Pietums

Šiltas pupelių troškinys

4 porcijoms reikės        500 g virtų pupelių (skardinė konservuotų) 2 saliero stiebų          1/4 kopūsto 2-3 pomidorai 2 svogūnai 3 morkos 1 v.š. ghee sviesto 2 lauro lapai 1 arbat.š ciberžolės po 1/4 arbat.š kmynų ir kumino 1 arbat.š garstyčių sėklų Eiga: *Ištirpinti sviestą, […]

Skaityti plačiau

Sojos makaronai su moliūgu

Norit vakarienės per 5 minutes? Tik susiruoškite iš anksto: Užkaiskite puodą ekologiškiems sojų makaronams (rasite mūsų internetinėje parduotuvėje), užkaiskite troškintuvą patroškinti moliūgo kubeliams. Nuvalykite gabalą moliūgo nuo žievės, nusilupkite svogūną, kelis česnakus, 2 pomidorus ir pradėkite! *Į troškintuvą įdėti bšaukštą ghee sviesto ir suberti 1 arbat.š ciberžolės, įmesti lauro lapą […]

Skaityti plačiau

Moliūginis humusas

Įsitaisykite prie židinio ar jaukiai susisukite į šiltą apklotą ir pasiruoškite ilgam mėgavimuisi… Kodėl ilgam? Nes daržovių šiaudelius reikia gerai sukramtyti, kad organizmas pasiimtų visą jų naudą. O prie jų naudos prisidės dar ir avinžirnių nerealus kiekis skaidulų, baltymų ir  seleno, kuris itin naudingas žmogaus organizmui, kadangi saugo nuo senėjimo, […]

Skaityti plačiau

Cukinijų šulinėliai su rausva varške

Rudenį laukiu didesnių cukinijų, kad iki Kalėdų galėčiau savo šeimai pagaminti nepaprastai gardžią ir paprastą vakarienę. Užtrunku 15-20minučių virtuvėje, bet patiekalu mėgaujamės valandą, nes ji ir atvėsusi be galo skani ir gali būti kaip šaltas užkandis. 4 porcijos “Šulinėliai” 1 didelė cukinija 1/2 arbat.š druskos, džiovintų bazilikų, rozmarinų —————————————————— 500 […]

Skaityti plačiau

Moliūgų saldainiai

Šaltais žiemos vakarais, su imbierine arbata bus nuostabu atsidaryti lininį maišelį ir pasigardžiuoti moliūgų saldainiais… o juos pasigaminti nepaprastai paprasta:)! Mopliūgą supjaustyti plonomis 2-3 mm riekutėmis. Suberti į didelį dubenį ir užlašinti kelis lašus stevijos su pasirinktu skoniu. Aš ant visos džiovyklės saldainiukų lašinau 1 pipetę stevijos su migdolo riešuto kvapu. […]

Skaityti plačiau

Rudeniu kvepianti duona

Naminė duona- tai šeimos skalsa. Daug kas gal ir pamiršo šį senovinį žodį bei jo reikšmę, bet visi girdėjo žodžius: ” Kasdieninės duonos duok mums šiandien…”. Duonos kvapas man asocijuojasi su ramybe, gerumu, taika ir švelnumu. Išsikepkite ir jūs šio gardaus stebuklo. 1 kepalas (12x28cm kepimo forma) Reikės: “Šlapi ingredientai” […]

Skaityti plačiau

Moliūgų “spagetti”

Atrodo niekuo neįpatingas, neišsiskiriantis iš kitų daržovių moliūgas, gali virsti neatsivalgomu, nenusibostančiu šaltojo sezono patiekalu. Viskas priklauso nuo jo rūšies ir paruošimo būdo. Prieš kelis metus per TV  laidą Dr.Oz gyrėsi šeima, kad mėgstamus makaronus pakeitė moliūgo makaronais ir numetė daug svorio bei pademonstravo kaip juos valgo. Niekaip negalėjau suprasti, […]

