Pietums

Laikas kopūstienei

Šaltuoju sezonu norisi karšto viralo. Mėsos nuovirai, o ypač iš pramoniniu būdu augintos mėsos, nėra pats geriausias dalykas. Viena sveikiausių ir naudingiausių sriubų-tiršta raugintų kopūstų sriuba. Raugintuose kopūstuose C vitamino kiekis net padidėja! Deja, jis žūsta esant terminiam apdirbimui… Todėl gaminant sriubą, reikia pagalvoti, kokios naudos norite: karšto maisto, kuris […]

Skaityti plačiau

Moliūginiai kvapnūs blyneliai

Moliūgų metas! Pasiūlysiu jums daugybę gardžių, sveikų patiekalų su šiuo žiemos lobiu. Pusrytiniai blyneliai tokie sotūs, kad iki pietų pilvas bus patenkintas, o jūs laimingi. 5 keptuvės: 1 didelis svogūnas (100g) 2 morkos (230 g) 3 kiaušiniai (150g) 160 g raugintų pasukų arba augalinio pieno Po 1 a.š. Cinamono,druskos ir […]

Skaityti plačiau

Skalsios salotos

Pasigaminti pietus ar vakarienę jokia problema. Problema prasideda kai prie mėsos ar žuvies, ar kitokio maisto reikia patiekti salotas. Aišku, daug kas renkasi paprasčiausią būdą-papjausto pomidorą ar/ir agurką, suraižo papriką ir tuo daržovių vartojimas baigiasi… Todėl siūlau neatsibostantį maistą – SALOTAS- kurios tinka prie bet ko (košės, bulvių garuose, mėsos, […]

Skaityti plačiau

Kukurūzai

Nusipirkau 3 burbuoles ir vis galvojau, ką su jomis daryti… Ogi, nusprendžiau pasigaminti pačiu paprasčiausiu būdu – apvirti ir apkepti su daug, daug česnako! Patiko vyrijai nerealiai. Rekomenduoju: 2 asmenims – 3 burbuolės: Dedame į puodą, pripilame 200ml vandens ir verdame ant mažos kaitros 10min. Paliekame atvėsti. Supjaustome 5 cm […]

Skaityti plačiau

Triušiena su rudeninėmis gėrybėmis

Triušiena – dietinė mėsa ir galima sakyti mažiausiai užteršta. Ji tinka ir mažiems vaikams, ir visiems, kas nori maitintis sveikiau. Nereikia valgyti daug mėsos, pakanka du kartus per savaitę, bet geriau pasirinkti vertingesnę ir maistingesnę mėsos rūšį. 1/2 triušio – 4 porcijos troškiniui: 1 kumščio dydžio saliero gumbas, supjaustyti 1 […]

Skaityti plačiau

Salotos pusryčiams ir vakarienei

Mes įpratę kiaušinius valgyti ryte. Bet tai yra patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei! Ypač kai esate pavargę, tingite gaminti, kol išvirš kaimiški kiaušiniai, susitarkuokite skanias salotas, o vietoj duonos ant sausos keptuvės pašildykite moliūgų ar saulėgrąžų sėklų-ne tik pagardins salotas, bet ir atstos duonos poreikį bei praturtins jūsų mitybą geraisiais riebalais, […]

Skaityti plačiau

Naujo derliaus vaišės

Kaimynas kasė bulves ir atnešė dovanų visą kibirą. Ką gi, reikia virti pietums ir vaišinti kaimyną… Pavalgėme labai skaniai! Ačiū, kaimynėli, kad priminei koks tikros, kaimiškos, be chemikalų augintos bulvės skonis. 3 porcijos: 8 bulvės. Išvirti su lupenomis garuose 20 min. Nulupti, supjaustyti ketvirčiais. 1/2 kalafioro, išskaidyti žiedynais 1 š […]

Skaityti plačiau

Ridikų salotos

Ruduo smagus tuo, kad kokias daržoves matai pavasarį ant turgaus stalų, tokias pat ir dar visokių daugiau gali pamatyti ir rudenį. Kai nuimu vasaros derlių (svogūnus, česnakus, šparagines pupeles), visada skubu pasėti vėl įvairių rūšių salotų ir ridikų bei ridikėlių. Taigi, šiomis salotomis galima gardžiuotis abiem sezonais. Jos tinka ir […]

