Pietums

Troškinys anytai

Manęs dažnai klausia ar aš “verdu sriubas”? Atsakau: “abu žodžiai nelabai tinkami maisto gamyboje”. jei neįsivaizduojate savo gyvenimo be “sriubos” , tuomet geriau gaminti troškinius, kurie nuo pastarosios skiriasi dviem dideliais dalykais-mažesniu vandens kiekiu ir trumpesniu virimo laiku. O toks patiekalas duoa daugiau naudos jums. virti sriubu tikrai nereikia, nes […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau

Blynai-duonelė

Rytiečių duonos dažniausiai yra plokščios kaip blyneliai. Mes įpratę duoną vadinti ruginių ar kvietinių miltų kepalo formos produktą. Tačiau galima į viską žiūrėti paprasčiau- išsikepti tokius blynelius, kurie pakeistų įprastinę duoną ir dar gautume daugiau naudos! Tai daržovių blyneliai, kurie yra labai sotūs, nes su kokosu, bet nepaskandinti riebaluose. todėl […]

Skaityti plačiau

Kokteilis “Akių šviesa”

Daugelis senatvėje skundžiasi suprastėjusiu regėjimu, katarakta, akių padūmavimu ir mano, kad tai neišvengiama senstant. Jei tik truputį pakeistume mitybą, sportuotume, tokių problemų su amžiumi galėtume net išvengti. JAV žmonių Mitybos ir regos tyrimų laboratorijoje mokslininkai įrodė, kad prastas maistas ir sukelia regos problemas. Per mažas kokybiškų baltymų ir per didelis […]

Skaityti plačiau

Saldūs pusryčiai

Košės, košės, košės…. Taip, būtent jos puikiai tinka visų metų laikų pusryčiams-gausime energijos, būsime sotūs iki pietų, nenorėsime saldumynų po pietų, o žarnynas padėkos už jo gerbimą. Žodžiu, kai norisi saldaus ( po trumpos nakties tai puikus pasirinkimas), košė per 7-18 minučių! Jei susiplanavote pusry2ius i6 vakaro, tai kynv1 galima […]

Skaityti plačiau

Vasaros pietūs

Kai šviežios bulvės pasiekia mūsų namus, tai baigiasi pietų gaminimas, nes tuomet valgome arba su silke ir svogūnais, arba su visokiais “šaltibarščiais” ir jų variantais. Atsivalgome per vasarą ir vėl laukiame mažų, šviežių, žeme kvepiančių požeminių gumbelių. Nereikia bijoti šio produkto, manant, kad jos tukina. Jos yra naudingas , ląsteliena […]

Skaityti plačiau

Silkė su kopūstais

Žmonės nustemba, kai pasakau, kad yra daug kitų skanių būdų valgyti silkę, o ne tik įprastas derinys-bulvė ir silkė. Pamėginkite ir būsite nustebinti. Šiame patiekale suderinau dviejų rūšių kopūstines daržoves-kalafijorus ir egzotiškąjį Pac-choi. Vis daugiau Europoje gerbėjų susilaukia į kininį kopūstą panašus jo giminaitis – pak-choi arba bog Choy. Kaip […]

Skaityti plačiau

Šilti ir spalvoti

Šiltas spalvotas maistas-geros dienos pradžia. Ypač žiemą, spirginant šaltukui, norisi pilve pajusti šilumą, o kūnas šaukia-VITAMINŲ! Kol virs kruopos, salotas pagaminti labai paprasta, ypač jei iš vakaro bus nuskustos morkos, nuplautos daržovės ir lauks Jūsų sandarioje dėžutėje. 4 porcijos: 1 stiklinė grikių 1/2 stiklinės bolivinės rudos balandos Virti dvigubame kiekyje […]

Skaityti plačiau

Energetiniai rutuliukai

Kai paklausia manęs :”Ar saldumynus lieknėjant galima valgyti?” Atsakau :”TAIP, TIK SU SAIKU”.  Saldainiai, kuriuos darau pati bei rekomenduoju pasigaminti ir jums, puikus maistas pasiimti į darbą, mokyklą, pavaišinti svečius, nes tai sveikas, energijos pilnas užtaisas. Prakandus visi nustemba traškančiu, maloniu, neįprastu skoniu! Tokius saldainius gamina ir mano lieknėjimo programos […]

Skaityti plačiau

Šildanti “sriuba”

Nežinau ar šį patiekalą galima pavadinti sriuba ar koše? Viskas priklausys nuo jūsų poreikio, noro ir vandens kiekio. Bet kuriuo atveju, tai nepaprastai įdomus, vidurius kaitinantis, kovojantis prieš žiemos šaltį ir stiprinantis imunitetą patiekalas. puikiai tiks pietums ar vakarienei. 4 porcijoms reikės: 2 vnt. morkų (280g), kubeliais ar šiaudeliais 1 […]

Skaityti plačiau

„Žiema ir ligos, bėkit iš kiemo“

Jei dar liko šaldytuve ar šaldiklyje spanguolių, o parduotuvėse ar turguje galima dar gauti ne plastmasinių obuolių, rekomenduoju vos iš kelių ingredientų išsikepti saldžiarūgštį pyragėlį ir mėgautis su žolelių arbata. Suvalgius gabaliuką, burnoje lieka malonus imbiero skonis ir šiluma visame kūne.  Rekomenduoju naudoti tik eko apelsiną, nes jis malamas su […]

Skaityti plačiau

100 Lietuvai!

Šio šventinio torto privalumai: 15 minučių malonaus jaudulio virtuvėje kuriant šventinę valgomą Lietuvos vėliavą, o rezultatas skirtas sveikesnei Lietuvai. Mes ir taip “pirmaujame” visokiais susirgimais, kuriuos daugiausia sukelia neteisingas maistas, o desertai prie jų prisideda irgi labai labai. Taigi, tortas iš vaisių ir uogų, su natūraliais gamtos saldikliais,kupinas vitaminų, antioksidantų,stiprinantis […]

Skaityti plačiau

Užgavėnių vitaminingi blynai

Norisi kuo greičiau išvyti žiemą ir sulaukti pirmų pavasario žalumynų… Taigi sotūs, stori, su daug enzimų, gero skonio ir sveiki Užgavėnių blynai! “Užgavėnių blynai”, 4 porcijoms reikės: 15 g (3skilt.) česnako 280 g (2 stambūs) svogūnų Prieskoniai: po 1 a.š. druskos, pipirų, ciberžolės arba kario, džiovintų bazilikų Žalumynai: 3 Kale […]

Skaityti plačiau

Saltotos su daigais

Nėra jau taip blogai su šakninėmis daržovėmis žiemą: ropės, kaliaropės, pailgi balti Daikono ridikai, apvalūs desertiniai ridikai, petražolės šaknis, pasternokas, bulvinė saulėgrąža, mokos įvairių spalvų bei raugintos morkos, poras. Jei neturite vienos ar kitos daržovės, jokia bėda-dėkite ką turite. Šiandien į mano salotų dubenėlį pateko: morka-šiaudeliais cukinija-šiaudeliais paprika-kubeliais baltas ridikas, […]

Skaityti plačiau

Valentino tortas

Jei nemėgstate per daug saldaus deserto, jums tai patiks. Be to, šiame torte panaudoti afrodiziakai-šokoladas, cinamonas, imbieras, obuolių kremas… Pasigamina per 5 minutes, o gardžiuotis galima net kelias dienas. Pasiruoškite kepimui tortinę 25 cm formą su atsisegančiais šonais. Patepkite ghee sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis (galima kokoso drožlėmis). Miltai: 250 g […]

Skaityti plačiau