Pusryčiams

Rytietiška kakava

Kaip pasidaryti sekmadienį šventę, o ne stovėjimo prie puodų ir vergavimo pilvui dieną? Patarimas: atsikėlus padaryti mankštą ir valgyti sočius vėlyvus pusryčius, neskubant, pasimėgaujant, aptariant ką veiksite. Po to susirasti veiklos lauke, gamtoje ir pasiimti sezoninių vaisių. Grįžus namo pasimėgauti puodeliu karštos kakavos, kuri pakels nuotaiką, nuskraidins mintimis  į 1000 […]

Skaityti plačiau

Šilti ir spalvoti

Šiltas spalvotas maistas-geros dienos pradžia. Ypač žiemą, spirginant šaltukui, norisi pilve pajusti šilumą, o kūnas šaukia-VITAMINŲ! Kol virs kruopos, salotas pagaminti labai paprasta, ypač jei iš vakaro bus nuskustos morkos, nuplautos daržovės ir lauks Jūsų sandarioje dėžutėje. 4 porcijos: 1 stiklinė grikių 1/2 stiklinės bolivinės rudos balandos Virti dvigubame kiekyje […]

Skaityti plačiau

Energetiniai rutuliukai

Kai paklausia manęs :”Ar saldumynus lieknėjant galima valgyti?” Atsakau :”TAIP, TIK SU SAIKU”.  Saldainiai, kuriuos darau pati bei rekomenduoju pasigaminti ir jums, puikus maistas pasiimti į darbą, mokyklą, pavaišinti svečius, nes tai sveikas, energijos pilnas užtaisas. Prakandus visi nustemba traškančiu, maloniu, neįprastu skoniu! Tokius saldainius gamina ir mano lieknėjimo programos […]

Skaityti plačiau

„Žiema ir ligos, bėkit iš kiemo“

Jei dar liko šaldytuve ar šaldiklyje spanguolių, o parduotuvėse ar turguje galima dar gauti ne plastmasinių obuolių, rekomenduoju vos iš kelių ingredientų išsikepti saldžiarūgštį pyragėlį ir mėgautis su žolelių arbata. Suvalgius gabaliuką, burnoje lieka malonus imbiero skonis ir šiluma visame kūne.  Rekomenduoju naudoti tik eko apelsiną, nes jis malamas su […]

Skaityti plačiau

100 Lietuvai!

Šio šventinio torto privalumai: 15 minučių malonaus jaudulio virtuvėje kuriant šventinę valgomą Lietuvos vėliavą, o rezultatas skirtas sveikesnei Lietuvai. Mes ir taip “pirmaujame” visokiais susirgimais, kuriuos daugiausia sukelia neteisingas maistas, o desertai prie jų prisideda irgi labai labai. Taigi, tortas iš vaisių ir uogų, su natūraliais gamtos saldikliais,kupinas vitaminų, antioksidantų,stiprinantis […]

Skaityti plačiau

Užgavėnių vitaminingi blynai

Norisi kuo greičiau išvyti žiemą ir sulaukti pirmų pavasario žalumynų… Taigi sotūs, stori, su daug enzimų, gero skonio ir sveiki Užgavėnių blynai! “Užgavėnių blynai”, 4 porcijoms reikės: 15 g (3skilt.) česnako 280 g (2 stambūs) svogūnų Prieskoniai: po 1 a.š. druskos, pipirų, ciberžolės arba kario, džiovintų bazilikų Žalumynai: 3 Kale […]

Skaityti plačiau

Saltotos su daigais

Nėra jau taip blogai su šakninėmis daržovėmis žiemą: ropės, kaliaropės, pailgi balti Daikono ridikai, apvalūs desertiniai ridikai, petražolės šaknis, pasternokas, bulvinė saulėgrąža, mokos įvairių spalvų bei raugintos morkos, poras. Jei neturite vienos ar kitos daržovės, jokia bėda-dėkite ką turite. Šiandien į mano salotų dubenėlį pateko: morka-šiaudeliais cukinija-šiaudeliais paprika-kubeliais baltas ridikas, […]

