Kita

Avižiniai traškučiai

Norite naminių čipsų? Norite sveikos duonos? “Du viename”- senovinės duonos versija: 250 g viso grūdo maltų avižų miltų 250 g vandens 1/2 a.š druskos Viską gerai sumaišome. Gausime skystą košelę, kurią reikia išpilti į dvi orkaitės skardas, išklotas kepimo popieriumi. Išlyginti, pabarstyti saulėgrąžų, moliūgų, sezamo sėklomis. Kepti 10 min./200C orkaitėje. […]

Skaityti plačiau

Žemuoginė žėlė

Birželis žemuogių mėnuo! Šis puikus-skanus, lengvas, žėlė konsistencijos kremas yra labai sotus ir gali pakeisti pusryčius ar pasitarnauti praalkus po pietų.Na,o apie maistinę naudą, pasakysiu tik vieną žodį: MAXiMALI! Atvažiavo mielos moterys ir atvežė dovanų ananasą, kurį tuoj pat paverčiau lengvu desertu. AČIŪ. Reikės: 1/2 ananaso 1 stiklinė žemuogių (1/2 […]

Skaityti plačiau

“Dievų maistas – žmonėms”

Kaip apsidžiaugiau savo sumanymu pabarstyti įvairių sėklų į šiltnamį kovo 10 dieną! Dabar džiaugiuosi žalumynais ir kemšam vitaminus pilna burna! Pasidalinsiu naujo skonio dviem skirtingais užtepėlės receptais iš panašių produktų, bet rezultatas visai kitoks. Receptas-“Dievų maistas žmonėms”: 1 minkštas avokadas 2 agurkai 3 sklitelės česnako Saujelė petražolių, krapų ir raudonelio […]

Skaityti plačiau

Avinžirnių “tofu”

Tofu paprastai gaminamas iš sojos pupelių. Sojos pupelės mirkomos, po to sutrinamos, apverdamos apie 10 min ir pridedama rūgštelės varškei sutraukti, perkošiamas, pamirkomas… Toks sūris gali būti dedamas tiesiai ant salotų, naudojamas įdarams ar kepamas. Nusprendžiau pamėginti padaryti sūrį paprastesniu, t.y. greitesniu metodu, bet…iš avinžirnių! Yra kelios priežastys – sojos […]

Skaityti plačiau

Sezamo grietinėlė į kavą

Kai norisi kavos su pienu(kalbu apie šviežią karvės pieną, o ne baltą skystį iš parduotuvės), sveikiau ir naudingiau būtų jį pakeisti sezamo grietinėle. Sezamo sėklose esantys vitaminai ir mineralai: magnis ir kalcis ypač reikalingi normaliai nervų sistemos veiklai. B grupės vitaminas tiaminas palaiko normalią psichologinę būklę bei turi raminančių savybių. […]

Skaityti plačiau

Žaliasis sviestelis

Kai organizmas šaukia “vitaminų!”, juos galima įdomiai ir skaniai “supakuoti” į labai įvairius produktus ir patiekalus. Žolių naudingosios savybės riebaluose tarsi užsikonservuoja, todėl ir daromi kvapieji žolelių aliejai ar sumaltos supresuojamos žolės užpilamos aliejumi. Šį kartą viskas paprasčiau- greiti vertingi pusryčiai- duonelė su žaliuoju sviestu. Toks sviestelis užrakina naudingas žalumynų […]

Skaityti plačiau

Avižiniai batonėliai

Negaliu ramiai žiūrėti kaip mamos savo vaikams perka tipo “sveikus” batonėlius, kurie prifarširuoti cukraus ir kitokio gėrio. Prieš ką nors perkant, paskaitykime etiketę ir pagalvokime, ar tikrai tai jau taip sveika… Pasidarykit patys, nes tai užtruks tik 15 min! Beje, tai 7 -10 kartų pigiau, negu pirkti! Versijų gali būti […]

Skaityti plačiau

Aguonų-obuolių pyragas

Nereikia laukti Kalėdų, kad galėtum pasimėgauti aguoniniais skanėstais. Neriebus, nepersaldus, patogus pasiimti kaip užkandį pyragas, manau ras savo gerbėjų ( mūsų šeimoje- tai vienas mėgstamiausių). Ingredientai: 400 g aguonų 250 g nuplautų džiovintų datulių 150 g nuplautų auksinių razinų 180 g pilno grūdo avižinių dribsnių 5 XL kiaušiniai 5 obuoliai […]

Skaityti plačiau

Gaivios salotos, tinkančios prie visko

Kartais įprastas daržoves, sumaišius su ypatingu plakiniu, jos tampa ” kažkas tokio!” Taip ir man nutiko šeštadienio rytą, kai galvojau, ką skanau suvalgyti  prie karšto rūkymo silkės… Salotos, 4porcijos: 3 morkos, sutarkuotos šiaudeliais 4 slyviniai pomidorai, supjaustyti kubeliais 1 sauja burokėlių lapelių ar kitokių suplėšytų lapinių salotų 2-3 stiebai pavasarinių […]

Skaityti plačiau

Avinžirnių traškučiai

Užkandžiai vaikams, suaugusiems ir norintiems numesti svorio – amžina problema… Kaip pasirinkti sveiką užkandį? Ką daryti, kad vaikai nezirstų čipsų ar kitų “skanėstų”? Išeitis- avinžirnių traškučiai! Tik vienas pavojus- jie tokie skanūs, kad sunku sustoti valgyti… Beje, svečiams patiekus prieš pagrindinį patiekalą, gali prireikti pamažinti vakarienės porcijas:) Reikės: 500 g […]

Skaityti plačiau

Riešutinis desertas

Kartais nespėjame papusryčiauti ir griebiamės darbe kavos su bandele ar saldainiu…. Kartais atsikeliame subjurusia nuotaika ir norisi kažko skanaus…. Kartais darbe sunervuoja kolegos ir tuomet ieškome pyragėlio… Visais atvejais geriau būtų keli džiovinti vaisiai su arbata arba sveikas desertas. Reikės 6-ioms porcijoms: 250 g anakrdžių riešutų, juos geriausia pamirkyti 12 […]

Skaityti plačiau

Saldūs daržoviniai pliuškiai

Ar įmanoma iš daržovių pasigaminti skanių desertinių sausainukų? Pamėginkite ir suprasite, kad tai ne tik skanu, paprasta, bet ir sveika. Rekomenduoju  vienu kartu suvalgyti tik 3 vnt.- taip bus patenkintas saldumynų poreikis, bet neperžengta kalorijų ir balanso riba. Papildomai reikės: 2 orkaitės kepimo skardos, kepimo popierius Ingredientai: 250 g datulių […]

Skaityti plačiau

Morkų-riešutų pyragas

Dažnai po menkesnių pusryčių, praėjus vos valandai, griebiamės ko nors saldaus su kava ar arbata. Šis pyragas- maistingas ir sotus, be to drąsiai galite pasimėgauti gabaliuku, nes jis be miltų ir cukraus. Receptas labai lengvas, bet pyragas ištaigingo skonio. Išeiga: pilna orkaitės kepimo skarda. Papildomai:kepimo popierius Ingredientai: 3 obuoliai-250g , […]

Skaityti plačiau