Skaityti plačiau

Natūralių ryžių košė su išraiškingomis pomidorų salotomis

Kol šiltnamiuose dar gausu pomidorų, norisi juos kaip nors įdomiau paskaninti. Agurkas tam nelabai tinka, bet atradau lengvai karstelėjusią „Radicchio“ salotą. Jos graži , švelniai violetinė spalva dar labiau pabrėžė pomidorų spalvą ir skonį. Žinoma, pietums ar pusryčiams stengiamės valgyti sudėtinių angliavandenių ir šį kartą į puodelį pakliuvo nedidelė stiklinė natūralių […]

Skaityti plačiau

Rudeninis daržovių pyragas

Negaliu atsidžiaugti stebuklinga maisto gaminimo sistema žemoje temperatūroje. Pamėginau “iškepti” daržovių pyragą be miltų ir kiaušinių (tiesiog jų neturėjau:), o netikėtai pakvietė mus į svečius). Žodžiu, eksperimentas ne tik pavyko, bet buvo labai puošnus, skanus ir patogus transportuoti. Kol neturite tokių indų, galite kepti 26 cm formoje orkaitėje, tik teks […]

Skaityti plačiau

Cukinijų blynai su “Zadziki” padažu

Pats  cukinijų augimo įkarštis. Pasidarykite skanius pietus ir nesijausite apsunkę. 4 porcijos 1 jauna cukinija, šiaudeliais 2 morkos, šiaudeliais 1/4 jauno kopūsto, plonais šiaudeliais 4 kiaušiniai, išplakti šakute 1 stiklinė avižų miltų Po 1/2 a.š. druskos, pipirų, bazilikų Eiga: Sumaišyti visus ingredientus ir kepti ant nedidelio kiekio ghee ar kokoso […]

Skaityti plačiau

Pomidorų salotos su sūrio rutuliukais

Kaip jūs įsivaizduojate vakarienę ar pietus karštą vasaros dieną? Aš tikrai nenorėčiau stovėti prie viryklės ir lieti prakaitą. Tad ir jmums rekomenduoju paprasčiau žiūrėti į gyvenimą bei pasigaminti pilnaverčius, sočius ir patrauklius akiai pietus. 4 porcijos: 10 sūrio-varškės rutuliukų aliejuje (gaminau pati, suplakus varškę, feta sūrį ir česnakus) 3 mėsingi […]

Skaityti plačiau

Grikių-kynvos košė su salotomis

Naikiname šiltnamio derlių nuo pat ryto! Kol verda grikių ir kynvos kruopos( kruopas rinkausi lygiomis dalimis), gaminu salotas: 2-3 kalafijoro žiedynai, supjaustyti smulkiomis plokštelėmis 1 stambi morka, sutarkuoti plonais šiaudeliais 1 nedidelis svogūnas, kubeliais 1/2 jaunos cukinijos, nedideliais kubeliais 10-15 vnt sūdytų juodų alyvuogių, išimti kauliukus 2-3 mėsingi pomidorai, nedideliais […]

Skaityti plačiau

Vasaros salotos

Burokėlis šypsosi iš lysvės ir prašosi į lėkštę toks saldus ir šviežias. Kol dar rūsys neatėmė iš jo saldumo ir gaivaus kvapo, rekomenduoju nevirtą ir kitaip termiškai neapdorotą burokėlį bei jo lapus valgyti ir džiaugtis vitaminais. Salotois, kurios puikiai tinka prie visko, o mes valgėme vakarienei prie virtų geltonųjų lęšių. […]

Skaityti plačiau

Žaliųjų sojos pupelių makaronai su traškiomis salotomis

Moterys ypač turi pamėgti sojos makaronus. Kodėl? Tai fitoestrogenai, labai panašūs į moteriškus hormonus, kurių su amžiumi mums ima trūkti. Taip pat tai vertingas augalinių baltymų šaltinis. Žinoma, reikia atkreipti dėmesį, kad tai būtų nemodifikuota ir geriau ekologiška soja ir jos gaminiai. 2 Porcijos Pakelis makaronų: Žaliųjų sojos ir mungo […]

Skaityti plačiau