Kita

Šaldytų moliūgų pyragas

Daugelis naminius moliūgus užšaldo kubeliais, o po to be sriubos nieko įdomaus ir nesugalvoja. Tirems, kam trūksta idėjų, siūlau puikų, paprastą pyragą, tinkantį ir dieliems ir mažiems. Pyragas „ Moliūgų tvistas“ Užtruksite tik 15 min virtuvėje, o rezultatas išvers iš koto-toks švelnus, drėgnas, kvapnus ir sotus:) Galima valgyti be jokio […]

Skaityti plačiau

Rytietiška kakava

Kaip pasidaryti sekmadienį šventę, o ne stovėjimo prie puodų ir vergavimo pilvui dieną? Patarimas: atsikėlus padaryti mankštą ir valgyti sočius vėlyvus pusryčius, neskubant, pasimėgaujant, aptariant ką veiksite. Po to susirasti veiklos lauke, gamtoje ir pasiimti sezoninių vaisių. Grįžus namo pasimėgauti puodeliu karštos kakavos, kuri pakels nuotaiką, nuskraidins mintimis  į 1000 […]

Skaityti plačiau

Lydytas sviestas GHEE

Tikriausiai žinojote, jog alergiją gali  sukelti pieno baltymai (kazeinas) ir pieno cukrus (laktozė). Galima lydyto sviesto GHEE nusipirkti arba pasigaminti patiems. Gaminant patiems, yra galimybė pasirinktim kokybiškesnę žaliavą. Ghee sviesto sudėtyje lieka 99 % riebalų, nes išgaruoja vanduo (apie 20proc.) ir ant puodo dugno “iškrenta” nuosėdos, kurios ir sukelia mums […]

Skaityti plačiau

Energetiniai rutuliukai

Kai paklausia manęs :”Ar saldumynus lieknėjant galima valgyti?” Atsakau :”TAIP, TIK SU SAIKU”.  Saldainiai, kuriuos darau pati bei rekomenduoju pasigaminti ir jums, puikus maistas pasiimti į darbą, mokyklą, pavaišinti svečius, nes tai sveikas, energijos pilnas užtaisas. Prakandus visi nustemba traškančiu, maloniu, neįprastu skoniu! Tokius saldainius gamina ir mano lieknėjimo programos […]

Skaityti plačiau

„Žiema ir ligos, bėkit iš kiemo“

Jei dar liko šaldytuve ar šaldiklyje spanguolių, o parduotuvėse ar turguje galima dar gauti ne plastmasinių obuolių, rekomenduoju vos iš kelių ingredientų išsikepti saldžiarūgštį pyragėlį ir mėgautis su žolelių arbata. Suvalgius gabaliuką, burnoje lieka malonus imbiero skonis ir šiluma visame kūne.  Rekomenduoju naudoti tik eko apelsiną, nes jis malamas su […]

Skaityti plačiau

100 Lietuvai!

Šio šventinio torto privalumai: 15 minučių malonaus jaudulio virtuvėje kuriant šventinę valgomą Lietuvos vėliavą, o rezultatas skirtas sveikesnei Lietuvai. Mes ir taip “pirmaujame” visokiais susirgimais, kuriuos daugiausia sukelia neteisingas maistas, o desertai prie jų prisideda irgi labai labai. Taigi, tortas iš vaisių ir uogų, su natūraliais gamtos saldikliais,kupinas vitaminų, antioksidantų,stiprinantis […]

Skaityti plačiau

Užgavėnių vitaminingi blynai

Norisi kuo greičiau išvyti žiemą ir sulaukti pirmų pavasario žalumynų… Taigi sotūs, stori, su daug enzimų, gero skonio ir sveiki Užgavėnių blynai! “Užgavėnių blynai”, 4 porcijoms reikės: 15 g (3skilt.) česnako 280 g (2 stambūs) svogūnų Prieskoniai: po 1 a.š. druskos, pipirų, ciberžolės arba kario, džiovintų bazilikų Žalumynai: 3 Kale […]

