Vakarienei

Netikras medžiotojų zuikis su salotomis

Moliūgai, tai moliūgai… Jie praktiškai tinka visur. Išmėginkite sausą mėsą (paukštienos krūtinėlę ar jautieną) sumaišyti su įvairiomis daržovėmis ir pamatysite, kaip paprasta išsikepti skanų ir “liekną zuikį”.   500 g maltos jautienos ar paukštienos faršo (naudojau elnienos faršą) Daržovės į faršą:                           1 didelis svogūnas (120g) 5 skiltelės česnako 1 vidutinė […]

Skaityti plačiau

Grybų – burokėlių kepsneliai

Metas naudoti šaknines daržoves ir imunitetą stiprinančius produktus. Tam ypač tinka grybai, česnakai, svogūnai. Svarbiausia šių produktų nesugadinti… Grybų-burokėlių blyneliai                                  4-5 porcijos     700 g burokėlių (2 vidutiniai) , sutarkuoti kuo smulkiau arba sumalti plakikliu 2 stiklinės išbrinkintų grikių (grikius pamerkti iš vakaro arba nors kelioms valandoms) 150 g pievagrybių, supjaustyti […]

Skaityti plačiau

Vakarienė lieknėjantiems

Jau ne kartą rašiau apie nuostabią daržovę – baklažaną. Ši gardi daržovė turi daugybę organizmui naudingų medžiagų: vitaminų A, C, PP, B grupės vitaminų, aminorūgščių, makroelementų ir mikroelementų (kalcio, sieros, chloro, fosforo, magnio ir kt.). Baklažanai mažina cukraus kiekį kraujyje ir veikia kaip antibiotikai. Juos naudinga valgyti sergantiems skleroze bei […]

Skaityti plačiau

Lašiša su špinatais

Didžiausia klaida gaminant žuvies patiekalus- per ilgai termiškai apdorojame ir per aukštoje temperatūroje. Laimė, kad tuiu Saladmaster indų sistemą, kur galima maistą gaminti 86C. Taigi, lašiša būna rausva viduje, o iš išorės balkšva. Jei norite gauti kuo daugiau naudingų medžiagų, dėkite lašišos gabaliukus ant morkų ar saliero griežinėlių, tarsi ant […]

Skaityti plačiau

Petražolės žiemai

Dar šiltnamiuose ir lauke galima rasti žaliojo chlorofilo…Dėkui dangui ir žemei, kad apdovanojo šiemet gausiomis petražolėmis. Pamėginkite ir jūs šio gardumyno spalva džiaugtis visą žiemą. Pats laikas jas nuskinti, nuplauti, nusausinti ir sumalti su aliejumi ir druska. Išdėti į stiklainiukus, paspausti ir paviršėlį aplieti aliejumi-taip apsaugosite nuo oksidacijos ir visą […]

Skaityti plačiau

Skumbrė su aštriomis salotomis

Skumbrė-viena vertingiausių žuvų, kurias galime įsigyti Lietuvos prekyvietėse. Dažnai ieškome šalto ar karšto rūkymo, bet siūlyčiau dažniau paieškoti atvėsintos, šviežios skumbrės. Ji tokia pat vertinga kaip lašiša, o privalumų turi netgi daugiau-laisvai auga Atlanto vandenyse, tokia pat riebi, nebūtina gaminti. Perku visuomet jos daugiau negu suvalgome vienu kartu. Dvi žuvis […]

Skaityti plačiau

Šiltas pupelių troškinys

4 porcijoms reikės        500 g virtų pupelių (skardinė konservuotų) 2 saliero stiebų          1/4 kopūsto 2-3 pomidorai 2 svogūnai 3 morkos 1 v.š. ghee sviesto 2 lauro lapai 1 arbat.š ciberžolės po 1/4 arbat.š kmynų ir kumino 1 arbat.š garstyčių sėklų Eiga: *Ištirpinti sviestą, […]

