Vakarienei

Troškinys anytai

Manęs dažnai klausia ar aš “verdu sriubas”? Atsakau: “abu žodžiai nelabai tinkami maisto gamyboje”. jei neįsivaizduojate savo gyvenimo be “sriubos” , tuomet geriau gaminti troškinius, kurie nuo pastarosios skiriasi dviem dideliais dalykais-mažesniu vandens kiekiu ir trumpesniu virimo laiku. O toks patiekalas duoa daugiau naudos jums. virti sriubu tikrai nereikia, nes […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau

Silkė su kopūstais

Žmonės nustemba, kai pasakau, kad yra daug kitų skanių būdų valgyti silkę, o ne tik įprastas derinys-bulvė ir silkė. Pamėginkite ir būsite nustebinti. Šiame patiekale suderinau dviejų rūšių kopūstines daržoves-kalafijorus ir egzotiškąjį Pac-choi. Vis daugiau Europoje gerbėjų susilaukia į kininį kopūstą panašus jo giminaitis – pak-choi arba bog Choy. Kaip […]

Skaityti plačiau

Šilti ir spalvoti

Šiltas spalvotas maistas-geros dienos pradžia. Ypač žiemą, spirginant šaltukui, norisi pilve pajusti šilumą, o kūnas šaukia-VITAMINŲ! Kol virs kruopos, salotas pagaminti labai paprasta, ypač jei iš vakaro bus nuskustos morkos, nuplautos daržovės ir lauks Jūsų sandarioje dėžutėje. 4 porcijos: 1 stiklinė grikių 1/2 stiklinės bolivinės rudos balandos Virti dvigubame kiekyje […]

Skaityti plačiau

Šildanti “sriuba”

Nežinau ar šį patiekalą galima pavadinti sriuba ar koše? Viskas priklausys nuo jūsų poreikio, noro ir vandens kiekio. Bet kuriuo atveju, tai nepaprastai įdomus, vidurius kaitinantis, kovojantis prieš žiemos šaltį ir stiprinantis imunitetą patiekalas. puikiai tiks pietums ar vakarienei. 4 porcijoms reikės: 2 vnt. morkų (280g), kubeliais ar šiaudeliais 1 […]

Skaityti plačiau

Saltotos su daigais

Nėra jau taip blogai su šakninėmis daržovėmis žiemą: ropės, kaliaropės, pailgi balti Daikono ridikai, apvalūs desertiniai ridikai, petražolės šaknis, pasternokas, bulvinė saulėgrąža, mokos įvairių spalvų bei raugintos morkos, poras. Jei neturite vienos ar kitos daržovės, jokia bėda-dėkite ką turite. Šiandien į mano salotų dubenėlį pateko: morka-šiaudeliais cukinija-šiaudeliais paprika-kubeliais baltas ridikas, […]

Skaityti plačiau

Apvalaus gražuolio salotos

Žiemą yra du ridikai, tinkantys į salotas:balti apvalūs saldūs ir pailgi Daikono ridikai-vos kartesni. Švelnaus skonio mėgėjams rekomenduočiau apvalius, lengvai pjaustomus ar tarkuojamus, derančius su visomis daržovėmis ridikus. Galima juos vienus susitarkuoti, pagardinti sezamo pastra, citrinos sultimis ir valgyti su duona ar prie rimtesnių patiekalų. Ridikas yra puikus pagalbininkas stiprinant imunitetą, […]

Skaityti plačiau

Maltinukai be kiaušinių

Jau pamažu pratinamės valgyti mažiau mėsos. Stebimas sveikos mitybos bumas išstumia ir riebią mėsą iš mūsų lėkščių. Puiku būtų, jei mėsą garbinantys lietuviai ją valgytų kartą ar du per savaitę-toks kiekis pilnai aprūpina organizmą vitaminais ir baltymais. Kas geriau – riebus ir skanu ar skanu ir  sveika? Manau, daugelias pasisakytų […]

