Pusryčiams

Košė su topinambų salotomis

Topinambai vietoj krakmolo kaupia kitą angliavandenį – inuliną, labai naudingą diabetikams. Inulinas yra tirpiųjų skaidulų rūšis, kuri mažina kraujo gliukozės, trigliceridų ir MTL cholesterolio kiekį, taip pat stabdo įvairių rūšių vėžio augimą ir yra natūralus cukraus kiekio organizme reguliatorius. O kasdienis inulino turinčių maisto produktų vartojimas padeda žmonėms, ypač sergantiems […]

Skaityti plačiau

Salotos “Grožiui ir sveikatai”

Rekomenduoju rudeninį ir žiemą valgyti daug skaidulų turinčias daržoves  ir gaminti patiekalus iš morkų,salierų,ropių, moliūgų ir kopūstinių daržovių. 1 morka, šiaudeliais 200 g moliūgo, šiaudeliais 150 g saliero šaknies, sutarkuoti šiaudeliais 2 žiedynai kalafijoro, pasmulkinti 2 lapai pekino kopūsto, smulkiai supjaustyti 2 š saulėgrąžų ar moliūgų sėklų 2 š moliūgų […]

Skaityti plačiau

“Prezentaciniai” keksiukai

Pristatant mano kūdikį-subalansuotos mitybos patarimų ir receptų knygą “Pirmas šaukštas”, norėjosi nušauti du zuikius: pagaminti naują kepinį ir pavaišinti kažkuo kvepiančiu Kalėdomis. Minkšti, sotūs, patrauklūs ir greitai pagaminami keksiukai. Vien šis žodis jau sukelia švelnius jausmus. Ko daugiau bereikia? Tik produktų! Ir visko tik po 150g… Aš visiems linkiu gyventi taip, kad […]

Skaityti plačiau

Pasninko blynai

Gyvenimas be mėsos iki Kalėdų-man didelis džiaugsmas! Niekas neprašo gaminti mėsiškų patiekalų, o aš, atvirai sakanat, jų ir nemėgstu. Pasirinkau saliero šaknį blyneliams , nes apie šią daržovę tikrai galima sakyti – tai liekninanti ir sveikatinanti šaknis.Viena svarbiausių saliero savybių – organizmo valymas. Jis pasižymi švelniu vidurių laisvinamuoju poveikiu,  pagreitina […]

Skaityti plačiau

Daržovių gaminimo ypatumai

Prisipažinkime, kad daugelis iš mūsų valgome per mažai daržovių. O jei ir sugalvojame pasigaminti sriubą, troškinį ar garnyrą, tai galime jas greitai paversti niekiniu produkltų. Daržovių gaminimo klaidos: virimas vandenyje kepimas su dideliu riebalų kiekiu kepimas aukštoje temperatūroje apipylimas riebiais padažais ilgas gaminimo laikas Jei nors vienas iš 5 punktų […]

Skaityti plačiau

Pusryčiai “NE riebiai”

Žiemą norisi riebiau, sočiau, bet nesinori priaugti svorio. Visada kartoju: jei tik galite, pavalgykite pusryčius, nes maistinių medžiagų ir energijos laukia jūsų kiekviena ląstelė. Riebus maistas nebūtinai blogas. Pvz. avokadai turi pakankamai daug kalorijų – 100g/160 kcal, o riebalų jame net 32proc. Ypač šaltuoju sezonu rekomenduoju jais gardinti maistą, nes […]

Skaityti plačiau

Persimonų pusryčiai

Persimonai-geltonoji saulė žiemą- naudingi lieknėjant, nes didelis ląstelienos kiekis padeda ilgesniam laikui atsikratyti alkio jausmo.  Taip pat jais turėtų mėgautis žmonės su padidintu kraujospūdžiu, nes jis turi diuretines savybes ir išvaro iš organizmo druskas. Rekomenduoju sočius pusryčius arba sveiką desertą: 3 porcijos: 2 prinokę persimonai 1 stiklinė aviečių (naudoju šaldiklio […]

