Paruošimas: 1 puodelis ryžių 3 puodeliams vandens. Virti apie 25 min. ant mažos kaitros.
Rudieji ryžiai gana smarkiai skiriasi nuo baltųjų ryžių maistinių medžiagų kiekiu. Apdirbimo proceso, kuriuo rudi ryžiai tampa baltais, metu prarandama daugiau nei 60% maistingųjų medžiagų. Rudieji ryžiai labiausiai vertinami dėl maistinių savybių. Sveikatos prasme jie rekomenduojami esant aukšto cukraus, cholesterolio, nutukimo rizikai, tačiau jie virškinami sunkiau ir verdami ilgiau nei baltieji.
Sudėtis
Ekologiški rudi Basmati ryžiai.
Sudėtyje gali būti riešutų ar glitimo pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g):
Energinė vertė – 360 kcal/1510kJ;
Riebalų – 2.89 g;
- iš jų sočiųjų – pėdsakai;
Angliavandenių 75 g;
- iš jų cukrų – pėdsakaI;
Skaidulinių medžiagų – 3.14 g;
Baltymų – 9 g;
Druskos – pėdsakai.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.