Skaityti plačiau

Sojos makaronai su moliūgu

Norit vakarienės per 5 minutes? Tik susiruoškite iš anksto: Užkaiskite puodą ekologiškiems sojų makaronams (rasite mūsų internetinėje parduotuvėje), užkaiskite troškintuvą patroškinti moliūgo kubeliams. Nuvalykite gabalą moliūgo nuo žievės, nusilupkite svogūną, kelis česnakus, 2 pomidorus ir pradėkite! *Į troškintuvą įdėti bšaukštą ghee sviesto ir suberti 1 arbat.š ciberžolės, įmesti lauro lapą […]

Skaityti plačiau

Moliūginis humusas

Įsitaisykite prie židinio ar jaukiai susisukite į šiltą apklotą ir pasiruoškite ilgam mėgavimuisi… Kodėl ilgam? Nes daržovių šiaudelius reikia gerai sukramtyti, kad organizmas pasiimtų visą jų naudą. O prie jų naudos prisidės dar ir avinžirnių nerealus kiekis skaidulų, baltymų ir  seleno, kuris itin naudingas žmogaus organizmui, kadangi saugo nuo senėjimo, […]

Skaityti plačiau

Cukinijų šulinėliai su rausva varške

Rudenį laukiu didesnių cukinijų, kad iki Kalėdų galėčiau savo šeimai pagaminti nepaprastai gardžią ir paprastą vakarienę. Užtrunku 15-20minučių virtuvėje, bet patiekalu mėgaujamės valandą, nes ji ir atvėsusi be galo skani ir gali būti kaip šaltas užkandis. 4 porcijos “Šulinėliai” 1 didelė cukinija 1/2 arbat.š druskos, džiovintų bazilikų, rozmarinų —————————————————— 500 […]

Skaityti plačiau

Moliūgų “spagetti”

Atrodo niekuo neįpatingas, neišsiskiriantis iš kitų daržovių moliūgas, gali virsti neatsivalgomu, nenusibostančiu šaltojo sezono patiekalu. Viskas priklauso nuo jo rūšies ir paruošimo būdo. Prieš kelis metus per TV  laidą Dr.Oz gyrėsi šeima, kad mėgstamus makaronus pakeitė moliūgo makaronais ir numetė daug svorio bei pademonstravo kaip juos valgo. Niekaip negalėjau suprasti, […]

Skaityti plačiau

Migdolinė duona

Ši salstelėjusi, pikantiška ir soti migdolų duona yra lengvai pagaminama ir ilgai negenda. Kiekvieną kartą ją galima papildyti skirtingais priedais: jūros kopūstais, moliūgų ar saulėgrąžų  sėklomis, kapotais riešutaus, morkų kubeliais ir pan. SAUSI INGRIDIENTAI: 240 g migdolų miltų 2 šaukštai Sukrin Gold 2 arbat.š šaukšteliai kepimo miltelių (nugesinti) ŠLAPI INGRIDIENTAI: […]

Skaityti plačiau

Troškinys anytai

Manęs dažnai klausia ar aš “verdu sriubas”? Atsakau: “abu žodžiai nelabai tinkami maisto gamyboje”. jei neįsivaizduojate savo gyvenimo be “sriubos” , tuomet geriau gaminti troškinius, kurie nuo pastarosios skiriasi dviem dideliais dalykais-mažesniu vandens kiekiu ir trumpesniu virimo laiku. O toks patiekalas duoa daugiau naudos jums. virti sriubu tikrai nereikia, nes […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau

Silkė su kopūstais

Žmonės nustemba, kai pasakau, kad yra daug kitų skanių būdų valgyti silkę, o ne tik įprastas derinys-bulvė ir silkė. Pamėginkite ir būsite nustebinti. Šiame patiekale suderinau dviejų rūšių kopūstines daržoves-kalafijorus ir egzotiškąjį Pac-choi. Vis daugiau Europoje gerbėjų susilaukia į kininį kopūstą panašus jo giminaitis – pak-choi arba bog Choy. Kaip […]

Skaityti plačiau