Pusryčiams

Grikių-kynvos košė su salotomis

Naikiname šiltnamio derlių nuo pat ryto! Kol verda grikių ir kynvos kruopos( kruopas rinkausi lygiomis dalimis), gaminu salotas: 2-3 kalafijoro žiedynai, supjaustyti smulkiomis plokštelėmis 1 stambi morka, sutarkuoti plonais šiaudeliais 1 nedidelis svogūnas, kubeliais 1/2 jaunos cukinijos, nedideliais kubeliais 10-15 vnt sūdytų juodų alyvuogių, išimti kauliukus 2-3 mėsingi pomidorai, nedideliais […]

Skaityti plačiau

Vaisių blynai

8 keptuvės po 9 blynus. 4 vidutinės morkos (400g) 1 didelis bananas (120g) 100 g razinų 4 kriaušės 50 g sviesto 4 M kiaušiniai (300g) 180g eko grikių miltų 80 g avižų sėlenų 280 g išrūgų ar pasukų Eiga: 1)Morkas, išrūgas, bananą, razinas, sviestą ir kiaušinius sudėti į plakiklį ir […]

Skaityti plačiau

Cukinijos duona

Nuostabi cukinijų duona -dar vienas šio unikalaus produkto panaudojimas būdas! Ji puikiai tiks su žaliuoju sviesteliu ir pomidorų griežinėliu kaip užkandis ar gali būti pilnaverčiai pusryčiai : dvi riekės duonos su lėkšte salotų. 1 kepalas 30cmx10cm Ingredientai: 1.Sausi produktai: 100 g sezamo sėklų 150 g lazdyno ar žemės riešutų (nekepintų, […]

Skaityti plačiau

Auksaspalviai ropės blynukai

Ropes dar senovės graikai ir romėnai kepdavo lauže, nes reikėjo organizmą papildyti vitaminais, mineralais ir palaikyti stabilų žarnyno darbą.Mūsų močiutės visos augino ir žinojo galybę jos panaudojimo būdų. Ropę vertino kaip vaistinį augalą nuo 20 ligų.  Šiais laikais vaikai ne tik nežino kas tai per daržovė, bet net pasakos apie ropę […]

Skaityti plačiau

Batonėliai kelionei

Pasigaminti naminius batonėlius teužtruks 10-15 min., po to dar 25-30 min. pakepinti juos. Visa kepimo skarda tekainuos 8-10 Eurų, priklausomai, kokius riešutus ir kitus produktus naudosite. Ekologiški kainuos truputį daugiau, bet paskaiąiavus, kad gausite 25-30 batonėlių, tai savikaina toli gražu nesiekia pačio prasčiausio ir pigiausio batonėlio, kuris mums be cukraus […]

Skaityti plačiau

Vegetariški pietūs

Vasarą patariu valgyti lengvesnį maistą, nes dažniau lanko mus svečiai ar patys keliaujame į svečius. Tada ir pagundų dažniau atsiranda, o talijos apimtys norisi, kad neaugtų… Taigi, lengi pietūs bus atgaiva kūnui, o tokie skanūs pietūs – ir sielai.

Skaityti plačiau

Naminė granola

Atidžiau paskaitinėkite avižinių dribsnių ir įvairių pusrytinių miksu su dribsniais etiketes. Prtaktiškai nerasite pakelio be cukraus, pridėtinio cukraus ar cukruotų vaisių… Tačiau pigesnė ir skanesnė, jau nekalbu, kad tai sveikesnė versija-namuose pasigaminta “Granola”. Pasiruošus naminę granolą, supilti į sandarų indą. Valgyti su trintomis uogomis, vaisiais.

Skaityti plačiau

Kopūstų duona

Gal tai netikra duona, bet yra ir netikras zuikis, tačiau daugelis jį mėgsta. Tikiu, kad ir šis gaminys suras savo gerbėjus!

Skaityti plačiau

Šokoladiniai blynai su žemuogėmis

Šis receptas gimė todėl, kad vakar  užsiplikinome per daug pilno grūdo avižinių dribsnių ir šiandien pusryčiams sprendėme kas valgys vakarykščią košę, o kas virsis naują. Kad abu būtume nenuskriausti, panaudojau ją naujam receptui:). Taip ir gimsta iš likučių šedevrai:)))

Skaityti plačiau

Avižų košė su salotomis

200 ml tikrų avižų, pamerkti iš vakaro, ryte nuskalauti ir virti 20 min. dvigubai didesniame kiekyje vandens. Po to įmaišyti 1 a.š sviesto, pagardinti druska ir dar palikti 10 min subręsti. Salotos: Salotų lapai, suplėšyti 1 raudona paprika, kubeliais Špinatų lapelių saujelė, didesnius suplėšyti Traiškytų aštrių žalių alyvuogių 10vnt, suplėšyti […]

Skaityti plačiau

Saldi pusrytinė košė

Būna rytų, kai nėra kada gaminti iš viso… Daugelis pasakys, kad kasdien nėra kada gaminti:) Susiplanavus iš vakaro, pusryčių gamyba užtruks ne ilgiau 5 minučių. O ši skani, soti košė ir nesuplanbavus teužims 5 minutes jūsų laiko. Avižiniai dribsniai mūsų organizme greitai virsta gliukoze, o kad sulėtinti tą virsmą, prailginti […]

Skaityti plačiau

Saulėta avižų košė

Avižų kruopos verda netrumpai ir jas “reikia saugoti”, kad neišbėgtų. Tai viena vertingiausių kruopų, suteikianti energijos, reguliuojanti cukraus kiekį kraujyje ir valanti žarnyną. Ypač tinka metantiems svorį. Paprastai išsiverdu jų daugiau ir šaldytuve galima laikyti kelias dienas bei naudoti įvairiems patiekalams. Taip atsitiko ir šį kartą. Vakar 10 min. paviriau […]

Skaityti plačiau

Grikiniai žali pusryčiai

Grikių košė su vasaros salotomis 2-3 porcijos Po ½ puodelio kepintų ir nekepintų grikių Užpilti dvigubu kiekiu vandens, pavirti 10min ir išjungti. Užkloti ir palikti 10min brinkti. Prieš valgant įmaišyti 1 š sviesto ir pagardinti druska. Pasiruošti žalias salotas kol brinks košė : Daug salotų lapų (gali būti mišinys), suplėšyti […]

Skaityti plačiau

Jaunų ridikėlių salotos

Kol dar nėra lietuviškų ar savų pomidorų, džiaukimės salotomis, ridikėliais, svogūnų laiškais ir pievų žolių vitaminais. Pasisėjau baltų, pailgų, bet nedidelių ridikėlių (panašūs į Daikono, bet mini variantas) ir labai pasidžiaugiau derliumi – saldūs, neaštrūs, tinka į bet kokias salotas. Na, o ridikai mums ypač naudingi, nes juose gausu kalio, […]

Skaityti plačiau

Kopūstiniai blynai

Kopūstinės (bastutinės) šeimos visos daržovės – virtuvės perliukai. Praktiškai kasdien šį daržo ponaitį dedu arba į salotas, arba į kažkokį šiltą maistą. Vitaminas C, kuris atsakingas už mūsų stiprų imunitetą, juose išlieka net termiškai apdorojus, o rauginant, jo net padaugėja. Šį kartą sugalvojau išsikepti iš visų nupjaustytų kopūstėlių galiukų blynukus. […]

Skaityti plačiau