Pietums

Paskutinės cukinijos blynai

Pagaliau paskutinė mano užauginta cukinija prasmingai baigė savo dienas ir virto šeimos skaniaisiais blyneliais… O įdomiausia tai, kad skonis primena “žemačių blynus”! Pati naudingiausia cukinijų savybė – sureguliuoti vandens balansą organizme. Cukinijos padeda pašalinti iš organizmo druskų perteklių, pasižymi šlapimą varančiu poveikiu. Tinka dietinei mitybai: galima nesibaiminant dėl nereikalingo svorio […]

Skaityti plačiau

“Pošventinis” kokteilis

Kai po švenčių pilvas papūstas, liemuo kažkur pasimetė, visai palanku pasidaryti iškrovos dienas su kokteiliais. Žiemos metu yra vis dėlto iš ko padaryti skanių, žarnyną valančių kokteilių. Laidoje “Klauskite daktaro” Gali būti 3 porcijoms:        3 saliero stiebai sauja špinatų 1 obuolys 2 mandarinai 1 laimas 1 obuolys (nesaldus) 500 ml […]

Skaityti plačiau

“Naujų metų” duona

Prisikviečiau Naujų metų sutikimui svečių, bet visiems pareiškiau, kad duonos nebus… :”jei norite, atsivežkite savo, nes per šventes nėra ko duonos kimšt:)”… Pasakiau, o pati nubėgau į virtuvę kepti, nes pamislinau, kad kitą rytą prie silkės tai mano svečiai trauks iš krepšio savo duoną, o man bus gėda… Baigėsi tuo, […]

Skaityti plačiau

Mėsos maltinukai ant kopūsto

Kaip iš mažai mėsos padaryti skaniai ir sveikai, o patiekti įdomiai ir neperkraunant, pasidalinau savo patirtimi laidoje “Klauskite daktaro” prieš Kalėdinių švenčių maratoną 2018.12.20 dieną. Visą laidos įrašą su kitais receptais rasite mediatekoje (kaip pasigaminti sveiką majonezą ir baltą mišrainę, aguonų keksiukus, silkę taurelėse, karštą gėrimą virškinimui). O dabar tiesiog […]

Skaityti plačiau

Paprasta, bet įdomiai silkė

Pamatai per šventę silkę ir jau žinai koks bus skonis…. Tačiau tokia silkė nustebins šeimininkę gaminimo paprastumu, laiko taupymu, o jos ragautojus-savo netradiciniais skonių deriniais ir silkės paieškomis:) Šis ir kiti šventinių patiekalų, tinkančių kasdieniam stalui, receptai buvo nufilmuoti LRT “Klauskite daktaro” laidai 2018.12.20 dienai. Visą irašą rasite mediatekoje. 4-6 […]

Skaityti plačiau

Marinuotas sūris

Receptas iš laidos “Klauskite daktaro” 2018.12.20 dieną 22proc. baltą sūrį arba padžiovintą mozarella sūrį supjaustyti kubeliais ir su prieskoniais užpilti geru alyvuogių aliejumi. palikyti kelias dienas ar net savaitę. Naudoti salotoms.   Daugiau mano Kalėdinių receptų rasite peržiūrėję LRT mediatekoje 2018m. 12mėn.21 dienos laidą “Klauskite daktaro”   DOVANA Puiki DOVANA […]

Skaityti plačiau

Lašišos “vokeliai”

Receptas iš “Klauskite daktaro” laidos 2018.12.17. nuo 40 minutės Lašišos filė moliūgo griežinėliai Morkų griežinėliai Pankolio juostelės Citrina Maži pomidoriukai, galima dar perpjauti pusiau Lauro lapas rozmarinas, druska, pi[pirai Kepimo popierius ir smeigtukai EIGA: Pasitiesti kepimo popieriaus lakštus, per vidurį padėti žuvies juostelę, pagardinti druska, pi[pirais, citrinos sultimis ar uždėti […]