Skaityti plačiau

Valentino tortas

Jei nemėgstate per daug saldaus deserto, jums tai patiks. Be to, šiame torte panaudoti afrodiziakai-šokoladas, cinamonas, imbieras, obuolių kremas… Pasigamina per 5 minutes, o gardžiuotis galima net kelias dienas. Pasiruoškite kepimui tortinę 25 cm formą su atsisegančiais šonais. Patepkite ghee sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis (galima kokoso drožlėmis). Miltai: 250 g […]

Skaityti plačiau

Sėklų duona

Yra labiau pasisekusių kepinių, mažiau, vidutiniško skonio. Tačiau duona yra duona-ji skalsos, pilnatvės, jaukumo simbolis. Ji negali būti skani ar neskani. Ji yra arba jos nėra. Būna taip, kad duonelę iškepi, suvalgai ir recepto neužsirašai, nes ieškai dar skalsesnės. Šitą duoną sukūriau, ištobulinau ir, kai tik užsimanau duonos kavapo namuose, […]

Skaityti plačiau

Alergiškiems mažiesiems

Daugelis vaikų negali valgyti pieno produktų, kiaušinių, kviečių. Cukrus yra vienas iš tų produktų, kuris dar labiau organizme maitina visokius grybelius ir blogąsias bakterijas. Tačiau mūsų mažieji nori skanumynų,o juos palepinti galite kartu su vaikais išsikepdami mažuosius kleksiukus. Reikės:  1 mažas bananas (65g) 100 g razinų arba natūralių džiovintų abrikosų […]

Skaityti plačiau

Moliūgo pyragas su džiovintais obuoliais

Moliūgo negalima nemėgti, nes tai puikios tekstūros daržovė, kuri mus džiugina visą žiemą, iki pat pavasario. Nors šį rudenį ji nedžiugino savo derliumi, bet dar galima moliūgo rasti ūkininkų turgeliuose ar parduotuvėje. Na, bent obuolių tikiuosi visi prisidžiovinote ir galėsite panaudoti šiam pyragui: Išeiga-visa orkaitės kepimo skarda (iškloti kepimo popieriumi) […]

Skaityti plačiau

Kokosinė košė

Pusryčiai – vienas svarbiausių energijos pakrovimo valgymų. Šaltuoju sezonu, kai norisi sočiau ir riebiau, galime abu dalykus suderinti. Šis patiekalas patiks ir dideliems ir mažiems. 2 porcijos. 1.Užvirti 500 g vandens, suberi 1/2 šviežio kokoso drožlių arba džiovintų drožlių 2 didelius šaukštus. 2. Suberti 200ml stiklinę pilno grūdo avižinių dribsnių […]

Skaityti plačiau

Tobulas derinys

Pyragas, kuris nepaliks abejingo nei vieno… Reikės: 1 punktas: 230 g aguonų 150 g džiovintų datulių, nuplauti 2punktas: 680 g burokėlių (3vnt) 30 g natūralios kakavos ar kerobos miltelių 370 g natūralaus jogurto 4 S kiaušiniai (185g) 3 punktas: 200 g pilno grūdo avižų miltų 2 a.š. cinamono 120 g […]

Skaityti plačiau

Riešutiniai kąsniukai

Pirmas receptas 2018 metais-saldus, paprastas, nebrangus, sotus ir įdomus. Toks, koks ir turėtų būti gyvenimas. Taigi, visus apkabinu ir linkiu ramiai gyventi taip, kad galėtumėte ramia sąžine sėsti praėjus metams vėl prie naujametinio stalo ir ramiu tonu pasakyti:”taip, ką planavau, tas ir įvyko”. Juk už viską esame atsakingi patys. SU NAUJAIS […]

Skaityti plačiau

“Prezentaciniai” keksiukai

Pristatant mano kūdikį-subalansuotos mitybos patarimų ir receptų knygą “Pirmas šaukštas”, norėjosi nušauti du zuikius: pagaminti naują kepinį ir pavaišinti kažkuo kvepiančiu Kalėdomis. Minkšti, sotūs, patrauklūs ir greitai pagaminami keksiukai. Vien šis žodis jau sukelia švelnius jausmus. Ko daugiau bereikia? Tik produktų! Ir visko tik po 150g… Aš visiems linkiu gyventi taip, kad […]

Skaityti plačiau