Kita

Oriniai pliuškiai

Virtiniai kitaip… Išeiga: dvi kepimo skardos: 660 g (2 pakeliai) eko varškės Dobilas 4 L dydžio kiaušiniai 1 v.š. ( 25 g) Sukrin+ arba palmių žiedų cukraus 1/2 arbat.š druskos 1 v.š. (10 g ) balkšvojo gysločio luobelių – dėl jų ir atsirado tas nepaprastas minkštumas ir porėtumas…. 5 v.š. […]

Skaityti plačiau

Virtinukai

Nesu varškės mėgėja, bet šiuos virtinukus gaminau dvi dienas iš eilės ir dar neatsivalgiau:) Tokie purūs ir minkšti, kad virsiu, matyt, dar dvi dienas iš eilės…kol  organizmas pasakys:  “GANA ,moterie, mane tuo pačiu maitinti!” Verdu 1 minutę SALADMASTER puode. O įdomiausia tai, kad tą pačią tešlą padėjus ant kepimo kilimėlio, […]

Skaityti plačiau

Pyragų dienai

Kai dar turime obuolių, būtų gaila juos supūdyti ar išmesti. Valgykime sveikesnius pyragus ir vaišinkime draugus Pyragų dienai. Išeiga: orkaitės kepimo skarda. Ištepti sviestu, pabarstyti kokoso miltais ar kokoso drožlėmis. “Šlapi” ingredientai:   VISUS INGREDIENTUS SUPLAKTI APIE MINUTĘ.                                             4 L dydžio kiaušiniai 200 g minkšto sviesto ar tirpinto kokoso aliejaus […]

Skaityti plačiau

Petražolės žiemai

Dar šiltnamiuose ir lauke galima rasti žaliojo chlorofilo…Dėkui dangui ir žemei, kad apdovanojo šiemet gausiomis petražolėmis. Pamėginkite ir jūs šio gardumyno spalva džiaugtis visą žiemą. Pats laikas jas nuskinti, nuplauti, nusausinti ir sumalti su aliejumi ir druska. Išdėti į stiklainiukus, paspausti ir paviršėlį aplieti aliejumi-taip apsaugosite nuo oksidacijos ir visą […]

Skaityti plačiau

Moliūginiai sausainukai

Sezonas iki Kalėdų-tai pats kvapniausias metų laikas… Mėgstu geltoną ir oranžinę spalvą, o maistas iš šios spalvos produktų negali būti neskanus. Šiam kartui linkiu pasidžiaugti sausainukais ir/ar blyneliais iš gražuolio moliūgo. Šis receptas ypač patiks saldumynų mėgėjams, o kas nemėgsta saldžiai, nedėkite jokių saldiklių. Metantiems svorį rekomenduoju rinktis mažiau riebius […]

Skaityti plačiau

Moliūgų saldainiai

Šaltais žiemos vakarais, su imbierine arbata bus nuostabu atsidaryti lininį maišelį ir pasigardžiuoti moliūgų saldainiais… o juos pasigaminti nepaprastai paprasta:)! Mopliūgą supjaustyti plonomis 2-3 mm riekutėmis. Suberti į didelį dubenį ir užlašinti kelis lašus stevijos su pasirinktu skoniu. Aš ant visos džiovyklės saldainiukų lašinau 1 pipetę stevijos su migdolo riešuto kvapu. […]

Skaityti plačiau

Rudeniu kvepianti duona

Naminė duona- tai šeimos skalsa. Daug kas gal ir pamiršo šį senovinį žodį bei jo reikšmę, bet visi girdėjo žodžius: ” Kasdieninės duonos duok mums šiandien…”. Duonos kvapas man asocijuojasi su ramybe, gerumu, taika ir švelnumu. Išsikepkite ir jūs šio gardaus stebuklo. 1 kepalas (12x28cm kepimo forma) Reikės: “Šlapi ingredientai” […]