Skaityti plačiau

Valentino tortas

Jei nemėgstate per daug saldaus deserto, jums tai patiks. Be to, šiame torte panaudoti afrodiziakai-šokoladas, cinamonas, imbieras, obuolių kremas… Pasigamina per 5 minutes, o gardžiuotis galima net kelias dienas. Pasiruoškite kepimui tortinę 25 cm formą su atsisegančiais šonais. Patepkite ghee sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis (galima kokoso drožlėmis). Miltai: 250 g […]

Skaityti plačiau

Apvalaus gražuolio salotos

Žiemą yra du ridikai, tinkantys į salotas:balti apvalūs saldūs ir pailgi Daikono ridikai-vos kartesni. Švelnaus skonio mėgėjams rekomenduočiau apvalius, lengvai pjaustomus ar tarkuojamus, derančius su visomis daržovėmis ridikus. Galima juos vienus susitarkuoti, pagardinti sezamo pastra, citrinos sultimis ir valgyti su duona ar prie rimtesnių patiekalų. Ridikas yra puikus pagalbininkas stiprinant imunitetą, […]

Skaityti plačiau

Sėklų duona

Yra labiau pasisekusių kepinių, mažiau, vidutiniško skonio. Tačiau duona yra duona-ji skalsos, pilnatvės, jaukumo simbolis. Ji negali būti skani ar neskani. Ji yra arba jos nėra. Būna taip, kad duonelę iškepi, suvalgai ir recepto neužsirašai, nes ieškai dar skalsesnės. Šitą duoną sukūriau, ištobulinau ir, kai tik užsimanau duonos kavapo namuose, […]

Skaityti plačiau

Alergiškiems mažiesiems

Daugelis vaikų negali valgyti pieno produktų, kiaušinių, kviečių. Cukrus yra vienas iš tų produktų, kuris dar labiau organizme maitina visokius grybelius ir blogąsias bakterijas. Tačiau mūsų mažieji nori skanumynų,o juos palepinti galite kartu su vaikais išsikepdami mažuosius kleksiukus. Reikės:  1 mažas bananas (65g) 100 g razinų arba natūralių džiovintų abrikosų […]

Skaityti plačiau

Nežinia kas skaniau

Žiemą valgant vėsinančius produktus – jogurtą, darosi dar šalčiau, o sūris yra neutralus maistas. pagardintas gerais prieskoniais ir susidainavęs su avokado aliejumi, šildo ir akis, ir gomurį. Salotų ingredientai: 1 morka, tarkuoti šiaudeliais 1/2 jaunos cukinijos, tarkuotin šiaudeliais 4 džiovinti pomidorai, supjaustyti labai smulkiai 1 raudona paprika, smulkiais kubeliais Sauja […]

Skaityti plačiau

Kokosinė košė

Pusryčiai – vienas svarbiausių energijos pakrovimo valgymų. Šaltuoju sezonu, kai norisi sočiau ir riebiau, galime abu dalykus suderinti. Šis patiekalas patiks ir dideliems ir mažiems. 2 porcijos. 1.Užvirti 500 g vandens, suberi 1/2 šviežio kokoso drožlių arba džiovintų drožlių 2 didelius šaukštus. 2. Suberti 200ml stiklinę pilno grūdo avižinių dribsnių […]

Skaityti plačiau

Tobulas derinys

Pyragas, kuris nepaliks abejingo nei vieno… Reikės: 1 punktas: 230 g aguonų 150 g džiovintų datulių, nuplauti 2punktas: 680 g burokėlių (3vnt) 30 g natūralios kakavos ar kerobos miltelių 370 g natūralaus jogurto 4 S kiaušiniai (185g) 3 punktas: 200 g pilno grūdo avižų miltų 2 a.š. cinamono 120 g […]

Skaityti plačiau

Raudonasis kalnelis

raudon ieji kopūstai aitresni už mums įprastus gūžinius, gal šiek tiek primena krienus, bet, manau, kad tai gerai, nes krienai naudojami majonezo gamyboje, o čia jau iš karto jaučiami. Jų graži, puošni spalva slepia labai naudingus flovanoidą-antocianiną. Jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, veikia fermentų aktyvumą organizme, todėl antocianinas vartojamas liaudies ir […]

Skaityti plačiau