skaityti plačiau

Grybų – burokėlių kepsneliai

Metas naudoti šaknines daržoves ir imunitetą stiprinančius produktus. Tam ypač tinka grybai, česnakai, svogūnai. Svarbiausia šių produktų nesugadinti… Grybų-burokėlių blyneliai                                  4-5 porcijos     700 g burokėlių (2 vidutiniai) , sutarkuoti kuo smulkiau arba sumalti plakikliu 2 stiklinės išbrinkintų grikių (grikius pamerkti iš vakaro arba nors kelioms valandoms) 150 g pievagrybių, supjaustyti […]

Skaityti plačiau

Vakarienė lieknėjantiems

Jau ne kartą rašiau apie nuostabią daržovę – baklažaną. Ši gardi daržovė turi daugybę organizmui naudingų medžiagų: vitaminų A, C, PP, B grupės vitaminų, aminorūgščių, makroelementų ir mikroelementų (kalcio, sieros, chloro, fosforo, magnio ir kt.). Baklažanai mažina cukraus kiekį kraujyje ir veikia kaip antibiotikai. Juos naudinga valgyti sergantiems skleroze bei […]

Skaityti plačiau

Lašiša su špinatais

Didžiausia klaida gaminant žuvies patiekalus- per ilgai termiškai apdorojame ir per aukštoje temperatūroje. Laimė, kad tuiu Saladmaster indų sistemą, kur galima maistą gaminti 86C. Taigi, lašiša būna rausva viduje, o iš išorės balkšva. Jei norite gauti kuo daugiau naudingų medžiagų, dėkite lašišos gabaliukus ant morkų ar saliero griežinėlių, tarsi ant […]

Skaityti plačiau

Petražolės žiemai

Dar šiltnamiuose ir lauke galima rasti žaliojo chlorofilo…Dėkui dangui ir žemei, kad apdovanojo šiemet gausiomis petražolėmis. Pamėginkite ir jūs šio gardumyno spalva džiaugtis visą žiemą. Pats laikas jas nuskinti, nuplauti, nusausinti ir sumalti su aliejumi ir druska. Išdėti į stiklainiukus, paspausti ir paviršėlį aplieti aliejumi-taip apsaugosite nuo oksidacijos ir visą […]

Skaityti plačiau