Pietums

Vegetariški maltiniai

Buvo taip skanu, kad mano svečiai “sušveitė”maltinius, nesulaukę kol nufotografuosiu paserviruotos lėkštės…  O pateikiau šiuos puikius pietus su zaciki vasaros padažu ir pomidorų-kalafijorų salotomis. Beje, šis patiekalas puikiai tinka ir vakarienei. Šį kartą tik maltinių receptas, o pilną serviruotę pamėginsiu pakartoti po kelių savaičių. 12- kai maltinių reikės: 250 g […]

Skaityti plačiau

Daržovių troškinys su brinza

Kopūstai ir jūros kopūstai atrodo nieko neturi bendros. Bet tai tik iliuzija. Jie bendro turi net tris dalykus:1) pavadinimą kopūstai, 2) didelė maistinė vertė, todėl privalome juos kuo dažniau įtraukti į mitybos racioną, 3) paruošiami labai lengvai, greitai ir  skanūs. Taigi reikės 2 porcijoms: 2 morkos, sutarkuoti šiaudeliais 1 stambus […]

Skaityti plačiau

Baklažanas su avižomis

Dažnai parbėgame namo pietauti ir turime vos kelias minutes pasigaminti pietus ir dar pavalgyti. Norėdami ramiai pavalgyti, o nesuryti maistą – pasilikti laiko kramtymui, pasigaminkime vertingus pietus, bet labai greitai! Čia jums padės pilno grūdo avižiniai dribsniai. Juos tiesiog užplikinkite karštu vandeniu, uždenkite puodą ir užklokite. Tuo tarpu, kol jie […]

Skaityti plačiau

Troškinys “Baklažanų draugystė”

Troškinys “Baklažanų draugystė”- 3 porcijos Kai nėra laiko ilgai stovėti prie puodų, o kūnas reikalauja gero maisto, tereikia peržiūrėti šaldytuvo resursus ir gimsta nuostabaus skonio troškinys per 13 min! 1 didelis baklažanas, supjaustyti mažojo piršto dydžio gabaliukais 2 morkos, griežinėliais 1 nedidelis burokėlis, 3mm plokštelėmis 1/4 saliero šaknies, kubeliais 10 […]

Skaityti plačiau

Gaivios salotos, tinkančios prie visko

Kartais įprastas daržoves, sumaišius su ypatingu plakiniu, jos tampa ” kažkas tokio!” Taip ir man nutiko šeštadienio rytą, kai galvojau, ką skanau suvalgyti  prie karšto rūkymo silkės… Salotos, 4porcijos: 3 morkos, sutarkuotos šiaudeliais 4 slyviniai pomidorai, supjaustyti kubeliais 1 sauja burokėlių lapelių ar kitokių suplėšytų lapinių salotų 2-3 stiebai pavasarinių […]

Skaityti plačiau

Kalafijorų-moliūgų aštrus troškinys su gaiviomis salotomis

Laikantis pasninko iki Šv.Velykų, gerai paįvairinti meniu vegetariškais patiekalais. Šis tiks ir pietums ir vakarienei.   Troškiniui-4 iems asmenims: 600 g moliūgo, kubeliais 1/2 kalafijoro galvos, suskirstyti žiedynais 1 stambus svogūnas 1/2 čili pipiriuko, smulkiai sukapoti 1 skardinė (400ml) trintų konservuotų pomidorų 2 morkos, kubeliais 1 a.š. ciberžolės, druskos, džiovintų […]

Skaityti plačiau

Moliūgų blyneliai

Daugelis dar turi skaniojo, gražiojo ir vertingojo moliūgo. O jei ne, tai verta parsinešti iš parduotuvės ir išmėginti pusryčiams ar pietums šiuos blynelius. Kai nebus moliūgo, atsiras cukinijos- drąsiai nurodytą kiekį keiskite jomis. Žinoma, blyneliai nebus tokie saldūs ir spalvoti… Reikės: 800 g moliūgo, gabaliukais 4 xl kiaušiniai 2 dideli […]

Skaityti plačiau

Raudonieji daržovių blyneliai

Vaikai labai mėgsta spalvotą maistą! O ir mums -suaugusiems- neprošal savo nuobodų stalą “nuspalvinti” sveiku, subalansuotu maistu.Kol nesibaigė žiemos atsargos, pasimėgaukite rožiniais blyneliais. Reikės geros, nesvylančios keptuvės (naudoju titaninę) ir ghee sviesto kepimui. Blynų ingredientai: 1 svogūnas 2 vidutinės morkos 500-700 g moliūgo (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) 1 kumščio dydžio […]

Skaityti plačiau

Karpis su baravykais

Mes valgome per mažai žuvies, o turėtume  bent 3 kartus per savaitę. Kuo žuvis riebesnė, tuo ji naudingesnė. Jei gausite lasvėje užaugusią lašišą, tą patį receptą galite pasigaminti ir su ja – bus karališki pietūs. Ingredientai: 1 karpis 3 svogūnai, pusžiedžiais 400 -500 g šaldytų baravykų po 1 a.š. čiobrelių, […]

Skaityti plačiau

Tuno salotos

4 porcijos 400 g konservuoto tuno savo sultyse 4 pomidorai, kubeliais salotų gūžė, suplėšyti 1 didelis arba du mažesni raudoni svogūnai, žiedeliais 2 raudonos paprikos, kubeliais 1/2 čili paprikos, labai smulkiai sukapoti 1 avokadas, kubeliais šviežių svogūno laiškų ir/ar krapų, supjaustyti Padažas: 1 citrinos sultys po 1/2 a.š druskos, maltos […]

Skaityti plačiau