Skaityti plačiau

Menkė druskoje

Receptas iš LRT “Klauskite daktaro”   Jei nepernešate žuvies kvapo, tai druska taip paslėps jūsų nepageidaujamus kvapus, kad nustebsite jog buvo gaminama žuvis, o namuose sklandys tik citrinos ir žolelių kvapai. Nebijokite, žuvis šsisavins tik tiek druskos, kiek jai reikės, todėl papildomai nesūdykite. Dar geriau būtų jei žuvis būtų su […]

Skaityti plačiau

Skumbrė čiobrelių piene

 Receptas iš LRT “Klauskite daktaro” 4 porc. po 350 cal, 16g baltymų 4 filė skumbrės ar kitos žuvies filė – apie 120 g žmogui 200 g kokosų ar kito augalinio pieno 6-7 čiobrelių šakelių  arba 1a.š. džiovintų 400 g brokolio žiedynų  (1vnt.) 50 g sviesto 100 g daržovių sultinio ar […]

Skaityti plačiau

Sterkas su daržovėmis

Nepraleidžiu progos namo parsinešti sterko ar starkio (tai tas pats). Tai karališka žuvis, kurios balta mėsytė, mažai ašakota ir sultinga tinka bet kokio amžiaus žmogeliui, o ir gurmanai nuryja seilę. Jos ruošti ypatingai nereikia, nes jos tiesiog neįmanoma sugadinti (nebent perkepti ar pervirti). Svarbu pasigaminti skanų garnyrą ir nepražudyti jos […]

Skaityti plačiau

Vaflinė duona

Atsibunda anūkėlė ryte ir sako: “močiute, noriu pusryčiams sumuštinių…” Ką daryti? Močiutė duonos namie neturi nei trupinėlio, iškepti užtruks valandą, į parduotuvę nueiti nenueisiu, nes traumuota koją… O ir nieko tinkamo vaikui nerasiu. Chmmm. Liko tik pasikliauti intuicija ir psasiūlyti tuoj pat išsikepti. Dar labiau pasidžiaugiau savo pirkiniu už 17 […]

Skaityti plačiau

Vafliukai be gliuteno ir cukraus

Paskutiniu metu vis aplanko vaikystės prisiminimai kaip mūsų – anūkų – močiutė kaime laukdavo su vafliukais-širdelėmis. pagalvojau, kad ir savo anūkėlę, kuri atvyks po kelių dienų, noriu pradžiuginti šiuo vaikų mėgstamu skanėstu. Beeksperimentuodama atradau, kad jie gali būti greitai išsikepta, traški duonelė prie salotų ar sveikas užkandis pasiimti į darbą. […]

Skaityti plačiau

Žemės riešutų sviestas

Žemės riešutų svieste gausu augalinių baltymų ir vitamino B, kas svarbu ląstelių, smegenų bei nervų sistemos tinkamai veiklai Žemės riešutų kremas ar sviestas yra geriausios kokybės augaliniai baltymai. Valgant tokš kremą, organizmas gaus VITAMINŲ ir MINERALŲ- tokių kaip Natrio, Kalcio, Magnio, Kalio.  Riešutuose esančios skaidulos užtikrina sklandžią žarnyno veiklą ir […]

Skaityti plačiau

Moliūgų-sorų duona iš naujos receptų knygos

“Šlapi” ingredientai: 90 g svogūno (1 vnt.) 120 g morkos (1 vnt.) 10 g skiltelių česnako (3–4 vnt.) 200 g saldesnių obuolių (2 vnt.) 400 g moliūgų 120 g sorų kruopų po 1 a. š. raudonėlių, sodos ir druskos ” Sausi” ingredientai 60 g avižų sėlenų 250 g pilno grūdo […]

Skaityti plačiau

Netikras medžiotojų zuikis su salotomis

Moliūgai, tai moliūgai… Jie praktiškai tinka visur. Išmėginkite sausą mėsą (paukštienos krūtinėlę ar jautieną) sumaišyti su įvairiomis daržovėmis ir pamatysite, kaip paprasta išsikepti skanų ir “liekną zuikį”.   500 g maltos jautienos ar paukštienos faršo (naudojau elnienos faršą) Daržovės į faršą:                           1 didelis svogūnas (120g) 5 skiltelės česnako 1 vidutinė […]

Skaityti plačiau