Pietums

Moliūgų “spagetti”

Atrodo niekuo neįpatingas, neišsiskiriantis iš kitų daržovių moliūgas, gali virsti neatsivalgomu, nenusibostančiu šaltojo sezono patiekalu. Viskas priklauso nuo jo rūšies ir paruošimo būdo. Prieš kelis metus per TV  laidą Dr.Oz gyrėsi šeima, kad mėgstamus makaronus pakeitė moliūgo makaronais ir numetė daug svorio bei pademonstravo kaip juos valgo. Niekaip negalėjau suprasti, […]

Skaityti plačiau

Duona su jūros kopūstais

Kai manęs klientai (pacientai) klausia : ar duoną valgyti galima, visada sakau, kad tik savo pačių keptą, nes tik taip tikrai žinosite ko ir kiek ten sudėjote. Visada dabartinė duona praktiškai virtusi pyragais… O ir vakare , greitai vakarienei dėl angliavandenių gausos ji netinka. Dabar nkiekvienas labai paprastai gali išsikepti […]

Skaityti plačiau

Migdolinė duona

Ši salstelėjusi, pikantiška ir soti migdolų duona yra lengvai pagaminama ir ilgai negenda. Kiekvieną kartą ją galima papildyti skirtingais priedais: jūros kopūstais, moliūgų ar saulėgrąžų  sėklomis, kapotais riešutaus, morkų kubeliais ir pan. SAUSI INGRIDIENTAI: 240 g migdolų miltų 2 šaukštai Sukrin Gold 2 arbat.š šaukšteliai kepimo miltelių (nugesinti) ŠLAPI INGRIDIENTAI: […]

Skaityti plačiau

Naujo derliaus blyneliai be įprastų miltų

Kasi daržuose pūpso mano mėgstamos spalvos moliūgai, tai jie greitai transformuojasi arba į troškinius, arba blynelius. Šį kartą kepiau pietums su nuriebalintais kokosų miltais. Nesinorėjo po tokių pietų nei užkandžiauti, nei gausios vakarienės. INGREDIENTAI: 4 kiaušiniai 4 šaukštai Sukrin Gold 4 šaukštai ekologiškų kokoso miltų 1 šaukštelis psyllium husk luobelių […]

Skaityti plačiau

Saldūs blyneliai su naujovėmis

Šiandien netikėtai kurjeris įteikė dovaną- Delimano kompanijos keptuvę ir plakiklį. Pagalvojau, kad apsiriko, bet adresatas buvau tikrai aš. Ką gi, svečiuose kaip tik didysis kritikas sūnus su drauge, tad, nutariau pusryčiams jiems iškepti blynelių su visomis “naujovėmis”. Baigėsi mano eksperimentas tuo, kad vaikai susikrovė keptuvę ir išsivežė, nes labai patiko:). […]

Skaityti plačiau

Troškinys anytai

Manęs dažnai klausia ar aš “verdu sriubas”? Atsakau: “abu žodžiai nelabai tinkami maisto gamyboje”. jei neįsivaizduojate savo gyvenimo be “sriubos” , tuomet geriau gaminti troškinius, kurie nuo pastarosios skiriasi dviem dideliais dalykais-mažesniu vandens kiekiu ir trumpesniu virimo laiku. O toks patiekalas duoa daugiau naudos jums. virti sriubu tikrai nereikia, nes […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau

Blynai-duonelė

Rytiečių duonos dažniausiai yra plokščios kaip blyneliai. Mes įpratę duoną vadinti ruginių ar kvietinių miltų kepalo formos produktą. Tačiau galima į viską žiūrėti paprasčiau- išsikepti tokius blynelius, kurie pakeistų įprastinę duoną ir dar gautume daugiau naudos! Tai daržovių blyneliai, kurie yra labai sotūs, nes su kokosu, bet nepaskandinti riebaluose. todėl […]

Skaityti plačiau

Kokteilis “Akių šviesa”

Daugelis senatvėje skundžiasi suprastėjusiu regėjimu, katarakta, akių padūmavimu ir mano, kad tai neišvengiama senstant. Jei tik truputį pakeistume mitybą, sportuotume, tokių problemų su amžiumi galėtume net išvengti. JAV žmonių Mitybos ir regos tyrimų laboratorijoje mokslininkai įrodė, kad prastas maistas ir sukelia regos problemas. Per mažas kokybiškų baltymų ir per didelis […]

Skaityti plačiau

Saldūs pusryčiai

Košės, košės, košės…. Taip, būtent jos puikiai tinka visų metų laikų pusryčiams-gausime energijos, būsime sotūs iki pietų, nenorėsime saldumynų po pietų, o žarnynas padėkos už jo gerbimą. Žodžiu, kai norisi saldaus ( po trumpos nakties tai puikus pasirinkimas), košė per 7-18 minučių! Jei susiplanavote pusry2ius i6 vakaro, tai kynv1 galima […]

Skaityti plačiau

Vasaros pietūs

Kai šviežios bulvės pasiekia mūsų namus, tai baigiasi pietų gaminimas, nes tuomet valgome arba su silke ir svogūnais, arba su visokiais “šaltibarščiais” ir jų variantais. Atsivalgome per vasarą ir vėl laukiame mažų, šviežių, žeme kvepiančių požeminių gumbelių. Nereikia bijoti šio produkto, manant, kad jos tukina. Jos yra naudingas , ląsteliena […]

Skaityti plačiau

Silkė su kopūstais

Žmonės nustemba, kai pasakau, kad yra daug kitų skanių būdų valgyti silkę, o ne tik įprastas derinys-bulvė ir silkė. Pamėginkite ir būsite nustebinti. Šiame patiekale suderinau dviejų rūšių kopūstines daržoves-kalafijorus ir egzotiškąjį Pac-choi. Vis daugiau Europoje gerbėjų susilaukia į kininį kopūstą panašus jo giminaitis – pak-choi arba bog Choy. Kaip […]

Skaityti plačiau

Šilti ir spalvoti

Šiltas spalvotas maistas-geros dienos pradžia. Ypač žiemą, spirginant šaltukui, norisi pilve pajusti šilumą, o kūnas šaukia-VITAMINŲ! Kol virs kruopos, salotas pagaminti labai paprasta, ypač jei iš vakaro bus nuskustos morkos, nuplautos daržovės ir lauks Jūsų sandarioje dėžutėje. 4 porcijos: 1 stiklinė grikių 1/2 stiklinės bolivinės rudos balandos Virti dvigubame kiekyje […]

Skaityti plačiau

Energetiniai rutuliukai

Kai paklausia manęs :”Ar saldumynus lieknėjant galima valgyti?” Atsakau :”TAIP, TIK SU SAIKU”.  Saldainiai, kuriuos darau pati bei rekomenduoju pasigaminti ir jums, puikus maistas pasiimti į darbą, mokyklą, pavaišinti svečius, nes tai sveikas, energijos pilnas užtaisas. Prakandus visi nustemba traškančiu, maloniu, neįprastu skoniu! Tokius saldainius gamina ir mano lieknėjimo programos […]

Skaityti plačiau

Šildanti “sriuba”

Nežinau ar šį patiekalą galima pavadinti sriuba ar koše? Viskas priklausys nuo jūsų poreikio, noro ir vandens kiekio. Bet kuriuo atveju, tai nepaprastai įdomus, vidurius kaitinantis, kovojantis prieš žiemos šaltį ir stiprinantis imunitetą patiekalas. puikiai tiks pietums ar vakarienei. 4 porcijoms reikės: 2 vnt. morkų (280g), kubeliais ar šiaudeliais 1 […]

Skaityti plačiau