“Kai matau tuos stalus, apkrautus gausybe patiekalų, įsivaizduoju, kad už kiekvieno kaip pasaloje slepiasi podagra, vandenė, karštinė ir daugybė kitų ligų. “(Dž. Adisonas)

Mes visi galime būti ilgaamžiai, bet,deja, esame tinginiai ir nenorime gyventi ilgai ir laimingai…. Ieškome gyvenime  tik patogumų ir malonumų, nors ir trumpam. Juk taip patogu parduotuvėje nusipirkti įvairias pakuotes, jas išdėlioti pašildžius ar tiesiai ant kasdienio bei šventinio stalo, tingiai įsitaisyti prieš televizorių ar kompiuterį. Vietoj bendravimo, vaikui į rankas linkę įkišti planšetę, o į burną- pašildytą dešrelę ar picą. Ir kam vargti? Juk mumis rūpinasi gamintojai ir prekybininkai!

Bet gal jau pradėjo jaunystėje braškėti sąnariai ar per dažnai kyla rūgštys?  Gal jau išaušo ta diena, kai pradedame mąstyti, kodėl reikia platesnių rūbų? Gal jau atėjo laikas pagalvoti, ar dedamo į burną šaukšto turinys džiugina ir ar tai sveika?… Tam ir esame mes – žinių apie sveikatą ir skanių, sveikų patiekalų šaukštas.

O jei esate geri kulinarai, bet norite tobulėti, išmokti gaminti vertingus patiekalus bei sugaišti mažiau laiko virtuvėje, degustacijose-seminaruose  rasite daug naujų  idėjų.

O gal norite būti sveiki, laimingi bei gražūs?

Jei į kurį nors klausimą atsakėte – TAIP, kviečiu atrasti naujų minčių apie sveikatą ir subalansuotų  patiekalų pasaulį akademijos “Pirmas šaukštas” seminaruose.

IMG_5835

Subalansuoto maisto akademijos paskaitų ir seminarų-degustacijų tikslas:

1)parodyti, kad gyventi sveikai nereikia pastangų, reikia tik noro.
2) subalansuotas maistas privalo būti skanus ir įvairus!
3) sveikas maistas pigesnis, nei įprastinis.
4) virtuvėje sugaišite mažiau laiko, ruošiant subalansuotą maistą.
5) išmokyti receptų iš paprastų produktų, patenkinančių visų šeimos narių skirtingus poreikius.
6) pateikti schemą, kas, kada ir kaip turėtų būti valgoma.
7) padėti suprasti, koks maistas konkrečiai tinka kiekvienam žmogui.

O taip pat:

  • Praktiškai išmokyti šeimas, ypač kurios augina vaikus, teisingai ir skaniai maitintis.
  • Išmokyti kaip maitintis darbe/kelionėse/svečiuose, kai nėra galimybės ar noro gaminti.
  • Pateikti daug įdomių subalansuoto maisto receptų iš paprastų produktų
  • Papasakoti ką mes darome su maistu ir kaip jis veikia mus, kas užrašyta ant pakuočių ir kokios priedų pasekmės.
  • Išmokyti atsikratyti nereikalingų kilogramų be jokių dietų ar padėti pašalinti kitokių negalavimų priežastis.

Galima įsigyti knygynuose subalansuotos mitybos patarimų ir receptų knygą “Pirmas šaukštas” ir “Sveikata nuo pirmo šaukšto”

Veikla:

Seminarai-degustacijos vyksta biure vakarais nuo 18 val. Trukmė 2 val.30min.

Teoriniai mokymai vyksta internetu arba gyvai.

Vienas trumpiausias ciklas susideda iš 4 pamokų.

Kiekviena pamoka (seminaras-degustacija) turi savo pavadinimą ir temą. Taigi, pamokų metu gaminama, ragaujama,aptariami subalansuotos mitybos principai, pateikiamas pavyzdinis dienos meniu.

Rengiame ir atskiras paskaitas-degustacijas, teminius vakarus grupėms, firmoms pagal individualius užsakymus biure, gamtoje ar sutartoje vietoje.

Aktyviai dalyvauju šviečiant visuomenę-4 mėnesius vedžiau visoje Lietuvoje seminarus-degustacijas Maisto banko klientams.

Rašau staripsnius, filmuojuose įvairiose laidose, kuriose skatinama protinga gyvensena. Esu dažna LRT laidos “Klauskite daktarą” viešnia:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013707210/klauskite-daktaro-moliugai-vitaminu-bomba-jusu-sveikatai

Filmavausi BTV laidose “Sveikatos kodas” rubrikos apie maisto daromą įtaką sveikatai. Kalbinau gydytojus, norėdama profesionalaus atsakymo apie maisto įtaką sveikatai:

Mano receptuose nebus tik dviejų dalykų – CUKRAUS IR GLIUTENO, nes tai didžiausi ir slapčiausi įvairių ligų sukėlėjai.

Nesu nei vienos dietos šalininkė, manau, kad bet kokio stiliaus dieta – kelias į niekur. Pripažįstu sveiką, subalansuotą mitybą- palankiausiai vertinu ir skatinu maitintis pagal Viduržemio jūros mitybos piramidę. Didžiąją maisto dalį turėtų sudaryti daržovės, vaisiai, riebi žuvis. Taip pat valgiaraštyje būtinas geras šalto spaudimo aliejus, sėklos, riešutai. Mėsa tik ekologiška, kelis kartus per savaitę, o GLIUTENO IR CUKRAUS turinčių produktų raginame atsisakyti.

IMG_1374

“8 savaičių “Sveikatingumo programa”

Norintiems išmokti maitintis pilnaverčiu, subalansuotu maistu, asmeniškai konsultuojame, sudarome meniu. Stebėsime kaip keičiasi mitybos įpročiai, kokie pasiekti rezultatai.

Asmeninės konsultacijos

Išvažiuojamieji seminarai

Akademija  organizuoja seminarus gamtoje, viloje ant ežero kranto, kur dalyviai sužino daug įdomaus apie žmogaus organizmą, jo galimybes,  dvasinį bei fizinį tobulėjimą. Stovyklų metu dalyviai maitinami pilnaverčiu, subalansuotu maistu.

Kodėl mus verta rinktis?

Ši subalansuotos, pilnavertės mitybos akademija nepropaguoja vienos kurios nors mitybos rūšies. Subalansuotas maistas tinka nuo mažiausio iki seniausio. Tik esant tam tikroms sveikatos problemoms, paskiriame gydytojo konsultaciją ir kitokią mitybą. Visuose receptuose nebus tik dviejų produktų- CUKRAUS IR GLIUTENO.

Praktiniuose seminaruose išmoksite taupyti laiką virtuvėje, pagerinti valgomo maisto kokybę, kaip rinktis produktus ir sumažinti išlaidas maistui. Atrasite neįprastus , bet teisingus derinius, kitokius desertus, o svarbiausia – skanų, įvairų maistą!

Nors išleista šimtai knygų apie dietą, visokių receptų, bet atėję į mano seminarus, gausite koncentruotas žinias, daug receptų, paragausite apie 100 patiekalų ir suprasite, kad nereikia laikytis jokių dietų!

Juk niekada nevėlu pradėti gyventi sveikiau!