Skaityti plačiau

Duona su jūros kopūstais

Kai manęs klientai (pacientai) klausia : ar duoną valgyti galima, visada sakau, kad tik savo pačių keptą, nes tik taip tikrai žinosite ko ir kiek ten sudėjote. Visada dabartinė duona praktiškai virtusi pyragais… O ir vakare , greitai vakarienei dėl angliavandenių gausos ji netinka. Dabar nkiekvienas labai paprastai gali išsikepti […]

Skaityti plačiau

Migdolinė duona

Ši salstelėjusi, pikantiška ir soti migdolų duona yra lengvai pagaminama ir ilgai negenda. Kiekvieną kartą ją galima papildyti skirtingais priedais: jūros kopūstais, moliūgų ar saulėgrąžų  sėklomis, kapotais riešutaus, morkų kubeliais ir pan. SAUSI INGRIDIENTAI: 240 g migdolų miltų 2 šaukštai Sukrin Gold 2 arbat.š šaukšteliai kepimo miltelių (nugesinti) ŠLAPI INGRIDIENTAI: […]

Skaityti plačiau

Naujo derliaus blyneliai be įprastų miltų

Kasi daržuose pūpso mano mėgstamos spalvos moliūgai, tai jie greitai transformuojasi arba į troškinius, arba blynelius. Šį kartą kepiau pietums su nuriebalintais kokosų miltais. Nesinorėjo po tokių pietų nei užkandžiauti, nei gausios vakarienės. INGREDIENTAI: 4 kiaušiniai 4 šaukštai Sukrin Gold 4 šaukštai ekologiškų kokoso miltų 1 šaukštelis psyllium husk luobelių […]

Skaityti plačiau

Rudeninė “Šarlotkė”

Visada kreivai žiūrėjau į gatavus kepinių mišinius duonoms, blynams, pyragams, cepelinams ir pan. Kiek teko skaityti etiketes, tai sudėtis ne tik baisi, bet tiesiog kenksminga! Begalė cukraus, balti miltai, hidrinti riebalai ir t.t. Gavau dovanų iš Latvijos draugų pakuotę mišinio pyragui . Sudomino išmėginti tik tai, kad ant pakuotės grožėjosi užrašas […]

Skaityti plačiau

Pusryčiai mūsų bakterijoms

Kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, tokie pusryčiai tikras malonumas ir problemų sprendinmas. O metantiems svorį, puiki galimybė valgyti desertus ir lieknėti. Neįtikėtinas sotumo jausmas, pamaitintos žarnyno gerosios bakterijos, malonumas valgyti žėlė po 5 minučių- tai naujas žingsnis subalansuotos, sveikos mitybos istorijoje. Pristatau paprasčiausią rudens desertą iš sodo-daržo gėrybių. Žiemą tokį pusrytį […]

Skaityti plačiau

Saldūs blyneliai su naujovėmis

Šiandien netikėtai kurjeris įteikė dovaną- Delimano kompanijos keptuvę ir plakiklį. Pagalvojau, kad apsiriko, bet adresatas buvau tikrai aš. Ką gi, svečiuose kaip tik didysis kritikas sūnus su drauge, tad, nutariau pusryčiams jiems iškepti blynelių su visomis “naujovėmis”. Baigėsi mano eksperimentas tuo, kad vaikai susikrovė keptuvę ir išsivežė, nes labai patiko:). […]

Skaityti plačiau

Ananasinė “panakota”

Šis Italiją primenantis desertas iš tiesų susideda tik iš grietinėlės, cukraus ir želatinos. Deja, nei vieno ingrediento mano deserte nėra. Bet konsistencija labai panaši. Skonis nerealus, o ir nauda irgi neabejotina. Man patinka pasimėgauti desertu, bet nestovėti valandų valandas prie viryklės. Taigi, virsiu ne grietinėlę, o tik agar agarą… 6 porcijos […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau