Kita

Ananasinė “panakota”

Šis Italiją primenantis desertas iš tiesų susideda tik iš grietinėlės, cukraus ir želatinos. Deja, nei vieno ingrediento mano deserte nėra. Bet konsistencija labai panaši. Skonis nerealus, o ir nauda irgi neabejotina. Man patinka pasimėgauti desertu, bet nestovėti valandų valandas prie viryklės. Taigi, virsiu ne grietinėlę, o tik agar agarą… 6 porcijos […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau

Blynai-duonelė

Rytiečių duonos dažniausiai yra plokščios kaip blyneliai. Mes įpratę duoną vadinti ruginių ar kvietinių miltų kepalo formos produktą. Tačiau galima į viską žiūrėti paprasčiau- išsikepti tokius blynelius, kurie pakeistų įprastinę duoną ir dar gautume daugiau naudos! Tai daržovių blyneliai, kurie yra labai sotūs, nes su kokosu, bet nepaskandinti riebaluose. todėl […]

Skaityti plačiau

Tortas”Lengvai-skaniai”

Desertai- tai maži gyvenimo malonumai… Kai į burną patenka mažas, saldus kąsnelis, kuris greitai smegenims liepia išskirti dopaminą (laimės hormoną), tai negaila ir tų keliasdešimt minučių, sugaištų virtuvėje… O dar kai tuo džiaugsmu gali pasidalinti su artimaisiais ir gauni jų “ačiū”-nuoširdų ačiū, tai širdis prisipildo šilumos ir norisi vėl eiti […]

Skaityti plačiau

Kokteilis “Akių šviesa”

Daugelis senatvėje skundžiasi suprastėjusiu regėjimu, katarakta, akių padūmavimu ir mano, kad tai neišvengiama senstant. Jei tik truputį pakeistume mitybą, sportuotume, tokių problemų su amžiumi galėtume net išvengti. JAV žmonių Mitybos ir regos tyrimų laboratorijoje mokslininkai įrodė, kad prastas maistas ir sukelia regos problemas. Per mažas kokybiškų baltymų ir per didelis […]

Skaityti plačiau

Saldūs pusryčiai

Košės, košės, košės…. Taip, būtent jos puikiai tinka visų metų laikų pusryčiams-gausime energijos, būsime sotūs iki pietų, nenorėsime saldumynų po pietų, o žarnynas padėkos už jo gerbimą. Žodžiu, kai norisi saldaus ( po trumpos nakties tai puikus pasirinkimas), košė per 7-18 minučių! Jei susiplanavote pusry2ius i6 vakaro, tai kynv1 galima […]

Skaityti plačiau

Šaldytų moliūgų pyragas

Daugelis naminius moliūgus užšaldo kubeliais, o po to be sriubos nieko įdomaus ir nesugalvoja. Tirems, kam trūksta idėjų, siūlau puikų, paprastą pyragą, tinkantį ir dieliems ir mažiems. Pyragas „ Moliūgų tvistas“ Užtruksite tik 15 min virtuvėje, o rezultatas išvers iš koto-toks švelnus, drėgnas, kvapnus ir sotus:) Galima valgyti be jokio […]

Skaityti plačiau

Rytietiška kakava

Kaip pasidaryti sekmadienį šventę, o ne stovėjimo prie puodų ir vergavimo pilvui dieną? Patarimas: atsikėlus padaryti mankštą ir valgyti sočius vėlyvus pusryčius, neskubant, pasimėgaujant, aptariant ką veiksite. Po to susirasti veiklos lauke, gamtoje ir pasiimti sezoninių vaisių. Grįžus namo pasimėgauti puodeliu karštos kakavos, kuri pakels nuotaiką, nuskraidins mintimis  į 1000 […]

Skaityti plačiau

Lydytas sviestas GHEE

Tikriausiai žinojote, jog alergiją gali  sukelti pieno baltymai (kazeinas) ir pieno cukrus (laktozė). Galima lydyto sviesto GHEE nusipirkti arba pasigaminti patiems. Gaminant patiems, yra galimybė pasirinktim kokybiškesnę žaliavą. Ghee sviesto sudėtyje lieka 99 % riebalų, nes išgaruoja vanduo (apie 20proc.) ir ant puodo dugno “iškrenta” nuosėdos, kurios ir sukelia mums […]

Skaityti plačiau

Energetiniai rutuliukai

Kai paklausia manęs :”Ar saldumynus lieknėjant galima valgyti?” Atsakau :”TAIP, TIK SU SAIKU”.  Saldainiai, kuriuos darau pati bei rekomenduoju pasigaminti ir jums, puikus maistas pasiimti į darbą, mokyklą, pavaišinti svečius, nes tai sveikas, energijos pilnas užtaisas. Prakandus visi nustemba traškančiu, maloniu, neįprastu skoniu! Tokius saldainius gamina ir mano lieknėjimo programos […]

Skaityti plačiau

„Žiema ir ligos, bėkit iš kiemo“

Jei dar liko šaldytuve ar šaldiklyje spanguolių, o parduotuvėse ar turguje galima dar gauti ne plastmasinių obuolių, rekomenduoju vos iš kelių ingredientų išsikepti saldžiarūgštį pyragėlį ir mėgautis su žolelių arbata. Suvalgius gabaliuką, burnoje lieka malonus imbiero skonis ir šiluma visame kūne.  Rekomenduoju naudoti tik eko apelsiną, nes jis malamas su […]

Skaityti plačiau

100 Lietuvai!

Šio šventinio torto privalumai: 15 minučių malonaus jaudulio virtuvėje kuriant šventinę valgomą Lietuvos vėliavą, o rezultatas skirtas sveikesnei Lietuvai. Mes ir taip “pirmaujame” visokiais susirgimais, kuriuos daugiausia sukelia neteisingas maistas, o desertai prie jų prisideda irgi labai labai. Taigi, tortas iš vaisių ir uogų, su natūraliais gamtos saldikliais,kupinas vitaminų, antioksidantų,stiprinantis […]

Skaityti plačiau

Užgavėnių vitaminingi blynai

Norisi kuo greičiau išvyti žiemą ir sulaukti pirmų pavasario žalumynų… Taigi sotūs, stori, su daug enzimų, gero skonio ir sveiki Užgavėnių blynai! “Užgavėnių blynai”, 4 porcijoms reikės: 15 g (3skilt.) česnako 280 g (2 stambūs) svogūnų Prieskoniai: po 1 a.š. druskos, pipirų, ciberžolės arba kario, džiovintų bazilikų Žalumynai: 3 Kale […]

Skaityti plačiau

Valentino tortas

Jei nemėgstate per daug saldaus deserto, jums tai patiks. Be to, šiame torte panaudoti afrodiziakai-šokoladas, cinamonas, imbieras, obuolių kremas… Pasigamina per 5 minutes, o gardžiuotis galima net kelias dienas. Pasiruoškite kepimui tortinę 25 cm formą su atsisegančiais šonais. Patepkite ghee sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis (galima kokoso drožlėmis). Miltai: 250 g […]

Skaityti plačiau

Sėklų duona

Yra labiau pasisekusių kepinių, mažiau, vidutiniško skonio. Tačiau duona yra duona-ji skalsos, pilnatvės, jaukumo simbolis. Ji negali būti skani ar neskani. Ji yra arba jos nėra. Būna taip, kad duonelę iškepi, suvalgai ir recepto neužsirašai, nes ieškai dar skalsesnės. Šitą duoną sukūriau, ištobulinau ir, kai tik užsimanau duonos kavapo namuose, […]

Skaityti plačiau