Skaityti plačiau

Duona su jūros kopūstais

Kai manęs klientai (pacientai) klausia : ar duoną valgyti galima, visada sakau, kad tik savo pačių keptą, nes tik taip tikrai žinosite ko ir kiek ten sudėjote. Visada dabartinė duona praktiškai virtusi pyragais… O ir vakare , greitai vakarienei dėl angliavandenių gausos ji netinka. Dabar nkiekvienas labai paprastai gali išsikepti […]

Skaityti plačiau

Migdolinė duona

Ši salstelėjusi, pikantiška ir soti migdolų duona yra lengvai pagaminama ir ilgai negenda. Kiekvieną kartą ją galima papildyti skirtingais priedais: jūros kopūstais, moliūgų ar saulėgrąžų  sėklomis, kapotais riešutaus, morkų kubeliais ir pan. SAUSI INGRIDIENTAI: 240 g migdolų miltų 2 šaukštai Sukrin Gold 2 arbat.š šaukšteliai kepimo miltelių (nugesinti) ŠLAPI INGRIDIENTAI: […]

Skaityti plačiau

Naujo derliaus blyneliai be įprastų miltų

Kasi daržuose pūpso mano mėgstamos spalvos moliūgai, tai jie greitai transformuojasi arba į troškinius, arba blynelius. Šį kartą kepiau pietums su nuriebalintais kokosų miltais. Nesinorėjo po tokių pietų nei užkandžiauti, nei gausios vakarienės. INGREDIENTAI: 4 kiaušiniai 4 šaukštai Sukrin Gold 4 šaukštai ekologiškų kokoso miltų 1 šaukštelis psyllium husk luobelių […]

Skaityti plačiau

Saldūs blyneliai su naujovėmis

Šiandien netikėtai kurjeris įteikė dovaną- Delimano kompanijos keptuvę ir plakiklį. Pagalvojau, kad apsiriko, bet adresatas buvau tikrai aš. Ką gi, svečiuose kaip tik didysis kritikas sūnus su drauge, tad, nutariau pusryčiams jiems iškepti blynelių su visomis “naujovėmis”. Baigėsi mano eksperimentas tuo, kad vaikai susikrovė keptuvę ir išsivežė, nes labai patiko:). […]

Skaityti plačiau

Troškinys anytai

Manęs dažnai klausia ar aš “verdu sriubas”? Atsakau: “abu žodžiai nelabai tinkami maisto gamyboje”. jei neįsivaizduojate savo gyvenimo be “sriubos” , tuomet geriau gaminti troškinius, kurie nuo pastarosios skiriasi dviem dideliais dalykais-mažesniu vandens kiekiu ir trumpesniu virimo laiku. O toks patiekalas duoa daugiau naudos jums. virti sriubu tikrai nereikia, nes […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau

Blynai-duonelė

Rytiečių duonos dažniausiai yra plokščios kaip blyneliai. Mes įpratę duoną vadinti ruginių ar kvietinių miltų kepalo formos produktą. Tačiau galima į viską žiūrėti paprasčiau- išsikepti tokius blynelius, kurie pakeistų įprastinę duoną ir dar gautume daugiau naudos! Tai daržovių blyneliai, kurie yra labai sotūs, nes su kokosu, bet nepaskandinti riebaluose. todėl […]

Skaityti plačiau

Kokteilis “Akių šviesa”

Daugelis senatvėje skundžiasi suprastėjusiu regėjimu, katarakta, akių padūmavimu ir mano, kad tai neišvengiama senstant. Jei tik truputį pakeistume mitybą, sportuotume, tokių problemų su amžiumi galėtume net išvengti. JAV žmonių Mitybos ir regos tyrimų laboratorijoje mokslininkai įrodė, kad prastas maistas ir sukelia regos problemas. Per mažas kokybiškų baltymų ir per didelis […]

Skaityti plačiau