Kita

Burokėlių saldainiai

Na, visko esu dariusi, bet saldainiai iš burokėlių man buvo pačiai iššūkis. Ką tuomet darau? Atsidarau šaldytuvą ir žiūriu, ką reikia sunaudoti… Ir man už akių užkliuvo daigykla! O ten sudaiginti grikiai. Štai jie ir pateko į mano saldainius. Ne per saldūs, malonios tekstūros, lengvai pagaminami, netradiciniai. Verta virtuvėje paišdykauti. […]

Skaityti plačiau

Obuolių-cukinijų pyragas

Kaip visada pyragai atsiranda atvykus svečiams, nes kasdieniniams desertams tiesiog nėra laiko:). O draugai dar atvažiavo su kibiru nuostabių obuolių! Greitas, paprastas “draugystės” pyragas buvo pašautas į orkaitę po 8 minučių. Tad pasiskirstykite kas ką darote ir tuoj kepamų obuolių kvapas pasklis po namus. Išeiga- orkaitės kepimo skarda. Jei kepsite […]

Skaityti plačiau

Pomidorų kokteilis vietoj pusryčių

Rytinis pomidorų kokteilis, 4 porcijos: 2-3 pomidorai 2 skiltelės česnako Kelios šakelės baziliko ir saliero lapų 1 morka 1/4 jaunos cukinijos 1/2 a.š druskos 1 š sezamo sėklų Visą suplakti apie 1,30min.

Skaityti plačiau

Rudeninis daržovių pyragas

Negaliu atsidžiaugti stebuklinga maisto gaminimo sistema žemoje temperatūroje. Pamėginau “iškepti” daržovių pyragą be miltų ir kiaušinių (tiesiog jų neturėjau:), o netikėtai pakvietė mus į svečius). Žodžiu, eksperimentas ne tik pavyko, bet buvo labai puošnus, skanus ir patogus transportuoti. Kol neturite tokių indų, galite kepti 26 cm formoje orkaitėje, tik teks […]

Skaityti plačiau

Bazilikų pesto

Paskaičius etiketes, nenuostabu bet kokiame gaminyje rasti miltus arba bulvių krakmolą. Net kūdikių maistelin nesidrovi gamintojai prikrauti šio pigaus, bet sveikatai menkaverčio tirštiklio. 190g padažo parduotuvėje kainuoja 2,15Eur. Brangu? Pasigaminkite patys. Išeiga 700g-7 Eur., t.y. toks pat kiekis naminio pesto, perkant visus produktus, kainuos 1,3Eur! 3 vnt. (20g) česnako skiltelių […]

Skaityti plačiau

Cukinijos duona

Nuostabi cukinijų duona -dar vienas šio unikalaus produkto panaudojimas būdas! Ji puikiai tiks su žaliuoju sviesteliu ir pomidorų griežinėliu kaip užkandis ar gali būti pilnaverčiai pusryčiai : dvi riekės duonos su lėkšte salotų. 1 kepalas 30cmx10cm Ingredientai: 1.Sausi produktai: 100 g sezamo sėklų 150 g lazdyno ar žemės riešutų (nekepintų, […]

Skaityti plačiau

Batonėliai kelionei

Pasigaminti naminius batonėlius teužtruks 10-15 min., po to dar 25-30 min. pakepinti juos. Visa kepimo skarda tekainuos 8-10 Eurų, priklausomai, kokius riešutus ir kitus produktus naudosite. Ekologiški kainuos truputį daugiau, bet paskaiąiavus, kad gausite 25-30 batonėlių, tai savikaina toli gražu nesiekia pačio prasčiausio ir pigiausio batonėlio, kuris mums be cukraus […]

Skaityti plačiau

Balta mišrainė su sveiku majonezu

“Baltos mišrainės” variacijų yra tiek, kiek šeimų Lietuvoje, bet remsiuosi baziniu receptu ir papasakosiu kaip ją padaryti ne tik skaniai, bet ir sveikai. Puikus majonezas skoniu pralensk “Helmans” blogiuką ir nepablogins Jūsų figūros. Reikės: 5-6 vaikiško kumščio dydžio bulviu. Jas išverdame garuose, su lupenomis 18 min. 1-2 morkas, verdame tik […]

Skaityti plačiau

Raudonųjų serbentų ledai

Ar skaitote etriketes, pirkdami supakuotus produktus? Ar paskaičiuojate produkto kilogramo kainą? Jei ne, be reikalo… Kartais verta, kad suprastum, kur dingsta atlyginimas ir kaip mus mulkina pramonė:

Skaityti plačiau

Kopūstų duona

Gal tai netikra duona, bet yra ir netikras zuikis, tačiau daugelis jį mėgsta. Tikiu, kad ir šis gaminys suras savo gerbėjus!

Skaityti plačiau

Vasaros jubilijatų tortas

Forma 26cm skeremens, jeigu 23cm, bus storas. Gaminimo laikas 7 min. Pagrindas: 50 g (1š) ištirpinto kokoso aliejaus 160 g lazdyno riešutų (galima keisti migdolais ar bertoletijų) 160 g džiovintų abrikosų 100 g kokoso drožlių ½ citrinos (50 g) 1 š (20g) čija sėklų Įdaras: 100 g špinatų 300+200 g […]

Skaityti plačiau

Mano šviežia “Vegeta”

Tai mano pagrindinis prieskonis mėsos ar žuvies faršo paskaninimui. Ir ne tik. Dievinu šį prieskonį ir nebijau jo kvapo, nes turime labiau bijoti negero organizmo kvapo, kuris atsiranda esant užterštam organizmui, o ne žolių ir žolelių kvapo. Išeiga 1,5 litro: 400 g šviežių morkų, gabaliukais 210 g petražolių/krapų šakelių 2-3 […]

Skaityti plačiau

Energetinis-valomasis kokteilis

Vasarą dažnas skundžiasi padidėjusiu kraujospūdžiu, ypač esant šiltam orui. Rekomenduoju paprastus, sočius pietus, pagaminamus per 1 min. ir aprūpinsiančius jus antioksidantais, apsauga prieš saulės spindulius ir vidurių užkietėjimą. Norintiems ir toliau lieknėti arba nepriaugti svorio, šis kokteilis gali būti ir tobuli pusryčiai. Špinatuose gausu C, E vitamino, cinko, seleno ir […]

Skaityti plačiau

Gimtadienio desertas

Vasarą nesinori jokių riebių tortų, o ir pavojus apsinuodyti grietinėle ar pastovėjusiais šilumoje kepiniais (net ir naminiais) yra labai didelis. Todėl nusprendžiau negaišti laiko prie kepinių, nes ilgai laukta saulutė ridinėjasi žeme, o pavaišinti savo svečius ir jubiliatą lengvu, gaiviu desertu. 8 porcijoms reikės: 2 a.š.(10g) agar-agaro – augalinio “želatino” […]

Skaityti plačiau

Kokteilis “Prieš žalingą saulės poveikį” ir ledai “Odos grožis”

Kokteilis „Prieš žalingą saulės poveikį“ ½ stiklinės mirkytų 12 val saulėgrąžų sėklų 1 stiklinė špinatų lapelių 1 stiklinė juodųjų serbentų 1 š šviežio medaus ( arba agavų syrupo) Eiga: Viską sudėti į plakiklį, užpilti 500-700 ml vandens ir plakti 1-2 minutes. Vandens kiekį pasirinkti pagal norimą tirštumą. Gerti tuoj pat. […]

Skaityti plačiau