Skaityti plačiau

Moliūginiai kvapnūs blyneliai

Moliūgų metas! Pasiūlysiu jums daugybę gardžių, sveikų patiekalų su šiuo žiemos lobiu. Pusrytiniai blyneliai tokie sotūs, kad iki pietų pilvas bus patenkintas, o jūs laimingi. 5 keptuvės: 1 didelis svogūnas (100g) 2 morkos (230 g) 3 kiaušiniai (150g) 160 g raugintų pasukų arba augalinio pieno Po 1 a.š. Cinamono,druskos ir […]

Skaityti plačiau

Pyragas “Voveriukas”

Bemaitinant drąsuolius voveriukus parke, gimė pats paprasčiausias receptas be miltų, kuriuo mielai, manau, pasimėgautų ir voveriukai. Šį kartą pasimėgaukite JŪS: Išeiga: 1 kepimo skarda Ingredientai: 6 kiaušiniai (atskirti baltymus ir trynius) 230 g lazdyno riešutų 1 (180g) stambi morka, supjaustyti gabaliukais 135 g sviesto 250 g natūralių džiovintų abrikosų, nuplauti, […]

Skaityti plačiau

Skalsios salotos

Pasigaminti pietus ar vakarienę jokia problema. Problema prasideda kai prie mėsos ar žuvies, ar kitokio maisto reikia patiekti salotas. Aišku, daug kas renkasi paprasčiausią būdą-papjausto pomidorą ar/ir agurką, suraižo papriką ir tuo daržovių vartojimas baigiasi… Todėl siūlau neatsibostantį maistą – SALOTAS- kurios tinka prie bet ko (košės, bulvių garuose, mėsos, […]

Skaityti plačiau

Salotos pusryčiams ir vakarienei

Mes įpratę kiaušinius valgyti ryte. Bet tai yra patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei! Ypač kai esate pavargę, tingite gaminti, kol išvirš kaimiški kiaušiniai, susitarkuokite skanias salotas, o vietoj duonos ant sausos keptuvės pašildykite moliūgų ar saulėgrąžų sėklų-ne tik pagardins salotas, bet ir atstos duonos poreikį bei praturtins jūsų mitybą geraisiais riebalais, […]

Skaityti plačiau

Ridikų salotos

Ruduo smagus tuo, kad kokias daržoves matai pavasarį ant turgaus stalų, tokias pat ir dar visokių daugiau gali pamatyti ir rudenį. Kai nuimu vasaros derlių (svogūnus, česnakus, šparagines pupeles), visada skubu pasėti vėl įvairių rūšių salotų ir ridikų bei ridikėlių. Taigi, šiomis salotomis galima gardžiuotis abiem sezonais. Jos tinka ir […]

Skaityti plačiau

Pomidorų kokteilis vietoj pusryčių

Rytinis pomidorų kokteilis, 4 porcijos: 2-3 pomidorai 2 skiltelės česnako Kelios šakelės baziliko ir saliero lapų 1 morka 1/4 jaunos cukinijos 1/2 a.š druskos 1 š sezamo sėklų Visą suplakti apie 1,30min.

Skaityti plačiau

Natūralių ryžių košė su išraiškingomis pomidorų salotomis

Kol šiltnamiuose dar gausu pomidorų, norisi juos kaip nors įdomiau paskaninti. Agurkas tam nelabai tinka, bet atradau lengvai karstelėjusią „Radicchio“ salotą. Jos graži , švelniai violetinė spalva dar labiau pabrėžė pomidorų spalvą ir skonį. Žinoma, pietums ar pusryčiams stengiamės valgyti sudėtinių angliavandenių ir šį kartą į puodelį pakliuvo nedidelė stiklinė natūralių […]

Skaityti plačiau

Pomidorų salotos su sūrio rutuliukais

Kaip jūs įsivaizduojate vakarienę ar pietus karštą vasaros dieną? Aš tikrai nenorėčiau stovėti prie viryklės ir lieti prakaitą. Tad ir jmums rekomenduoju paprasčiau žiūrėti į gyvenimą bei pasigaminti pilnaverčius, sočius ir patrauklius akiai pietus. 4 porcijos: 10 sūrio-varškės rutuliukų aliejuje (gaminau pati, suplakus varškę, feta sūrį ir česnakus) 3 mėsingi […]

Skaityti plačiau