Pietums

Moliūgų blyneliai

Daugelis dar turi skaniojo, gražiojo ir vertingojo moliūgo. O jei ne, tai verta parsinešti iš parduotuvės ir išmėginti pusryčiams ar pietums šiuos blynelius. Kai nebus moliūgo, atsiras cukinijos- drąsiai nurodytą kiekį keiskite jomis. Žinoma, blyneliai nebus tokie saldūs ir spalvoti… Reikės: 800 g moliūgo, gabaliukais 4 xl kiaušiniai 2 dideli […]

Skaityti plačiau

Raudonieji daržovių blyneliai

Vaikai labai mėgsta spalvotą maistą! O ir mums -suaugusiems- neprošal savo nuobodų stalą “nuspalvinti” sveiku, subalansuotu maistu.Kol nesibaigė žiemos atsargos, pasimėgaukite rožiniais blyneliais. Reikės geros, nesvylančios keptuvės (naudoju titaninę) ir ghee sviesto kepimui. Blynų ingredientai: 1 svogūnas 2 vidutinės morkos 500-700 g moliūgo (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) 1 kumščio dydžio […]

Skaityti plačiau

Karpis su baravykais

Mes valgome per mažai žuvies, o turėtume  bent 3 kartus per savaitę. Kuo žuvis riebesnė, tuo ji naudingesnė. Jei gausite lasvėje užaugusią lašišą, tą patį receptą galite pasigaminti ir su ja – bus karališki pietūs. Ingredientai: 1 karpis 3 svogūnai, pusžiedžiais 400 -500 g šaldytų baravykų po 1 a.š. čiobrelių, […]

Skaityti plačiau

Tuno salotos

4 porcijos 400 g konservuoto tuno savo sultyse 4 pomidorai, kubeliais salotų gūžė, suplėšyti 1 didelis arba du mažesni raudoni svogūnai, žiedeliais 2 raudonos paprikos, kubeliais 1/2 čili paprikos, labai smulkiai sukapoti 1 avokadas, kubeliais šviežių svogūno laiškų ir/ar krapų, supjaustyti Padažas: 1 citrinos sultys po 1/2 a.š druskos, maltos […]

Skaityti plačiau