Skaityti plačiau

Nežinia kas skaniau

Žiemą valgant vėsinančius produktus – jogurtą, darosi dar šalčiau, o sūris yra neutralus maistas. pagardintas gerais prieskoniais ir susidainavęs su avokado aliejumi, šildo ir akis, ir gomurį. Salotų ingredientai: 1 morka, tarkuoti šiaudeliais 1/2 jaunos cukinijos, tarkuotin šiaudeliais 4 džiovinti pomidorai, supjaustyti labai smulkiai 1 raudona paprika, smulkiais kubeliais Sauja […]

Skaityti plačiau

Duoklė šeimai

Kas nemėgsta makaronų? Nesu sutikusi žmogaus, kuris nemėgtų šio patiekalo. Mes irgi ne išimtis. Deja, nevalgome gliuteno, todėl tradiciniai kvietinių miltų makaronai mums netinka.  O be to makaronai vakarui apskritai netinka. Šiuo atveju nušauname 3 zuikius vienu šūviu: 1)valgome skanius makaronus vakare, 2) sugaištame virtuvėje tik 5 min. ir galime […]

Skaityti plačiau

Raudonasis kalnelis

raudon ieji kopūstai aitresni už mums įprastus gūžinius, gal šiek tiek primena krienus, bet, manau, kad tai gerai, nes krienai naudojami majonezo gamyboje, o čia jau iš karto jaučiami. Jų graži, puošni spalva slepia labai naudingus flovanoidą-antocianiną. Jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, veikia fermentų aktyvumą organizme, todėl antocianinas vartojamas liaudies ir […]

Skaityti plačiau

Daržovių tango

Kai nenori nieko gaminti, tai ir negaminkite! Svarbu, kad daržovių namuose turėtumėte pakankamai. Taip ir atsitiko vieną vakarą, kad lėkštėje sušoko daržovės tango! 2 porcijos: 3 žiedynai kalafijoro , smulkiai supjaustyti, Saladmaster 2 1/2 jaunos cukinijos, sutarkuoti smulkiais šiaudeliais, Saladmaster 1 1 paprika, kubeliais 1 didelis avokadas, išskobti šaukšteliu 1 […]

Skaityti plačiau

Moliūgų riekutės

Žiemą puikiai išsilaikanti, nebrangi bet vertinga daržovė- saulės spalvos moliūgas. Norintys nepriaugti svorio, turėti gerai veikiantį žarnyną ir pasitenkinimą maisto skoniu ir nauda, savo virtuvėje turėtu ant pjedestalo užkelti šį gražuolį. Jo net nereikia kažkaip ypatingai ruošti: supjaustėte riekelėmis, padėjote į orkaitės skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir šaukite į įkaitintą […]

Skaityti plačiau

Salotos “Grožiui ir sveikatai”

Rekomenduoju rudeninį ir žiemą valgyti daug skaidulų turinčias daržoves  ir gaminti patiekalus iš morkų,salierų,ropių, moliūgų ir kopūstinių daržovių. 1 morka, šiaudeliais 200 g moliūgo, šiaudeliais 150 g saliero šaknies, sutarkuoti šiaudeliais 2 žiedynai kalafijoro, pasmulkinti 2 lapai pekino kopūsto, smulkiai supjaustyti 2 š saulėgrąžų ar moliūgų sėklų 2 š moliūgų […]

Skaityti plačiau

Dviejų skonių vakarienė

  Daržovės su lęšiais arba sūdyta žuvimi-2 porcijos: 3 stambios morkos, 0,5 cm storio griežinėliais 1 didelis svogūnas, kubeliais 2 saliero stiebai, gabaliukais 10 cm stambios naminės cukinijos, piršto storio griežinėliais 1 š ghee sviesto Prieskoniai: po 1/2 a.š. kario, kuminų ir pipirų, 1 a.š. čiobrelių, 5-6 kario lapai arba […]

Skaityti plačiau